p2288 Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 6.02.2023 o 20:59, rudolf24 napisał: mordeczko. * Edytowane 27 Maja 2023 przez p2288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 (edytowane) Farba za rzadka / za duże ciśnienie z tym preshadingiem. Chociaż podobno nie ma czegoś takiego jak "za rzadka farba" Edytowane 6 Lutego 2023 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 32 minuty temu, Tap-chan napisał: z tym preshadingiem. Ale ja tu nie robiłem preshadingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 14 godzin temu, socjo1 napisał: zakrzyknął Archimedes, odrywając, że wanna A po co on te wanne oderwał? Krzywo wkleił? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 47 minut temu, myszaty napisał: A po co on te wanne oderwał? Krzywo wkleił? Taak, rement mu robił renomowany Majster Tales z Miletu ze swoim pomocnikiem Sedesem z Bakelitu. Majster Tales i pomagier Sedes, zobaczywszy efekty prac swoich poprzedników, zgodnym chórem, jako pierwsi ludzie w historii zakrzyknęli: " - Panie, a kto to Panu tak sp...? Odrywamy i wstawiamy nową!" I tak oto wymyślono instalację sedesową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Wybrnąłeś! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 10 godzin temu, p2288 napisał: Ale ja tu nie robiłem preshadingu. 12 godzin temu, p2288 napisał: Coś tam jednak w lewym górnym rogu widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 7 Lutego 2023 Autor Share Napisano 7 Lutego 2023 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Czasami jak mi zostanie trochę farby w zbiorniczku (został po malowaniu fotelu) malowałem wtedy model air z tego takie kiepskie rozcieńczenie. Chwała Bogu, że kamuflaż będzie malowany już ak i tamką. Odbiegam od tematu a więc do sedna. Nie jest to preshading a bardziej zabawa pozostałością farby. Co prawda planuję pre shading ale nie teraz jeszcze. Pozdrawiam @Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 Godzinę temu, p2288 napisał: Nie jest to preshading a bardziej zabawa pozostałością farby. Podoba mi się to wytłumaczenie. Kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 Godzinę temu, p2288 napisał: Nie jest to preshading a bardziej zabawa pozostałością farby. Bardzo dobrze, też tak robię tylko zawsze mam po ręką jakiś złomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 7 Lutego 2023 Autor Share Napisano 7 Lutego 2023 Moje wszystkie złomki zamalowane i nie ma na czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 17 minut temu, p2288 napisał: złomki zamalowane i nie ma na czym Na zamalowanych też się da ćwiczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 7 Lutego 2023 Autor Share Napisano 7 Lutego 2023 wszystko co na ziemi da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 7 Lutego 2023 Autor Share Napisano 7 Lutego 2023 Pierwsze szlify za płoty. Znowu nie widać śladów po szlifowaniu (papier ścierny+leveling thinner). Nawet na zdjęciach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 43 minuty temu, p2288 napisał: papier ścierny+leveling thinner Pierwsze słyszę o czymś takim, nie szkoda Ci MLT? Zwykła woda zrobi to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 7 Lutego 2023 Autor Share Napisano 7 Lutego 2023 2 minuty temu, jachud3 napisał: Pierwsze słyszę o czymś takim, nie szkoda Ci MLT? Zwykła woda zrobi to samo? Miałem na myśli coś innego. Nie maczałem papieru w thinnerze tylko wycierałem szpachlę patyczkiem umoczonym w thinnerze. Podpatrzone od Plasmo,agtomu i reszty Internetu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 To taka mała rada, nie jest to pokazane na filmikach, ale warto odczekać tak z 24h aż surfacer dobrze stwardnieje. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) 38 minut temu, Roland_Sebastian napisał: To taka mała rada, nie jest to pokazane na filmikach, ale warto odczekać tak z 24h aż surfacer dobrze stwardnieje. Plus warto powtórzyć proces bo czasem thinner wyciera szpachle ciut za głęboko i dziura powstaje od nowa. Najlepiej zawsze widać po podkładzie co i jak należy poprawić. Edytowane 7 Lutego 2023 przez rudolf24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 16 godzin temu, rudolf24 napisał: Plus warto powtórzyć proces bo czasem thinner wyciera szpachle ciut za głęboko i dziura powstaje od nowa. Najlepiej zawsze widać po podkładzie co i jak należy poprawić. I tak się stało, dałem na nowo i jest ok /> フ | _ _| /`ミ _x 彡 / | / ヽ ノ / ̄| | | | | ( ̄ヽ__ヽ_)_) \二つ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 4 godziny temu, p2288 napisał: /> フ | _ _| /`ミ _x 彡 / | / ヽ ノ / ̄| | | | | ( ̄ヽ__ヽ_)_) \二つ To wygląda jak odliczanie bomby w "Predatorze" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 Futurama najlepszaMoże nie jest to najśmieszniejszy moment ale kto oglądał cały serial ten wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2023 Trochę minęło od tego Lutego. Ale co zrobić gdy ni chęci ni czasu. Skleiłem skrzydła oraz kilka drobiazgów. Myślę, że jutro położę podkład. Zostało mi podwozie i rakiety do sklejenie. Zajmę się nimi w dzisiejszą noc. Wybaczcie za słabe zdjęcia, dopiero jutro idę na zakupy po czarne kartki do zdjęć jasnych elementów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 3 Lipca 2023 Autor Share Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) Rozpoczynamy walkę z malowaniem,na razie podkład. Jak pisałem wcześniej model miał skórkę pomarańczy na sobie. Okazało się, że ten model to tak naprawdę Zvezda. Model zdradził się faktem posiadania figurki którą dodaje tylko zvezda i tamiya. Na skalemates sprawdziłem wypraski i to jest ten sam model. Widać nawet typowe dla zvezdy ?zmieszania? plastiku wyglądające jak zorza polarna i wcześniej wspomniana szorstka powierzchnia. Edytowane 3 Lipca 2023 przez p2288 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 5 Lipca 2023 Autor Share Napisano 5 Lipca 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 6 Lipca 2023 Autor Share Napisano 6 Lipca 2023 (edytowane) Co myślicie o farbie sky blue AK real color FS35526 jako farba spodu samolotu? Czy lepiej położyć light blue od tamki? Po lewej AK jak coś, na prawo tamiya. Ja bym postawił na AK...... Edytowane 6 Lipca 2023 przez p2288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi