tenzan Napisano 27 Września 2023 Napisano 27 Września 2023 Był warsztat: https://modelwork.pl/topic/50131-f3f-2-academy-148-accurate-miniatures/ ... czas zatem i na galerię. Samolot z tych, których lepienie i malowanie będę miło wspominał. Fajny w klejeniu, jeżeli ktoś szuka pierwszego dwupłata, kolorowego, z gotowymi naciągami, który jest spasowany dobrze, kalkomanie nie strzelają fochów, a całość fajnie wygląda - można śmiało polecić. Osobiście na plus dam też cenę zestawu, nie zwala z nóg. Jak już wspomniałem, sam kleił się dobrze, ale pewne rzeczy mogłem zrobić lepiej - zwłaszcza naciągi i montaż podwozia. Nauczka na przyszłość, żeby się nie spieszyć (to do naciągów). Zapraszam do oglądania i komentowania: 17 Cytuj
zaruk Napisano 27 Września 2023 Napisano 27 Września 2023 Fajny, kolorowy szkrab (wybaczysz porównanie :)) Gratuluję ukończenia. 1 Cytuj
mig Napisano 28 Września 2023 Napisano 28 Września 2023 (edytowane) Fajnie wygląda Edytowane 28 Września 2023 przez mig 1 Cytuj
barszczo Napisano 28 Września 2023 Napisano 28 Września 2023 Już w warsztacie było fajnie, całość podoba się . 1 Cytuj
jmx62 Napisano 29 Września 2023 Napisano 29 Września 2023 Generalnie jestem na tak. Trochę tylko biją po oczach szczeliny między dolnymi płatami a kadłubem i słabe maskowanie czarnego koloru na przejściach stateczników poziomych. Ale ogólnie jest OK. Sam mam go od niedawna i zbieram potrzebne dane stąd pytanie jakie kolory wnętrza kokpitu stosowałeś bo nie mam do niego instrukcji a to co jest na stronie MojeHobby nie za wiele tłumaczy(słabe zdjęcia), tam pokazuje srebrny? 1 Cytuj
tenzan Napisano 30 Września 2023 Autor Napisano 30 Września 2023 Dzięki za miłe słowa. Faktycznie, samolot to taki mały szkrab, acz kolorowy. 19 godzin temu, jmx62 napisał: Trochę tylko biją po oczach szczeliny między dolnymi płatami a kadłubem i słabe maskowanie czarnego koloru na przejściach stateczników poziomych. Sam mam go od niedawna i zbieram potrzebne dane stąd pytanie jakie kolory wnętrza kokpitu stosowałeś bo nie mam do niego instrukcji a to co jest na stronie MojeHobby nie za wiele tłumaczy(słabe zdjęcia), tam pokazuje srebrny? Zgodzę się z uwagami względem wykonania. Co do koloru wnętrza kokpitu - dałem kolor matt aluminium. Koresponduje z tym co wiem o samolotach US Navy z tamtego okresu, acz tu ekspertem nie jestem. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi