Super Moderator jawkers Napisano 23 Września 2023 Super Moderator Share Napisano 23 Września 2023 Został założony nowy projekt grupowy, którego pomysłodawcą jest @Kolekcjoner WP. W projekcie tym, możecie sklejać Iskry w różnych wariantach oraz malowaniach. Życzymy miłego sklejania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 (edytowane) Proponuję utworzyć listę sklejanych Iskier wg numerów seryjnych=burtowych(nieliczne wyjątki mogą obejmować np. egzemplarze produkowane dla Indii). I ewentualnie przenieść do tego działu już istniejące, gotowe galerie oczywiście za zgodą wykonawców. Edytowane 23 Września 2023 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 34 minuty temu, jawkers napisał: nowy projekt grupowy TS-11 Iskra I to jest hit tej jesieni! Rozumiem, że Twoja rekinia też tu wyląduje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 Wielkie dzięki Panie Adminie! To co panowie i panie. Wyciągać Iskry ze skladzików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 18 minut temu, jmx62 napisał: Proponuję utworzyć listę sklejanych Iskier wg numerów seryjnych=burtowych(nieliczne wyjątki mogą obejmować np. egzemplarze produkowane dla Indii). I ewentualnie przenieść do tego działu już istniejące, gotowe galerie oczywiście za zgodą wykonawców. Do tego mogą dojść egzemplarze statyczne z US i innych krajów np Iskra z oznaczeniami US Navy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 W celach porządkowych odnotowuję, że zacząłem PZL TS-11 R NOVAX o numerze taktycznym 1919 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 Odkopałem jeszcze warsztat @KFS-miniatures https://www.kfs-miniatures.com/1-72-ts-11-iskra-srebrna-pani-budowa/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 47 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Wyciągać Iskry ze skladzików. Może czas dokończyć swoją... https://modelwork.pl/topic/32615-ts-11-iskra-prototyp-04-armahobby-172/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Nr fabryczny: 1H0316, produkcja - 1966, Służba: 66LPSz, 60LPSz, 58LPSz. Przerobiony na wersję bisB 1981r. Skreślony ze stanu lotnego 1992r. "0316" -sprzedany do Australii 1992, następnie sprzedany do USA zarejestrowany jako "N316BC" w prywatnych rękach w stanie Teksas do 2015r. Nie dopuszczony do lotów w USA. Nr fabryczny: 1H1019, produkcja - 1973, Służba: 38LPSz, 60LPSz, 58LPSz. Skreślony ze stanu lotnego 1991r. "1019" -sprzedany do Australii 1992, następnie sprzedany do USA zarejestrowany jako "N101TS" właściciel Yankee Spark Flyers w stanie Minnesota. Nr fabryczny: 1H0704, produkcja - 1970, Służba: 60LPSz, w latach 1991-93 latał jako nr "2" w zespole akrobacyjnym "B-Cz Iskry" Skreślony ze stanu lotnego 1993r. "0704" -sprzedany do Australii 1993, następnie sprzedany do USA zarejestrowany jako "N94DW", od 2000r. jako "N315JB" w stanie Ohio. Dopuszczony do lotów w USA. Zdjęcie poniżej "0316" ze służby w lotnictwie polskim. Czy ktoś z kolegów posiada zdjęcia z szachownica "0704" i "1019"? Edytowane 23 Września 2023 przez jmx62 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 Godzinę temu, Grzes napisał: 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Wyciągać Iskry ze skladzików. Może czas dokończyć swoją... I to jest słuszna koncepcja Moja w planowanym malowaniu zespołu BC czeka na przypływ weny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 A może namówić kolegów z niebieskiego forum żeby pokazali tu swoje prace. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 Jakby ktoś chciał Iskrę z pomarańczowymi dodatkami z Bielska Podlaskiego: https://www.mojehobby.pl/products/TS-11-Iskra-in-Polish-service-vol.2-6164037.html#gallery_start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 Godzinę temu, jmx62 napisał: A może namówić kolegów z niebieskiego forum żeby pokazali tu swoje prace. Będzie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 Godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: Jakby ktoś chciał Iskrę z pomarańczowymi dodatkami z Bielska Podlaskiego: @abtb taką musisz zrobić! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 4 godziny temu, Grzes napisał: Może czas dokończyć swoją... https://modelwork.pl/topic/32615-ts-11-iskra-prototyp-04-armahobby-172/ Lepszej motywacji niż ten projekt chyba już nie ma Poproś o przeniesienie wątku i działaj. Trzymam kciuki za dokończenie 04. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 5 minut temu, Grzes napisał: @abtb taką musisz zrobić! Sorki, machnąłem się w opisie. Iskra latała w Białej Podlaskiej. I to i to na B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 4 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: Sorki, machnąłem się w opisie. Iskra latała w Białej Podlaskiej. I to i to na B Dobrze, że nie napisałeś z Bielska Białej 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Września 2023 Share Napisano 24 Września 2023 Na marginesie - w poniższym schemacie są 2 istotne błędy: - dodatki nie były pomarańczowe tylko czerwone. - szachownice pod skrzydłami były wzoru sprzed 1993 r. czyli odwrotne. 11 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 (edytowane) W dniu 23.09.2023 o 21:16, Kolekcjoner WP napisał: Jakby ktoś chciał Iskrę .................................... z Bielska Podlaskiego: Melduję, że JEST Iskra z Bielska Podlaskiego: I patriotycznie będzie w .....................indyjskim malowaniu (a co, tam też chyba mają "patriotyzm" ) O takim: To z góry absolutnie nie jest brane pod uwagę -nie mój rocznik Na warsztat też chyba nie ma co za bardzo liczyć, bo z okazji przypadającej 22.08, okrągłej 47 rocznicy czegoś tam, gdzieś tam podjąłem decyzję o nie "odpalaniu" nowych warsztatów na forum. A stare będą powoli wygaszane W dniu 23.09.2023 o 18:36, Grzes napisał: Może czas dokończyć swoją... Niewątpliwie galeria tego prototypu wpłynęła by na mnie bardzo pozytywnie i zauroczony jej pięknem założyłbym warsztat swojej. Ale podobno limit cudów na to dziesięciolecie został już wyczerpany Edytowane 25 Września 2023 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 W dniu 24.09.2023 o 08:59, Grzes napisał: Na marginesie - w poniższym schemacie są 2 istotne błędy: - dodatki nie były pomarańczowe tylko czerwone. - szachownice pod skrzydłami były wzoru sprzed 1993 r. czyli odwrotne. Masz fotkę "1708" w takiej postaci? W PW36 jest bez pasów na sterze i z szarą ramą osłony kabiny. Dodatki pomarańczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 W dniu 23.09.2023 o 20:11, jmx62 napisał: A może namówić kolegów z niebieskiego forum żeby pokazali tu swoje prace. Możesz tam zareklamować nasz projekt grupowy, może ktoś dołączy. Ja niestety zapomniałem hasła na niebieskim forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 7 godzin temu, abtb napisał: Na warsztat też chyba nie ma co za bardzo liczyć, bo z okazji przypadającej 22.08, okrągłej 47 rocznicy czegoś tam, gdzieś tam podjąłem decyzję o nie "odpalaniu" nowych warsztatów na forum. A stare będą powoli wygaszane Niewątpliwie galeria tego prototypu wpłynęła by na mnie bardzo pozytywnie i zauroczony jej pięknem założyłbym warsztat swojej. Ale podobno limit cudów na to dziesięciolecie został już wyczerpany Ja jednak proponuję zacząć tą Iskrę, pomimo tak ogłaszanego wygaszania wątków warsztatowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 9 godzin temu, abtb napisał: Na warsztat też chyba nie ma co za bardzo liczyć, bo z okazji przypadającej 22.08, okrągłej 47 rocznicy czegoś tam, gdzieś tam podjąłem decyzję o nie "odpalaniu" nowych warsztatów na forum. A stare będą powoli wygaszane To już całkiem będzie nudą wiało na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 9 godzin temu, abtb napisał: I patriotycznie będzie w .....................indyjskim malowaniu (a co, tam też chyba mają "patriotyzm" ) 9 godzin temu, abtb napisał: To z góry absolutnie nie jest brane pod uwagę -nie mój rocznik Jakby co to ta indyjska Iskra jest z 1976, ale malowanie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Ja jednak proponuję zacząć tą Iskrę Obiecuję że zacznę Kiedyś 2 godziny temu, Xmen napisał: To już całkiem będzie nudą wiało na forum. Młode wilki nadrobią żywicą, blachą i pierdylonem dodatków 2 godziny temu, Wymysl napisał: Jakby co to ta indyjska Iskra jest z 1976, ale malowanie nie. Absolutnie mi to nie przeszkadza Edytowane 25 Września 2023 przez abtb 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi