Marudek Napisano 27 Lutego 2023 Autor Share Napisano 27 Lutego 2023 Godzinę temu, Slawek_26869 napisał: Fajnie, że Kolega zamieścił zdjęcia bambetli z cenami Dobre Ale niestety - groszówki są jedynie dla pokazania rozmiarów. Panel sufitowy i tablica zegarów są już przeskalowane na 72. Dla uproszczenia części te sa połączone w kilka brył - bez rozdrobnienia jak u mnie w skali 32. Jeden z kolegów z forum ma je już wydrukowane 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 Pięknie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 12 godzin temu, Marudek napisał: Dobre Ale niestety - groszówki są jedynie dla pokazania rozmiarów. Panel sufitowy i tablica zegarów są już przeskalowane na 72. Dla uproszczenia części te sa połączone w kilka brył - bez rozdrobnienia jak u mnie w skali 32. Jeden z kolegów z forum ma je już wydrukowane a jak można nabyć te przeskalowane do 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Lutego 2023 Autor Share Napisano 28 Lutego 2023 Hej, Można się skontaktować z kolegą, który je drukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 21 godzin temu, mirage3 napisał: Jakby to przeskalować Za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Marca 2023 Autor Share Napisano 1 Marca 2023 W dniu 27.02.2023 o 20:09, mirage3 napisał: Jakby to przeskalować Już jest przeskalowane - przynajmniej na skalę 1:72. Tak to wygląda: 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Marca 2023 Autor Share Napisano 20 Marca 2023 Hej, W tym odcinku kolejne części kabiny pilotów. Zabudowa tylnej ściany: Próba złożenia tapicerki foteli z takich elementów: Niestety nieudana... Postanowiłem, że fotele ulepię z Milliputa. Niestety moje rzeźbiarskie umiejętności są niższe niż moje rzeźbiarskie oczekiwania Dlatego poprzestałem na ulepieniu jednego fotela, który planuję skopiować z żywicy. Na zdjęciu wyżej widać też wytermoformowane spody siedzeń. Które, po dalszej obróbce wyglądają tak: Całość na chwilę obecną wygląda tak. Niestety chwilowo muszę zawiesić prace nad Sokołem. Chciałem go zabrać na najbliższą Babarybę, Jednak MLP w Krakowie ogłosiło swój konkurs i teraz muszę zbudować model, który będę mógł zabrać na obie imprezy. Dlatego zapraszam do śledzenia mojego kolejnego warsztatu. Już wkrótce rozpocznę relację z budowy od podstaw modelu Curtissa Hawk II w skali 1:32. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 Pysznie to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Marca 2023 Share Napisano 20 Marca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek74 Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 Coś temat z lekka padł na ryjek. Szkoda, bo nie mogę się doczekać ciągu dalszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 (edytowane) W dniu 20.03.2023 o 18:38, Marudek napisał: Niestety chwilowo muszę zawiesić prace nad Sokołem. Chciałem go zabrać na najbliższą Babarybę, Jednak MLP w Krakowie ogłosiło swój konkurs i teraz muszę zbudować model, który będę mógł zabrać na obie imprezy. Dlatego zapraszam do śledzenia mojego kolejnego warsztatu. Już wkrótce rozpocznę relację z budowy od podstaw modelu Curtissa Hawk II w skali 1:32. Tomku tu masz chyba odpowiedź..... Edytowane 8 Czerwca 2023 przez Sławekb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2023 Trochę zakręciłem się z czerwcowymi konkursami i tym co na nie zabrać. Przez to mam kilka rozgrzebanych modeli. Ale powoli skończę je wszystkie i zapewniam, że do Anakondy w 32 również niedługo wrócę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Czerwca 2023 Share Napisano 9 Czerwca 2023 6 godzin temu, Marudek napisał: Trochę zakręciłem się z czerwcowymi konkursami i tym co na nie zabrać. Przez to mam kilka rozgrzebanych modeli. Ale powoli skończę je wszystkie i zapewniam, że do Anakondy w 32 również niedługo wrócę Byłeś na Babierybie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 10 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2023 Tak - i bardzo niło wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Czerwca 2023 Share Napisano 10 Czerwca 2023 12 godzin temu, Marudek napisał: Tak - i bardzo niło wspominam Szkoda żeśmy się na żywo nie spotkali, chyba że tak, tylko nie kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Czerwca 2023 Share Napisano 10 Czerwca 2023 26 minut temu, Mitrandir napisał: Szkoda żeśmy się na żywo nie spotkali, chyba że tak, tylko nie kojarzę Jak Saburo Sakai między stołami gdzieś mykał to właśnie Marudek był 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 11 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2023 Tak - na festiwalach modelarskich, w soboty zawsze zakładam czarny T-shirt ze swoim avatarem (Saburo Sakai). Prawda, że koszulka pamięta moje pierwsze festiwale i niestety prasowanka jest już mocno zniszczona... I może dlatego nie rozpoznałeś Saburo. Ale na kolejny festiwal postaram się o nową koszulkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 5 godzin temu, Marudek napisał: Tak - na festiwalach modelarskich, w soboty zawsze zakładam czarny T-shirt ze swoim avatarem (Saburo Sakai). Prawda, że koszulka pamięta moje pierwsze festiwale i niestety prasowanka jest już mocno zniszczona... I może dlatego nie rozpoznałeś Saburo. Ale na kolejny festiwal postaram się o nową koszulkę Następnym razem to postaraj się znaleźć mnie osobiście, albo stoisko Heliborne World Wybacz ale nie wiem kto/co to jest Saburo Sakai, więc nie wiedziałem czego mam szukać miało być tylu do kręcenia śmigiełkiem a tu przyszedł jedynie ABTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Stróżek Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 WWII - czołowy as Cesarskiej MW Japonii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 58 minut temu, Grzegorz Stróżek napisał: WWII - czołowy as Cesarskiej MW Japonii Grzechu ale na śmigłowcach nie latał? To niestety z przykrością muszę stwierdzić że nie znam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Stróżek Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 (edytowane) Przypomina mi się ostatnia scena z filmu ''Pół żartem, pół serio'' - nikt nie jest doskonały. Edytowane 12 Czerwca 2023 przez Grzegorz Stróżek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacW Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 To właśnie jest "modelwork"! Kolego Marudek; gratulacje już na podejściu. Najważniejszą częścią takiej pracy jest motywacja; potem - umiejętności, a tych, jak widać, nie brakuje. Wiedza, znajomość tematu i chęci ich pogłębiania są naturalne, jeśli uprawia się modelarstwo redukcyjne. Brawo. Kibicuję i podkradam motywację do ruszenia ze swoim projektem; to już dwa lata zwłoki, co tłumaczę sobie zbieractwem dokumentacji, surowców i narzędzi. Motywację właśnie znalazłem, a to już dużo! Do zobaczenia w galerii! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 3 Października 2023 Autor Share Napisano 3 Października 2023 Hej, Wracam do budowy Sokoła Czy ktoś wie jaki to zegar (wskazany żółtą strzałką: Z góry dziękuję za wszelką pomoc. To już ostatni zegar jaki mi został do narysowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 4 Października 2023 Share Napisano 4 Października 2023 (edytowane) Radionamiernik wskaznik SUP-7 do radiokompasu ARK 9 i ARK U2, do tego jeszcze jest pulpit sterownia na pulpice miedzy fotelami Edytowane 4 Października 2023 przez Adamsky 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Października 2023 Share Napisano 5 Października 2023 11 godzin temu, Adamsky napisał: Radionamiernik wskaznik SUP-7 do radiokompasu ARK 9 i ARK U2, do tego jeszcze jest pulpit sterownia na pulpice miedzy fotelami No przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi