Wymysl Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Nie jedyna rola Sokoła, ale tu chyba najlepsza charakteryzacja Na potrzeby bollywódzkiej produkcji kręconej w Polsce dostał kamuflaż Dhruva indyjskiej armii ze wszystkimi oznaczeniami, łącznie z numerem ewidencyjnym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 (edytowane) Bardzo ciekawy temat i można tu sporo ciekawostek wrzucić. Ode mnie zmilitaryzowana Anakonda z filmu "Dowód życia" Nieśmiało zasugerowałbym pomysłodawcy wątku Koledze @letalin, lekką modyfikację tytułu, bo gdy pierwszy raz przeczytałem "Gwiazdy kina" nawet tu nie zajrzałem, myśląc, że jest to o aktorach czy innych filmowych duperelach... Edytowane 24 Lutego 2023 przez Grzes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 18 godzin temu, jmx62 napisał: Da radę gdzieś go obejrzeć? Film wstrząsający, o japońskich eksperymentach na ludziach (w stylu Mengele). Mam go na dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Lutego 2023 Autor Share Napisano 24 Lutego 2023 Godzinę temu, Grzes napisał: Nieśmiało zasugerowałbym pomysłodawcy wątku Koledze @letalin, lekką modyfikację tytułu, bo gdy pierwszy raz przeczytałem "Gwiazdy kina" nawet tu nie zajrzałem, myśląc, że jest to o aktorach czy innych filmowych duperelach... Nie wiem czy lepszy tytuł, ale się starałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 (edytowane) 3 godziny temu, kopernik napisał: Film wstrząsający, o japońskich eksperymentach na ludziach (w stylu Mengele). Mam go na dysku. @jmx62 : film jest na cda, lotnictwa wiele nie obejrzysz, mnóstwo cierpienia i bólu owszem W temacie Bollywood bardzo pozytywny fajny film rodzinny "Gunjan Saxena: The Kargil Girl" i śmigłowiec HAL Cheetah, czyli licencyjna Lama, oraz parę innych fruwadeł. /fotka ze strony deccanchronicle.com// Edytowane 24 Lutego 2023 przez panmopsik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Lutego 2023 Autor Share Napisano 26 Lutego 2023 (edytowane) Poza modelami vintage, są jeszcze stare przeboje. Ja po latach odkrywam na nowo...ABBĘ W 1976 grupa przyleciała do Polski i nagrała dla "Studia 2" program promujący ich nową płytę. Przylecieli Tu-134A SP-LHB. Dziś stoi w krakowskim muzeum. Gdyby ktoś chciał zrobić kalkomanie do tego samolotu, to materiał mam. Chociaż rozmiar tych detali jest b.skromny. Edytowane 26 Lutego 2023 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Lutego 2023 Autor Share Napisano 26 Lutego 2023 (edytowane) Film "Blue Max", samolot Morane-Saulnier MS.230, model Sabre Kits ( w zapowiedziach). Modelarstwo filmowe jest jak widać dostrzegane przez producentów. Chociaż tu będzie trzeba trochę poprawić, bo w filmie wystąpił samolot jako jednomiejscowy z zasłoniętą przednią kabiną. Edytowane 26 Lutego 2023 przez letalin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 Serial "Nowe przygody Aresena Lupin", odcinek "Cesarska tabakierka". Pomiędzy 6:50 - 9:13 poczciwe CSS-13 w roli Salmsonów. https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=2k2pOP2M55w 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 (edytowane) Dla miłośników naszego ludowego lotnictwa, polecam "Na niebie i na ziemi" MiGi-21 i Limy są bohaterami całego filmu, dlatego polecam całość. Film z 1974 roku, kręcony w 1.PLM "Warszawa" w Mińsku Mazowieckim. Po nakręceniu filmu pułk był nazywany "filmowym". Mnóstwo pięknych ujęć, oraz nietypowych akcji, jak ewakuacja samolotów z lotniska pod ostrzałem, czy awaryjny zrzut zbiorników przez Limka Albo takie ciekawostka - Lim-5 n/b 1324 z odwrotkami szachownic na spodzie skrzydeł: Tu macie link do filmu: Edytowane 26 Lutego 2023 przez Grzes 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 (edytowane) ICM ch-54 Tarhe wkrótce w sklepach, to warto przypomnieć sobie "Big Miracle" ("Everybody Loves Whales") , "polski tytuł "Na ratunek wielorybom", kilka różnych maszyn latających, także na płozach, dużo lodu, akcja dla dzieciaków i dorosłych, film na faktach. Jest w naszym necie ogólnym bez zarejestrowania. Edytowane 26 Lutego 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Marca 2023 Share Napisano 1 Marca 2023 Gdyby komuś brakowało już Japońców do sklejania. NA T-6 Texan jako Japoniec atakujący amerykańską łódź podwodną ( scena ma ze 4 sekundy ) w filmie "Operacja Pacyfik" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 1 Marca 2023 Share Napisano 1 Marca 2023 Był kiedyś taki film "Bohaterowie wschodniego nieba" czy jakoś tak, gdzie Texany robiły za Zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Baas ArK napisał: Był kiedyś taki film "Bohaterowie wschodniego nieba" czy jakoś tak, gdzie Texany robiły za Zera. A "Bird Dogi" za Northropy. I niewiadomoco za Curtissy Hawki III. Zresztą, Texany robiły za Zera także i w "Tora! Tora! Tora!", "Bitwie o Midway" (nie mam tu na myśli tego gniota sprzed paru lat, ale o klasyk z Toshiro Mifune), a Vultee BT-13 za "Vale". Edytowane 2 Marca 2023 przez Jostein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionyx Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 Był też film „The Final Countdown” gdzie przerobione Texany udające Zera walczyły przeciwko F-14 Tomcat. Działo się tak bo lotniskowiec wpadł w burzę magnetyczną i przeniósł się w czasie tuż przed nalotem na Pearl Harbor. Film chyba z 1980r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 Były już Sokoły , Anakondy i CH-54 a mi przypomniał się Blue Thunder. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 4 godziny temu, Pionyx napisał: Był też film „The Final Countdown” gdzie przerobione Texany udające Zera walczyły przeciwko F-14 Tomcat. Działo się tak bo lotniskowiec wpadł w burzę magnetyczną i przeniósł się w czasie tuż przed nalotem na Pearl Harbor. Film chyba z 1980r. Chyba tydzień/dwa temu powtarzali w telepudle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 Zapomnieliście o Indianie Jones 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 3 Marca 2023 Share Napisano 3 Marca 2023 13 godzin temu, Pionyx napisał: Texany udające Zera walczyły przeciwko F-14 Tomcat Tak było Kilka kadrów poniżej: I podobnież Texan jako Zero w Żelaznym Orle 3 razem z Mustangiem Mk I jako Bf-109 i Routan Aresem jako Me-263 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 3 Marca 2023 Autor Share Napisano 3 Marca 2023 (edytowane) W dniu 23.02.2023 o 16:12, letalin napisał: Takiego Buchona przerobionego na Mustanga z filmu o Pattonie tam nie znajdziesz:) Mustang, Spitfire i Mietek w jednym. Edytowane 3 Marca 2023 przez letalin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 4 Marca 2023 Share Napisano 4 Marca 2023 W dniu 2.03.2023 o 23:43, Kolekcjoner WP napisał: Zapomnieliście o Indianie Jones W "Ostatniej krucjacie" Indy ucieka w Stampe SV.4, a atakuje go Pilatus P-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marczenko Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 Red Dawn (1984) Śmigłowce Puma w roli "Mi-24A". Trzeba przyznać że wyszły lepiej, niż maszyny grające w filmie Rambo 2 i 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 Polski Spitfire z filmu "Dangeroust Moonlight" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 To już gdzieś było na tym forum. Sensacją by było jakby ktoś wykopał zdjęcie z polskiego filmu gdzie byłaby nasza "11" z kokardami RAF-u. To takie moje marzenie S-F 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Kwietnia 2023 Share Napisano 21 Kwietnia 2023 An-26 z francuską rejestracją na potrzeby serialu "Życie na gorąco" odc. 3. Niestety brakuje ujęć całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) I kolejny Antoni-26ty w barwach BundesLuftwaffe "50+61" w filmie "Strzelec" lub w oryginale Shooter z Markiem Wahlbergiem w roli głównej. Co ciekawe miało to być na lotnisku w Bostonie(USA). Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi