boberm1 Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca (edytowane) ! Edytowane 21 Marca przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca (edytowane) 27 minut temu, Artur_12 napisał: obecnie sam robię 3 polskie ,,legendy". mowa oczywiście o pzl p 11. c łosiu i karasiu Edytowane 21 Marca przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia Dzień dobry 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca To może taki dziwak latający-pływający ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca 1 minutę temu, mjakm napisał: Szachownice na górnych powierzchniach skrzydeł? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca W dniu 30.06.2024 o 12:53, Grzes napisał: Szachownice na górnych powierzchniach skrzydeł? no przeciez napisane, ze dziwak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca W dniu 30.06.2024 o 12:48, mjakm napisał: To może taki dziwak latający-pływający ? Jaka f- ma i skala. Przyznam że mam w planach AN tka i z checią zasiegnalbym ciut informacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca 40 minut temu, boberm1 napisał: Jaka f- ma i skala. Przyznam że mam w planach AN tka i z checią zasiegnalbym ciut informacji . Hobby Boss i 1/48. Co do szachownic to tak podaje w instrukcji HB. Czy tak miał czy nie nie wiem z kilku zdjęć w necie nie wynika jak było. Jeśli ktoś ma więcej informacji to proszę, będzie łatwiej następne zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca 42 minuty temu, mjakm napisał: Czy tak miał czy nie nie wiem z kilku zdjęć w necie nie wynika jak było Są zdjęcia gdzie wyraźnie widać brak szachownic, ale sam model bardzo ładny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca 41 minut temu, mjakm napisał: Co do szachownic to tak podaje w instrukcji HB Jak zawsze źle podają. Trumpeter w 1/72 tak samo podaje bzdury. Z głębszej merytoryki to nawet egzemplarz "612" mimo że to wersja morska to nigdy nie latał z pływakami, a zawsze był w eksploatacji na podwoziu klasycznym kołowym. 44 minuty temu, mjakm napisał: Czy tak miał czy nie nie wiem z kilku zdjęć w necie nie wynika jak było Żaden Antek latający w polskim wojsku, czy to za czasów demoludów czy współczesnych nigdy nie posiadał szachownic na górnych powierzchniach skrzydeł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca Godzinę temu, mjakm napisał: Co do szachownic to tak podaje w instrukcji HB. Czy tak miał czy nie nie wiem z kilku zdjęć w necie nie wynika jak było Pisałem nie raz, to napiszę raz jeszcze - instrukcje z modeli i kalkomanii to nie są wiarygodne źródła dokumentacji modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca I boxarty. Dyskutowałem kiedyś z koleżką, który chciał malować model na podstawie okładki książki Mój Spitfire WX-L Króla. I to nie była okładka z ilustracją spod ręki Wróbla, czy Forkasiewicza, a typowa rzecz z czasów właściwych dla wątku Jak hartowała się stal... . Trudno mu było wytłumaczyć :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca 2 godziny temu, mjakm napisał: Hobby Boss i 1/48. Co do szachownic to tak podaje w instrukcji HB. Czy tak miał czy nie nie wiem z kilku zdjęć w necie nie wynika jak było. Jeśli ktoś ma więcej informacji to proszę, będzie łatwiej następne zrobić Dzieki. A jak się lepiło? Jakieś problemy natury" technicznej"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca (edytowane) 4 godziny temu, boberm1 napisał: Dzieki. A jak się lepiło? Jakieś problemy natury" technicznej"? Prosty w składaniu i raczej bezproblemowy. Trochę szpachli na łączeniu połówek i tyle. Nie mam pojęcia czy leży w planach i czy detale są ok czy zupełne SF ale nie zależało mi na tym. Najtrudniejsze było równe ustawienie pływaków na wysięgnikach co widać na jednym z kół które delikatnie lewituje z powodu zwichrowania. Kalkomanie też były tragiczne, rozpadały się od samego patrzenia na nie i przez moment nawet zastawiałem się czy po prostu tych szachownic nie namalować. Spasowanie na tyle dobre że górne skrzydła malowałem oddzielnie i dopiero jak były gotowe to wkleiłem je do samolotu. Ogólnie polecam, fajny duży okaz w gablocie. Edytowane 4 Lipca przez mjakm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca (edytowane) Poprawisz szachownice i tak jak piszesz - będzie fajny duży okaz w gablocie mi się podoba (swoją drogą ciekawe co piszesz o kalkach, ja do tej pory sobie chwaliłem albo nawet b. chwaliłem HB, mam na myśli własności mechaniczne oczywiście) Standardowo zapytam czy malowane - jaka to farba ta ciemna zieleń ? Jaka błękit? Pozdr ww Edytowane 8 Lipca przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 13 Lipca Share Napisano 13 Lipca W dniu 8.07.2024 o 12:59, wuwumaster napisał: Poprawisz szachownice i tak jak piszesz - będzie fajny duży okaz w gablocie mi się podoba (swoją drogą ciekawe co piszesz o kalkach, ja do tej pory sobie chwaliłem albo nawet b. chwaliłem HB, mam na myśli własności mechaniczne oczywiście) Standardowo zapytam czy malowane - jaka to farba ta ciemna zieleń ? Jaka błękit? Pozdr ww Też byłem zaskoczony bo czegoś takiego nie widziałem od 30 lat jak składało się się wynalazki z kiosku ruchu. Rwały i sypały okrutnie i ani set sol ani płyn tamiya pod kalki nie dawał sobie z nimi rady. Cóż taki life. Co do farb to malowałem go farbami MRP. Góra to było jakiś NATO green a spod blue gray z zestawu do su-27. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca (edytowane) STO LAT panowie Ps. Modele "eksportowe" więc galerii nie oczekiwać i nie marudzić Edytowane 16 Lipca przez abtb 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Bardzo ładnie Kiedyś też tak się nuczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Piękna robota, bardzo ładne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca 1 godzinę temu, Grzes napisał: Kiedyś też tak się nuczę. Dożyję chociaż tej chwili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca Ode mnie dwa An-26, w dwóch różnych kamuflażach - ciemniejsze barwy z białym nr taktycznym i jaśniejsze kamo z czarnymi cyferkami 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca Piękne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Lipca Share Napisano 27 Lipca 10 godzin temu, zenek_65 napisał: Ode mnie dwa An-26 Fotki prawie jak z monografii. Wspaniale się prezentują razem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 27 Lipca Share Napisano 27 Lipca Kilka dni temu minęło 40 lat od obrotu Bryzy - wtedy to był An-28 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi