KRL Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Do-335 A10 Trainer HK Models Kilka słów o zestawie. To trzeci model firmy HK Models który pojawił się na moim warsztacie. Model z ładnym detalem przyjazny modelarzowi krótko mówiąc to kolejne pozytywne doświadczenie z HK Models Elementu pasują do siebie bez problemów , kadłub tak pocięty że nie trzeba szpachlować wielu miejsc. Mimo dość wysokiej ceny model wart zakupu. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Bardzo mi się podoba. Szkiełka sprawiają doskonałe wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Bardzo ładny . Oryginał nie zdążył się tak ściorać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2023 30 minut temu, barszczo napisał: Bardzo ładny . Oryginał nie zdążył się tak ściorać . Mój pokazuje jak mogłoby to wyglądać gdyby miał więcej czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Zastanawiałem się przez dłuższy czas co sprawia że tak się gapię na ten model, i już chyba wiem. Nity. Piękne, wytarte. Przykuwają wzrok i ma się wrażenie, że to żyw prawdziw metal. Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Czego te hitlersyny nie wymyśliły. A teraz: 1. Zastanawia mnie gdzie upchnąłeś całe żelastwo, żeby stanął na równym kole? 2. Jakich kolorów użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2023 8 minut temu, Baas ArK napisał: Czego te hitlersyny nie wymyśliły. A teraz: 1. Zastanawia mnie gdzie upchnąłeś całe żelastwo, żeby stanął na równym kole? 2. Jakich kolorów użyłeś? Obciążenie jest dodane do modelu. Kolory to RLM 81, 82 i 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Jest kozak, jak zawsze z resztą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Fajne nity 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 23 godziny temu, KRL napisał: Kolory to RLM 81, 82 i 65 Ot, niedogadali . Zasadniczo chodziło mi o to, z czyjej palety. Samą kolorystykę znam, robiłem parę lat temu z Gunze C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2023 8 godzin temu, Baas ArK napisał: Ot, niedogadali . Zasadniczo chodziło mi o to, z czyjej palety. Samą kolorystykę znam, robiłem parę lat temu z Gunze C. Ja w zasadzie nie używam farb modelarskich tylko produktów CR. W tym konkretnym przypadku użyłem kolorów z mieszalnika PPG Envirobase 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Kwietnia 2023 Share Napisano 21 Kwietnia 2023 Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 22 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2023 Dziękuję wszystkim za komentarze i muszę przyznać że spodobał mi się ten model i postanowiłem że zrobię też wersję nocną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Kwietnia 2023 Share Napisano 22 Kwietnia 2023 W dniu 21.04.2023 o 06:02, KRL napisał: Ja w zasadzie nie używam farb modelarskich tylko produktów CR. W tym konkretnym przypadku użyłem kolorów z mieszalnika PPG Envirobase opowiedz więcej o tych farbach, mieszaniu i dlaczego te? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 22 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2023 Ten wybór to w główniej mierze podyktowany jest moją pracą zawodową. Pracuję w jednym z koncernów produkujących farby i lakiery jako Technolog. Mam więc łatwy dostęp do BARDZO szerokiej gamy produktów który. Co też istotne znacznie lepszej jakości i dające większe możliwości niż produkty modelarskie. Ponieważ trudno będzie większości modelarzy zdobyć takie produkty myślę że szersze ich opisywanie nie ma większego sensu. Jeżeli jednak będzie ktoś zainteresowany to zapraszam priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Kwietnia 2023 Share Napisano 22 Kwietnia 2023 No i zagadka rozwiązana, prawdziwe farby lotnicze to i modele wyglądają jak prawdziwe samoloty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 22 Kwietnia 2023 Share Napisano 22 Kwietnia 2023 Jak się może korzystać i podeprzeć swoim zawodem i miejscem pracy przy modelowaniu to fajnie... Zazdroszczę, ja całe życie zawodowe robię w zbrojeniówce... A model podoba mi się chyba bardziej niż Twoje modele współczesnych, których zresztą jestem fanem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2023 W zasadzie to i ja robię w zbrojeniówce, dostarczamy farby zarówno te standardowe jak i kamuflażowe (IRR) czy HP oraz inne wynalazki. Przy okazji dziękuję wszystkim za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igmar Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 To bardzo dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi