Mitrandir Napisano 18 Maja 2023 Share Napisano 18 Maja 2023 1 godzinę temu, Kon_Bar napisał: Jednak naklejki Pierwsza bałałajka skończona Galeria jest TUTAJ Fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 (edytowane) To ja tylko chciałem zaanonsować prace nad kolejna wersją - MiG-21R. Jak wiadomo nie ma tej wersji w 72-ce z Eduard-a, trzeba więc zacząć KP Na pocieszenie dodam, że wszystkie części, które planowałem wykorzystać z zestawu KP są już na powyższym obrazku Reszta będzie pochodziła z MiG-21MF Interceptor Eduard-a - podobnie jak w przypadku MF-75 potrzebuję tej wersji, aby na górnych powierzchniach skrzydeł nie było dużych podłużnych wzierników. Te przeszczepy wyglądają tak miło, że rozważam także zrobienie MiG-21bis z Eduarda (ponownie MF Interceptor; ponownie wzierniki) z garbem ze Zvezdy (ktoś sugerował taka operację). Gdyby ktoś miał fotki paneli sterujących zasobnikiem R to poproszę Edytowane 20 Maja 2023 przez Kon_Bar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 (edytowane) A nie chcesz edka, akurat robią (trzy i pół dychy w peelenach)? Eduard 672252 Przy Twoim wysokim poziomie warto by było wymienić to KP.... Ed wygląda po prostu lepiej... Edytowane 20 Maja 2023 przez blackriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 (edytowane) 23 godziny temu, blackriver napisał: A nie chcesz edka, akurat robią (trzy i pół dychy w peelenach)? Eduard 672252 Przy Twoim wysokim poziomie warto by było wymienić to KP.... Ed wygląda po prostu lepiej... Jasne, że bym chciał, ALE… Edek robi zasobnik R-V (R-W?) używany na ich PFM-ach do kalibracji stacji radarowych (tak mi dzwoni). Pewnie dałoby radę przerobić na zasobnik D - są podobne, ale nadal nie ma zasobnika R (a ten chcę zrobić). No i zasobnik to jedno a końcówki skrzydeł z SPO-3 - tego nadal nie ma od Edka. Posiedzę nad zasobnikiem i myślę, że będzie dobrze. Chcę powzorować się na zasobnikach z wersji R z „edkowej” 48-ki Edytowane 21 Maja 2023 przez Kon_Bar literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 6 godzin temu, Kon_Bar napisał: Gdyby ktoś miał fotki paneli sterujących zasobnikiem R to poproszę Z czeskiej monografii 4+ ps Z tego rv można małym nakładem bez rycia zrobić zasobnik D i jakby coś panel do zasobnika D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 Dzięki @blackriver Zawsze się zastanawiam ile widział ten biedny pilot, zwłaszcza na wprost 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Żeby zrobić R z MF potrzebujesz jeszcze kokpit z PFM'a - chyba że chcesz rzeźbić sam bo ten z PFM pasuje. Tak na marginesie to w profipacku R'ki w 1/48 jest malowanie polskiego 1423 z zasobnikiem D z paszczą rekina. Jakie malowanie planujesz do R'ki, tak z ciekawości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 6 minut temu, blackriver napisał: Żeby zrobić R z MF potrzebujesz jeszcze kokpit z PFM'a - chyba że chcesz rzeźbić sam bo ten z PFM pasuje. Tak na marginesie to w profipacku R'ki w 1/48 jest malowanie polskiego 1423 z zasobnikiem D z paszczą rekina. Jakie malowanie planujesz do R'ki, tak z ciekawości? Dawcą kokpitu będzie właśnie PFM Z profipack-a da się zrobić dwa kokpity Co do malowania to planuję 1507 w „białym/popielatym” malowaniu (tylko bez złażącej farby; zaraz po remoncie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 21 Maja 2023 Autor Share Napisano 21 Maja 2023 Coś udało się wyrzeźbić. Nie jest super, ale plastik jakiś bardzo miękki... Próbowałem poprawić niektóre linie i od razu rzeźbiłem kaniony. Pozalewałem CA i postanowiłem nie kombinować. Dorobiłem zasobnik flar i tyle. Dopasowałem zasobnik do krzywizn kadłuba Eduarda - na razie na Blue Tac, ale wydaje się, że pasuje nieźle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 (edytowane) Hej,hej,hej...te wyrzutnie naboi cieplnych wyglądały inaczej. To te same kasety używane na Su ,w zasobniku R i SPS były z tyłu 2 kasety przesunięte względem siebie. Edytowane 21 Maja 2023 przez em 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 21 Maja 2023 Autor Share Napisano 21 Maja 2023 17 minut temu, em napisał: Hej,hej,hej...te wyrzutnie naboi cieplnych wyglądały inaczej. To te same kasety używane na Su ,w zasobniku R i SPS były z tyłu 2 kasety przesunięte względem siebie. Masz jakieś fotki / schematy? Ja wszystko co znalazłem w Internetach to taki schemat: i tak sobie "dorzeźbiam". Nie ma (jeszcze) problemu, aby to poprawić (zwłaszcza, że to jeszcze nie galeria ) W SPS-141 Eduarda kasety wyglądają tak Próbowałem coś podobnego, ale "jedna przytulona do drugiej" No i nie ukrywam, że dziurek na metr kwadratowy robiłem mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 (edytowane) I prawidłowo wyglądają. Naklamalem z tym SPS..W zasobniki R są z tyłu razem przesunięte względem siebie. Mam, i wrzuce. Edytowane 21 Maja 2023 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 (edytowane) z instrukcji do R'ki w 1/48 Jeżeli w Suce są te same kasety, to tam wygląda to tak a tak w zasobniku R niestety innej fotki nie mam. kontener D Edytowane 21 Maja 2023 przez blackriver 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 W dniu 20.05.2023 o 11:50, Kon_Bar napisał: chciałem zaanonsować prace nad kolejna wersją - MiG-21R Malowanko będzie już "uzębione"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 21 Maja 2023 Autor Share Napisano 21 Maja 2023 @emi @blackriver - dzięki za doping. Tak już zostanie - lepiej tego nie poprawię Myślałem o osadzeniu 0,2 mm głębiej, ale już mnie przerosło 26 minut temu, Grzes napisał: Malowanko będzie już "uzębione"? Grześku, kusiło, ale... ma być "biały" (no, popielaty). Wiem, że jest trochę innych "białych" (np. PFM-y) i byłoby co robić, ale pomyśl... Taki biały z kontenerem z zielonymi "ślipiami" i podwójne zbiorniki też białe... Ja to widzę I chyba bardziej mi się podoba niż rekinia mordka P.S. Masz chyba fotorejestry MiG-ów - nie ma tam jakichś "ciekawostek" nie tylko "srebrzanka" i "srebrzanka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 3 minuty temu, Kon_Bar napisał: Masz chyba fotorejestry MiG-ów - nie ma tam jakichś "ciekawostek" nie tylko "srebrzanka" i "srebrzanka"? Już paczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 To zrób,,teflonowy,, z początków lat 80 tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 2 godziny temu, Kon_Bar napisał: nie ma tam jakichś "ciekawostek" Kurcza nie ma. Nawet jak godła wprowadzili to wszystko regulaminowo - godło pułku + godło 1. lub 2. eskadry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 H-66 u nas i we Syrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 22 Maja 2023 Autor Share Napisano 22 Maja 2023 Operacja "przeszczepu" z MiG-21PFM (profipack) do MiG-21MF (czyli przyszłego MiG-21R) zaplanowana... ... i wykonana Wszystko pasuje Teraz jeszcze tablica, malowanie i kalki (też z PFM-a oczywiście) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Maja 2023 Share Napisano 22 Maja 2023 Poważne rzeczy się tu dzieją . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 2 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2023 (edytowane) Postęp prac ostatnio niewielki, ale czasami trzeba popracować Dziś tylko szybki rzut oka na dysze. W MiG-21MF dodałem od siebie coś do dysz wylotowych, aby upodobnić je do oryginału i nie dać zarobić Edkowi na aftermarketach. Tym razem postanowiłem pójść krok dalej - zamiast "zębisków" z PCV 0,5mm robię dwa rzędy "ząbków" z PCV 0,2mm. Efekt jest na tyle zadowalający, że myślę o skopiowaniu w żywicy, bo przecież R-ka ma nie być ostatnią wersją, którą planuję skleić Wielkich postępów na razie nie będzie, bo z kalendarza wypada mi kolejny weekend - przecież jest Babaryba === EDIT === Jednak dało się posiedzieć - modele spakuję rano Pomalowane, przymierzone, mnie pasuje Edytowane 2 Czerwca 2023 przez Kon_Bar poszerzenie wpisu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 3 Czerwca 2023 Share Napisano 3 Czerwca 2023 Nie potrzebowałbyś do odwzorowania zasobnika z tego zestawu? https://www.mojehobby.pl/products/MiG-21RF-Peeping-MiG.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 3 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2023 6 minut temu, rudy0007 napisał: Nie potrzebowałbyś do odwzorowania zasobnika z tego zestawu? Z tego co widziałem, to jest tam lepiej czy gorzej odwzorowany jakiś zasobnik, ale wygląda mi on raczej na mutację "D" a ja robię "R". Tu KP chyba jest jednak lepsze. No i znowuż - lepsze czy gorsze, ale KP ma anteny SPO-3 Na fotce poniżej po przeszczepie do Eduard-a i szpachlowaniu czarnym CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 3 Czerwca 2023 Share Napisano 3 Czerwca 2023 Jedyne co wiem to że Fujimi ma skopaną bryłę, co do reszty.... Tak tylko zasugerowałem bo kompletnie się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi