rObO87 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Takie pytanie mam odnośnie gąsek. Skoro przykleiłeś je to jak to będziesz malował? Nie łatwiej je zrobić osobno? Podoba mi się pomysł z poniżeniem niemieckiego pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Nie łatwiej je zrobić osobno Dla mnie nie, lubie dzielić prace na skladanie i malowanie. I jak tylko moge to tak robie. Zrobiłem odlew drogi z gipsu, forma to plastelina. Niestety bąbelki powietrza popsuły cały efekt. Teraz testuje do tego celu szpachlę, zobaczymy jak będzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Czak i jedziesz dalej.... Powiedz mi z czego jest ta biała siatka bo była by dobra do zrobienia bruku w 1:35 (tak mi się wydaje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 tak mi się wydaje Wydaje ci sie A siatka to tasma do plyt karton-gips. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Kolejna zmiana ustawienia. Bardzo równoległa (taki wyjątek od reguły). Chyba taki był pierwotny plan w mojej głowie. Chodzi o pokazanie sylwetek tych pojazdów w celu porównania tych podobnych pojazdów. Samą fakturę odlewu też już dopracowałem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 równoległe ustawienia też się przecież w życiu zdarzają. ważny jest zamysł a ten jest słuszny. działaj dalej, wygląda coraz ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Listopada 2008 Autor Share Napisano 24 Listopada 2008 W końcu, po pięciu próbach, droga skończona Etapy wykonania: Kolejny raz sprawdziła się teoria, że nie ma co chodzić na skróty i stosować półśrodków. Albo jest dobrze, albo tak sobie. Myślę, że jest coraz lepiej, ale jeszcze długa droga ... ( w przenośni i dosłownie) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 o rany! a może masz parę takich dróg na sprzedaż? bardzo realistyczny efekt półkoliście kładzionego bruku. musiałeś nad tym posiedzieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Właśnie... Czak nie mógłbyś zrobić jeszcze kilku pasków tego bruku i odsprzedać? Zdjęcie z porównaniem sylwetek jest fajne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Listopada 2008 Autor Share Napisano 24 Listopada 2008 a może masz parę takich dróg na sprzedaż Czak nie mógłbyś zrobić jeszcze kilku pasków tego bruku i odsprzedać Niestety nie , modelarstwo to moje hobby i niech tak zostanie. Panowie plastelina 2 zl gips szpachlowy 3 zl + paczka zapalek i do dziela. Ps. Jak chcecie to moge sprzedac te plastikowe, co wyzej pokazywalem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Ps. Jak chcecie to moge sprzedac te plastikowe, co wyzej pokazywalem Już wolę jednak zrobić tak jak mi poradziłeś - poćwiczyć, i nauczyć się lepić we własnym zakresie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Dobrze idzie Powiedz, jak pozbyłeś się powietrza z gipsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Listopada 2008 Autor Share Napisano 24 Listopada 2008 Powiedz, jak pozbyłeś się powietrza z gipsu? Trzeba gips mocno porozprowadzac w te puste kwadraciki. Najlepiej paluchem "powcierac", tak zeby je wypelnil. Dopiero po tym mozna polozyc grubsza warstwe i "zbrojenie" Mam nadzieje ze domyslacie sie o co chodzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Czarek, chyba każda Twoja relacja powinna być podpięta pod dział "Jak zrobić i jak pokazać", bo z wszystkich ich można tyle ciekawych i nowatorskich sposobów i trików nauczyć, że aż "dyśka pęka". Świetny efekt prostym sposobem - gratuluję kreatywności :bravo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Wow świetna droga , jak na nią patrze to od razu mam w głowie dżwięk tego specyficznego stukotu gąsienic o bruk (mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi :P). Świetna robota czekam na finał. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 Dzieki panowie za pozytywne komentarze. bo z wszystkich ich można tyle ciekawych i nowatorskich sposobów i trików nauczyć Staram sie zawsze cos nowego zrobic, zeby sie nie nudzic C.D. czyli... etap, za którym średnio przepadam - ramki. Pytanie: Z czego można zrobić słup telefoniczny w tej skali? Ten co mam z zestawu ITALERI wydaje się za cienki i za niski. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 1. Patyk do szaszłyka 2. Pałeczka dl jedzenia z chińskiej knajpy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Czy to co jest na fotach to ten produkt Itareli? Jeśli się dodrze oriętuję to te słupy są wysokości około 7m. Więc porównując z pojazdami pewnie nie jest źle. Ja zrobiłbym to z plastiku - kształtki Plastikrut/Evergreen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Dzieki za porady. Przedluzylem slup drugim z tego samego zestawu Walka z rozjechanym błotem w różnych etapach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Wygląda jakby rozlali beton, a nie błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 A mi się właśnie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Nie łatwo zrobić jest dobre błoto takie jak na tym zdjęciu z Militarii. Ale staram się i jak widać to próbuje na różne sposoby. A kostka kamienna-docelowa pomalowana na szaro i zasidoluxowana, czekam, aż przeschnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 błoto wychodzi Ci bardzo dorze, to kwestia malowania i pigmentowania. a efekty faktury osiągnąłeś bardzo realistyczne. mogłeś tylko zróżnicować tylko ten szary na kostce brukowej jeszcze przed sido. ale wygląda bardzo obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 mogłeś tylko zróżnicować tylko ten szary na kostce brukowej jeszcze przed sido Zapomnialem, mialem takie plany no ale. Stalo sie C.D. Na mokro. Sucho. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 na mokro wygląda lepiej i widać, gdzie pigmenty pójdą w ruch. duzo się można nauczyc i na pewno kiedyś przypomnę sobie twój wątek. dawaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi