Skocz do zawartości

Stug. III Ausf. G Dragon 6578 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skończone. Model dragona miły i przyjemny w sklejaniu z figurkami panzerartu. Malowane farbami od Ak zaś winietka Tamiyą.

Warsztat

ROX1Baf.jpg

8egeTBF.jpg

qenEgSf.jpg

oXbzrfD.jpg

TegUEqK.jpg

0bz2c2h.jpg

47gJOk3.jpg

hSUUih7.jpg

06mlOsp.jpg

xHYu3Li.jpg

4Y5CbvK.jpg

tw1kyy6.jpg

HcR270M.jpg

fa5X2nQ.jpg

DpGyovu.jpg

sicu4fK.jpg

vCST4ye.jpg

ZY72Dqr.jpg

oxptquO.jpg

XbFLk56.jpg

0gTIygw.jpg

UrpZigA.jpg

YI8ikPU.jpg

8Nhj8JG.jpg

l0ARE9l.jpg

• Like 8
Napisano

Zatopiona łódka robi robotę. Dlaczego ludziki mają czarne pagony? To nie jest SS, więc powinny być w ciemniejszym odcieniu zieleni. 

Napisano

Pojazd i figurki bardzo ładnie pomalowane pod względem warsztatowym, merytorycznie się nie znam.

Natomiast w winietce coś mi nie pasuje. Wykonanie też na bardzo dobrym poziomie, ale jakoś dla mnie za bardzo kolorowo tam jest, tak nie wojennie. A łódka według mnie za stromo tonie, przy samym brzegu od razu duża głębia musiała by być.

Wykonanie bardzo dobre i "przyciągające oko", ale ogólna kompozycja mi nie gra.

Pozdrawiam

Napisano

Znakomicie sklejony i pomalowany model, natomiast malowanie figurek jest wręcz obłędne :) Nawet jeśli łódka faktycznie zatonęła za blisko brzegu, to diorama i tak robi znakomite wrażenie. Gratuluję :)

Napisano
Godzinę temu, Jery napisał:

A łódka według mnie za stromo tonie, przy samym brzegu od razu duża głębia musiała by być.

Może być wbity w dno  fragment łódki :szczerbol:

Napisano (edytowane)

Stug i figurki to czapki z głów, szczególnie technicznie świetny poziom  wykonania , do etapu malunków to klasa, całościowo z  podstawką jednak nie do końca  , mi się nie podoba, za dużo wszystkiego, kolory,   szybciej smoka zamiast stuga :) ...  za mało mroku wojny jak dla mnie ,  też kwestia gustu

Edytowane przez Evildead
  • Like 1
Napisano
8 minut temu, Evildead napisał:

Stug i figurki to czapki z głów, szczególnie technicznie świetny poziom  wykonania , do etapu malunków to klasa, całościowo z  podstawką jednak nie do końca  , mi się nie podoba, za dużo wszystkiego, kolory,   szybciej smoka zamiast stuga :) ...  za mało mroku wojny jak dla mnie ,  też kwestia gustu

W pełni się zgadzam. Za dużo fajerwerków. Kompozycja leży.

Napisano

Mnie też się wykonanie podoba.

Ale niech mi ktoś jedno wytłumaczy. o co chodzi z tym robieniem totalnego bajzlu na modelu czy dioramie? Wszędzie walające się bez ładu i składu elementy wyposażenia czy umundurowania, porozrzucana amunicja, broń itp. Taki za przeproszeniem burdel to chyba tylko w filmowym obozowisku Szajbusa ("Złoto dla zuchwałych"). W realu to zagrożenie dla załogi.

Napisano
45 minut temu, Baas ArK napisał:

Mnie też się wykonanie podoba.

Ale niech mi ktoś jedno wytłumaczy. o co chodzi z tym robieniem totalnego bajzlu na modelu czy dioramie? Wszędzie walające się bez ładu i składu elementy wyposażenia czy umundurowania, porozrzucana amunicja, broń itp. Taki za przeproszeniem burdel to chyba tylko w filmowym obozowisku Szajbusa ("Złoto dla zuchwałych"). W realu to zagrożenie dla załogi.

Fajrant mają, to i nikt o porządek nie dba  😉