MarDro Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Navistar M1224 MaxxPro MRAP, wyprodukowany przez firmę Bronco 1:35. Wóz o nazwie własnej „Lalunia” używany podczas XI zmiany PKW w Afganistanie, przez 6. Batalion Powietrznodesantowy z Gliwic, ze struktur krakowskiej 6. Brygady Powietrznodesantowej. Model Bronco wzbogacony o anteny Comrod firmy Master, karabin NSVT 12,7mm od MINIARM, antena BFT i karabinek „Beryl” to wydruk 3D od Scale23, kilka „bebechów” z elektroniki z zestawu RFM dedykowanego do M-ATV i parę detali robionych mniej lub bardziej od podstaw. Kolor bazowy to farba CARC Tan 686A firmy AK, a cała reszta malowana była akrylowymi Tamiyami. Bardzo cienkie kalki ToRo Model idealnie ułożyły się na detalach MaxxPro. Delikatny weathering uzyskałem przy pomocy mocno rozcieńczonych farb olejnych Renesans. Ściany T-WALL oraz kalki, które się na nich znajdują to również robota Scale23 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Lutego 2023 Super Moderator Share Napisano 12 Lutego 2023 W takim fajnym modelu zostawiłeś szwy na oponach ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDro Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 14 minut temu, Marcin Rogoza napisał: W takim fajnym modelu zostawiłeś szwy na oponach ?? Szwy są już spiłowane, niestety coś tam faktycznie widać w zagłębieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Lutego 2023 Super Moderator Share Napisano 12 Lutego 2023 No nie wiem czy w zagłębieniach.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDro Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 W zagłębieniach. Ten szew na oponie jest trochę specyficznie zrobiony. Tak, jakbyś naciął bieżnik na całej swojej długości, ubytek tylko trochę uzupełnił szpachlą i tak zostawił. Nie wiem czy da rade z tego opisu zrozumieć co mam na myśli. Jedynym wyjściem byłyby koła z żywicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Szew, nie szew, cały model ogólnie super wygląda Szacun za wykonanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Gratuluję, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Dobrze to w całości wygląda. Mi się podoba, bo mój przedział zainteresowań. Nie wiem, jak z merytoryka wnętrza elektronicznie, ale nie wnikam. Masz już Cougara? @SnajperTBG wczoraj wytargal kolejnego z giełdy na FB, tylko po co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Lalunia cudna Super detale !!! Kolejna lalunia na tym forum Ale koła to tragicznie wyglądają i biją po oczach te szwy Jak masz możliwość to je wymień na żywiczne. 10 minut temu, makinen napisał: Dobrze to w całości wygląda. Mi się podoba, bo mój przedział zainteresowań. Nie wiem, jak z merytoryka wnętrza elektronicznie, ale nie wnikam. Masz już Cougara? @SnajperTBG wczoraj wytargal kolejnego z giełdy na FB, tylko po co? Cougar idzie dla kolegi który ganiał na takowym. Tylko trzeba będzie go ciut zmodyfikować. Ale jak pomyślę o szpachlowaniu połówek budy to daj spokój... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDro Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 1 godzinę temu, makinen napisał: Dobrze to w całości wygląda. Mi się podoba, bo mój przedział zainteresowań. Nie wiem, jak z merytoryka wnętrza elektronicznie, ale nie wnikam. Masz już Cougara? @SnajperTBG wczoraj wytargal kolejnego z giełdy na FB, tylko po co? Dzięki Cougar też stoi na półce, niedługo coś tutaj wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDro Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, SnajperTBG napisał: Lalunia cudna Super detale !!! Kolejna lalunia na tym forum Ale koła to tragicznie wyglądają i biją po oczach te szwy Jak masz możliwość to je wymień na żywiczne. Cougar idzie dla kolegi który ganiał na takowym. Tylko trzeba będzie go ciut zmodyfikować. Ale jak pomyślę o szpachlowaniu połówek budy to daj spokój... Cieszę się, że się podoba. Koła chyba faktycznie będę próbował czymś zastąpić jak będzie możliwość A jeśli byłaby możliwość, kolejnego cougara chętnie zakupię tylko kto chciałby się go pozbyć... Edytowane 13 Lutego 2023 przez MarDro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 A to jest jakiś towar deficytowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDro Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 1 minutę temu, orzechu500 napisał: A to jest jakiś towar deficytowy? mocno deficytowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 To pewnie nie chodzi o ten: https://exito.sklep.pl/pl/p/MENG-MODEL-SS005-135-U.S.-Cougar-66-MRAP-Vehicle/29447 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDro Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 5 minut temu, orzechu500 napisał: To pewnie nie chodzi o ten: https://exito.sklep.pl/pl/p/MENG-MODEL-SS005-135-U.S.-Cougar-66-MRAP-Vehicle/29447 wersja 4x4 Jeśli ktoś ma kompletnego to biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 Super model wyszedł. Widać ogrom pracy ale efekt jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 Brawo za temat, brawo za kunszt i staranność. Jednak moim zdaniem kolor zdecydowanie za ciemny. Bardziej wpada w brąz niż w piaskowy. Przy kolejnym zdecydowanie jaśniejszy odcień stosuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDro Napisano 14 Lutego 2023 Autor Share Napisano 14 Lutego 2023 2 godziny temu, mandrivecs napisał: Brawo za temat, brawo za kunszt i staranność. Jednak moim zdaniem kolor zdecydowanie za ciemny. Bardziej wpada w brąz niż w piaskowy. Przy kolejnym zdecydowanie jaśniejszy odcień stosuj. zdjęcia mogły trochę przekłamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 W dniu 13.02.2023 o 21:06, MarDro napisał: wersja 4x4 Jeśli ktoś ma kompletnego to biorę A był wczoraj u mnie na giełdzie na FB za chyb a140 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDro Napisano 15 Lutego 2023 Autor Share Napisano 15 Lutego 2023 3 minuty temu, Erni napisał: A był wczoraj u mnie na giełdzie na FB za chyb a140 zł Pisałem, był już niestety sprzedany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Lutego 2023 Share Napisano 19 Lutego 2023 Fajny mix broni postsowieckiej, ze amerykańską techniką z polską załogą. Jak zawsze w mistrzowskim wykonaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi