Kapitan_Kurt Napisano 15 Października 2023 Autor Napisano 15 Października 2023 Witam serdecznie, Kolejna porcja zdjęć. Kadłub został przykurzony zgodnie z dokumentacją zdjęciową, w oparciu o produkt rainmarks effect. Dodałem również ślady butów. Koniec projektu coraz bliżej. 11 Cytuj
mandrivecs Napisano 15 Października 2023 Napisano 15 Października 2023 Świetna sprawa, kapitalna robota! 1 Cytuj
halset Napisano 15 Października 2023 Napisano 15 Października 2023 Piękny. Znowu będzie zbierał nagrody na każdym konkursie po kolei 1 Cytuj
Kapitan_Kurt Napisano 3 Listopada 2023 Autor Napisano 3 Listopada 2023 Model gotowy. Tak zrobię mu podstawkę kiedyś tam, temu pierwszemu też. 13 Cytuj
Endrju Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 Piękny. Kiedy prezentacja w Świdnicy? 1 Cytuj
mandrivecs Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 Rewelacja! Genialna robota (dodatkowo zważywszy na to, że sam opracowałeś konwersję)..! 1 Cytuj
Kapitan_Kurt Napisano 4 Listopada 2023 Autor Napisano 4 Listopada 2023 4 godziny temu, Endrju napisał: Piękny. Kiedy prezentacja w Świdnicy? A jeszcze w listopadzie Cytuj
TAW Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 Wysmaczkowany do granic, a jak się pomyśli, że na każde obicie lakieru są kwity to już w ogóle kosmos. I te wypłowienia na zbiornikach... No cudny jest - świetny balans w realizmie wyglądu i atrakcyjności dla modelarskiego oka. 16 godzin temu, Kapitan_Kurt napisał: Tak zrobię mu podstawkę kiedyś tam, temu pierwszemu też. Nie żebym Cię podpuszczał, ale jak to mówili u mnie w szkole: "nie zrobisz tego" 1 Cytuj
Endrju Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 3 godziny temu, Kapitan_Kurt napisał: A jeszcze w listopadzie A dokładnie już wiesz kiedy będziecie? Cytuj
Kapitan_Kurt Napisano 4 Listopada 2023 Autor Napisano 4 Listopada 2023 1 godzinę temu, TAW napisał: Cichaj. Zaprawde powiadam Ci, że zrobie. 1 Cytuj
Kapitan_Kurt Napisano 19 Marca 2024 Autor Napisano 19 Marca 2024 Podstawka miała być zrobiona i została zrobiona. Poniżej link do galerii. https://modelwork.pl/topic/55477-pt-91-twardy-żółw/ Cytuj
Hannibal06 Napisano 24 Września 2024 Napisano 24 Września 2024 Cudoo. Panowie a czy zrobił ktoś zdjęcie jak mocowana jest kostka do kadłuba? Na modelu. Na wieży widać. A na kadłubie nie bardzo. Cytuj
Kapitan_Kurt Napisano 24 Września 2024 Autor Napisano 24 Września 2024 2 godziny temu, Hannibal06 napisał: Cudoo. Panowie a czy zrobił ktoś zdjęcie jak mocowana jest kostka do kadłuba? Na modelu. Na wieży widać. A na kadłubie nie bardzo. Tak samo jak na wieży. W tej wersji Twardego każda kostka jest przymocowana do czołgu poprzez wspawany kątownik. W późniejszej wersji pewna część jest zamontowana w zestawach na ceownikach, co w założeniu ma usprawniać wymianę zdetonowanych kostek Cytuj
rhinoceros Napisano 25 Września 2024 Napisano 25 Września 2024 Wykonanie modelu budzi podziw. Podoba mi się podejście do tematu. Gratuluję! 1 Cytuj
Hannibal06 Napisano 5 Października 2024 Napisano 5 Października 2024 (edytowane) W dniu 24.09.2024 o 19:39, Kapitan_Kurt napisał: Tak samo jak na wieży. W tej wersji Twardego każda kostka jest przymocowana do czołgu poprzez wspawany kątownik. W późniejszej wersji pewna część jest zamontowana w zestawach na ceownikach, co w założeniu ma usprawniać wymianę zdetonowanych kostek Tak ale jak na modelu jest zamocowana? Wklejona bezpośrednio do pancerza? Wieża z żywicy ma te wypusty pod kostkę a pancerz nie ma..... Edytowane 5 Października 2024 przez Hannibal06 Cytuj
FAHR Napisano 5 Października 2024 Napisano 5 Października 2024 Godzinę temu, Hannibal06 napisał: Tak ale jak na modelu jest zamocowana? Wklejona bezpośrednio do pancerza? Wieża z żywicy ma te wypusty pod kostkę a pancerz nie ma..... Na wieży masz kątowniki na które dajesz kostki bez kątowników. Na kadłubie masz odwrotnie, kątowniki są na rewersie kostek. W konwersji wszystko jest opisane. Cytuj
Hannibal06 Napisano 6 Października 2024 Napisano 6 Października 2024 Nie doatałem opisu do konwersji... Cytuj
lord_karton Napisano 6 Października 2024 Napisano 6 Października 2024 2 godziny temu, Hannibal06 napisał: Nie doatałem opisu do konwersji... Kolego na czwartej stronie tego wątku masz wszystko doskonale obfotografowane (i wieżyczkę i kostki). 1 Cytuj
Kapitan_Kurt Napisano 6 Października 2024 Autor Napisano 6 Października 2024 2 godziny temu, Hannibal06 napisał: Teraz ogarniam. Dziękuję. Wyślij mi maila na pw, to ci prześlę instrukcje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi