michal0281 Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam! Po długiej przerwie w końcu udało mi się wystartować ponownie z modelarstwem. Na warsztat poszła panterka w wariancie F, taki projekt do zabawy, bez spiny. Dodałem friule i mam w planie dodać kilka drobnych spawów, na ten moment już zdecydowanie większość "klejenia" za mną. Na zdjęciu widać tylko jedną gąsienice, ale druga też już jest gotowa. Sam model składa się bardzo przyjemnie i bezproblemowo. Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez michal0281 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Maja 2023 Autor Share Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) Pierwsze malowanie zrobione. Trochę będę musiał popracować nad tym zielonym jeszcze. Edytowane 8 Maja 2023 przez michal0281 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Czy to już ostateczna zabawa z modulacją koloru, czy jeszcze jakieś odcienie/rozjaśnienia są przewidziane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Maja 2023 Autor Share Napisano 8 Maja 2023 13 minut temu, SFModel napisał: Czy to już ostateczna zabawa z modulacją koloru, czy jeszcze jakieś odcienie/rozjaśnienia są przewidziane? Coś tam jeszcze będę robił, ale to moje pierwsze malowanie od dość dlugiego czasu, więc wszystko na spokojnie, dam sobie pare dni przed następnym malowaniem, przemyślę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Maja 2023 Autor Share Napisano 12 Maja 2023 Postęp w pracach malarskich, dodany brązowy, zastanawiam się czy tak zostawić czy dodać jeszcze plamy piaskowego koloru. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 Będziesz jakoś cieniowal mocniej ten brązowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Maja 2023 Autor Share Napisano 12 Maja 2023 2 godziny temu, mic43 napisał: Będziesz jakoś cieniowal mocniej ten brązowy? Raczej nie, podoba mi sie ten kolor a kiedy steram sie go rozjaśnić to zaczyna źle wyglądać, tak więc na ten moment myślę, że może bedzie ok, jak nie będzie mi się całość zgrywać to podziałam później olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 Bomba, bardzo przyjemne dla oka kolorki. Czym malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Maja 2023 Autor Share Napisano 13 Maja 2023 7 godzin temu, halset napisał: Bomba, bardzo przyjemne dla oka kolorki. Czym malowane? Zielony to tamiya cockpit green dawany na czarno biala bazę a brąz ammomig czekoladowy brąz niemiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Maja 2023 Autor Share Napisano 20 Maja 2023 (edytowane) Model po washu, na to lakier satynowy i nawet mi się podoba na ten moment. Edytowane 20 Maja 2023 przez michal0281 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 20 Maja 2023 Share Napisano 20 Maja 2023 Wygląda fajnie, to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 Świetnie. Masz zdjęcia jak wyglądał w podkładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Maja 2023 Autor Share Napisano 21 Maja 2023 14 minut temu, moskal napisał: Świetnie. Masz zdjęcia jak wyglądał w podkładzie? Zapomniałem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 Z tym drewnem będziesz coś jeszcze robił. Bo wygląda monotonnie dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Maja 2023 Autor Share Napisano 21 Maja 2023 9 godzin temu, patrykd napisał: Z tym drewnem będziesz coś jeszcze robił. Bo wygląda monotonnie dość Dzięki, będę działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 Bardzo ładnie się to wszystko zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2023 (edytowane) Witam. Czasu mało, ale coś tam zrobiłem. Edytowane 3 Czerwca 2023 przez michal0281 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Czerwca 2023 Share Napisano 3 Czerwca 2023 Super czołg!!! Jeżeli nie masz czasu na skończenie Pantery, to najlepszym sposobem na jego brak-jest rozpoczęcie kolejnego modelu!!!!! Sprawdzone -działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 3 Czerwca 2023 Share Napisano 3 Czerwca 2023 Świetnie wyszedł i super zdjęcia. Jeśli by to ode mnie zależało, nic więcej bym przy nim nie robił. Jest taki akuratny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Czerwca 2023 Share Napisano 4 Czerwca 2023 23 godziny temu, robertmodelarz napisał: Super czołg!!! Jeżeli nie masz czasu na skończenie Pantery, to najlepszym sposobem na jego brak-jest rozpoczęcie kolejnego modelu!!!!! Sprawdzone -działa. Tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 4 Czerwca 2023 Share Napisano 4 Czerwca 2023 Muszę przyznać, że bardzo fajnie się prezentuje ta Pantera. Podoba mi się i to bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi