Sampo Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Godzinę temu, LuckyStrike napisał: No koniecznie muszę wymienić te maszty i reje bo te trumpkowe to nie plastik tylko plastelina. Od samego patrzenia na nie się wyginają. Nie mam doświadczenia w modelarstwie więc ciężko mi się wypowiadać co do jakości bo do tej pory robiłem tylko dwa czołgi z tamki ale ten Trumpek dupy nie urywa... ja Cię zachęcam do wymiany, metalowe są trwalsze i bliższe oryginałowi. Natomiast popatrz spokojnie co jest w ofercie, koledzy podpowiedzieli wyżej najlepsze rozwiązania. Zastanów się czy widzisz dużą różnicę, a jeśli tak, czy rozmiar się zgadza i czy portfel wytrzyma taką fanaberię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 5 Lutego Autor Share Napisano 5 Lutego 3 godziny temu, socjo1 napisał: Przepraszam że post po postem, ale chciałbym, żeby Ci nie umknęło. Maszty i olinowanie to najdelikatniejsza i najłatwiejsza do połamania część. Zdarza się to czesto nawet bardzo dobrym modelarzom. Dlatego staraj się to montować i przyklejać do modelu możliwie jak najpóźniej. Zmontuj najpierw nadbudówki i główne detale, zrób brudzenie. Dopiero potem prawie na końcu, razem z relingami - maszty i linki. Oczywiście musisz przemyśleć kwestię tego, czy będziesz miał możliwość montażu linek przy zabudowanych detalach. Uprzedzając kwestię o którą pewnie wkrótce będziesz pytał "a jak przyklejać te linki do płaskiego pokładu"? Moja odpowiedź brzmi: oczka. Part, L'Arsenal, Yaho. Też masz to opisane + podpatrzył bym jak to robi Rhayader w artykułach na stronie KFS. Ja bym to tak widział, ale może inni koledzy - inaczej. Zakładam że chodzi o ten zestaw ze zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego (edytowane) Tak. Podobne jako "turnbuckles" do modeli lotniczych z I wojny światoewje mają w ofercie Part i Jachu i pewnie inni. Edytowane 5 Lutego przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi