Kon_Bar Posted May 18 Share Posted May 18 MiG-21MF-75 o numerze bocznym 7399 to jeden z dwudziestu dostarczonych do Polski MiG-21MF-75 wyprodukowanych w fabryce Gorki. Pomalowany na nietypowy "gołębi" szary; jak okazało się w trakcie późniejszej eksploatacji przy pomocy farby pochłaniającej promieniowanie radarowe . Prezentowany z uzbrojeniem jak dla pary samolotów dyżurnych: 2 x RS-2US + 2 x R-3S. Budowa w wątku "To nie moja bajka czyli bałałajka (a może i dwanaście)..." (strony 1-3). Zdjęcia są (w miarę) ostre, ale ponieważ mają ponad 1200px (1400x700) to niestety trzeba je "rozklikać", aby forum ich nie konwertowało do mniejszego rozmiaru Miłego oglądania i proszę o łagodny wymiar kary, bo to chyba dopiero druga moja "rura" sklejona w życiu. 27 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted May 19 Share Posted May 19 Bardzo mi się podoba. Ładne i czyste wykonanie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 19 Share Posted May 19 Piękny ci on 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted May 19 Share Posted May 19 Też fajny podoba się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted May 19 Share Posted May 19 Bardzo ładnie wyszedł! Ciekawa sprawa z tą farbą. Dawno temu w Poznaniu w sklepie Semafor (ktoś jeszcze pamięta?) stał model MiGa-21 w szarym malowaniu i linie podziałowe miał z niewielkim marginesem na srebrno pomalowane - podobno podczas remontu czy innych napraw farba zeszła na łączeniach i tak latał przez jakiś czas... Gratuluję modelu - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marskan Posted May 19 Share Posted May 19 Piękny model. Czystością i precyzją z jaką zrobiłeś wszystko przy osłonie kabiny naprawdę imponuje. Poza tym świetnie pomalowany - z wyczuciem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted May 19 Share Posted May 19 8 godzin temu, Kon_Bar napisał: proszę o łagodny wymiar kary Jestem za ukaraniem. Tylko jeszcze nie wiem za co. Na pewno coś znajdę. Dopóki coś nie znajdę to przyjmuję wersję że model mi się bardzo podoba. Ode mnie masz jeszcze dodatniego plusa za polskie malowanie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted May 19 Share Posted May 19 No i pięknie! Bierz się za następnego 8 godzin temu, Kon_Bar napisał: to chyba dopiero druga moja "rura" - A do czego jest dana rura? - Dana rura jest do niczego... - Wężykiem, wężykiem! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek82 Posted May 19 Share Posted May 19 Bardzo elegancki ołóweczek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted May 19 Share Posted May 19 Świetny jest w tych szarościach, podoba się bardzo . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ62 Posted May 19 Share Posted May 19 Wygląda bardzo efektownie: i w tym malowaniu i z tymi podwieszeniami. Zdradzisz czym malowałeś ołówka na ten "gołębi kolor"? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woit Posted May 19 Share Posted May 19 Ładny Ci on, gratuluję! Wpadnę może na żywo go obejrzeć 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psar77 Posted May 19 Share Posted May 19 Bardzo ładnie się prezentuje - gratuluję ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted May 19 Share Posted May 19 Świetnie wykonany model, podoba mi się ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 19 Share Posted May 19 Bardzo ładny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellvis Posted May 19 Share Posted May 19 Niby szarak, a elegancki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted May 19 Share Posted May 19 W tej szarości przypomina mi trochę imperialnego niszczyciela... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skarczu Posted May 19 Share Posted May 19 Świetny model. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts