p2288 Napisano 30 Czerwca 2023 Share Napisano 30 Czerwca 2023 Cześć, przedstawiam wam Tornado 1:144 od revella. Dużo pisać nie będę, warto jedynie zaznaczyć, że pobrudziłem tylko panel linerem wnęki podwozia. Reszta modelu jest czysta jak łza. Głównym problemem okazał się żółty który był nakładany prawie 2 miesiące. Farba przed wlaniem do zbiornika była bardzo wodnista. Przez co: moje nikłe doświadczenie+żółty= 2 miesięczne pole bitwy. Mam nadzieję, że model wam się spodoba 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 W dniu 30.06.2023 o 20:55, p2288 napisał: 144? Się lepiej przyznaj gzie kupujesz takie duże patyczki? A na serio. Nie moja skala i nie moja tematyka, ale mnie się podoba mimo, że czyścioszek. A zawsze uważam, że odrobina akcentacji panel linerem ożywia/uplastycznia model. Natomiast mam pytanie czy ten czerwony pas na ogonie ma być niesymetrycznie? W dniu 30.06.2023 o 20:55, p2288 napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 1 Lipca 2023 Autor Share Napisano 1 Lipca 2023 29 minut temu, Baas ArK napisał: A zawsze uważam, że odrobina akcentacji panel linerem ożywia/uplastycznia model. Też tak uważam, lubię brudzić modele. Tym razem byłem bardzo zestresowany robiąc co kolwiek na tym modelu i nie chciałem ryzykować brudząc go zerwaniem kalkomanii i innych rzeczy(ponimo lakieru kładzionego 2 razy po każdym kolorze). Robiłem go specjalnie na Koszalin 2023, więc stres odsuwał wiele pomysłów jak brudzenie, samoróbki itp. 32 minuty temu, Baas ArK napisał: Natomiast mam pytanie czy ten czerwony pas na ogonie ma być niesymetrycznie? Powinien być prosty. Powinien..... co dużo mówić. Była to kalkomania która mnie pokonała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 2 Lipca 2023 Share Napisano 2 Lipca 2023 Fajny model. Niesamowita precyzja malowania osłony kabiny przy tej skali. Wiem jakie problemy są z żółtą - kolor lubię, ale też miewam z nim problemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 Koszalin 2023: dwie nagrody za Tornado. -Nagroda za najlepszy model samolotu juniora -Wyróżnienie za model w 1:144/1:100 junior senior. Ciesze się, że zdobyłem coś startując przeciwko bardziej doświadczonym "seniorom". Dużo nauczyłem się na tym forum i chciałbym wam podziękować 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 Mam nadzieję że wasze rady i krytyka pozwolą mi zdobyć za rok to samo. Jakby nie wasza krytyka to dalej bym żył w śnie, że jestem super modelarzem i jest ok. Pokazaliście co,jak i dlaczego. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Gratulacje. Można spokojnie odejść na modelarską emeryturę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Lipca 2023 Super Moderator Share Napisano 9 Lipca 2023 Moje gratulacje. Czekamy na kolejne galerie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 4 godziny temu, Xmen napisał: Można spokojnie odejść na modelarską emeryturę. Nie kuś Pan bo skorzystam 18 minut temu, jawkers napisał: Moje gratulacje. Czekamy na kolejne galerie. Dziękuję kolejna galeria to su33 i bierzemy się za skyraidera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 1 minutę temu, p2288 napisał: Nie kuś Pan bo skorzystam Ja pisałem o sobie. Przed Tobą jeszcze dużo modeli do złożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Gratki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 23 minuty temu, Xmen napisał: Ja pisałem o sobie. Jaka emerytura, panie. Jeszcze trzeba budować póki się coś widzi a łapy nie latają. 25 minut temu, Xmen napisał: Przed Tobą jeszcze dużo modeli do złożenia. Trochę więcej niż dużo. Dwie wieże modeli Ale cóż, każdy modelarz to też kolekcjoner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Cóż tu rzec, spore zaskoczenie Panie Kolego. Jak na taką skalę to dokładność - zwłaszcza malowanie szkiełka - robi wrażenie. Fajny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi