Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trochę szlifowania i może w końcu dopasuje a jak nerwy pozwolą to do końca roku uporam się drugą częścią owiewki.

IMG_5726.jpeg

Napisano (edytowane)

Kurczę, coś chyba przez przypadek włączyłem bo nie mogę dopisywać komentarzy do swoich postępów. 

Edytowane przez jacek
Napisano
19 minut temu, jacek napisał:

jak nerwy pozwolą

Świetnie i szybko Ci idzie jak na ten zestaw

• Thanks 1
Napisano

Cały K..wa dzień poświęcony na osłonę którą powinienem przygotować w 10min. Ale zrobiłem. A co się posypało przy tym? Dużo kalorii spaliłem. Przy okazji poprostowałem usterzenie poziome bo też łódkowało. Na dziś starczy. 

IMG_5727.jpeg

• Like 6
Napisano

Rama git, ale szkło jakieś mleczne..... 😉

Napisano
1 minutę temu, Moses napisał:

Rama git, ale szkło jakieś mleczne..... 😉

Trochę zapylone od szlifowania, a i tak jeszcze strzelę polerkę.

Napisano

:szok: ledwo pochwaliłem jedno, a tu już kolejne gotowe!

W tym tempie to jutro wieczorem malowanie :mrgreen:

Napisano
4 godziny temu, jacek napisał:

Cały K..wa dzień poświęcony na osłonę którą powinienem przygotować w 10min. Ale zrobiłem.

I wygląda świetnie :D . Generalnie szacun za całą robotę, czekam z niecierpliwością na finał.

Napisano

Od rana walczę z dajnikami, sondami i innymi tego typu pierdoletami. Niestety producent chyba pomylił skale i niektóre rzeczy jak na nosie trzeba będzie pomniejszyć, czyli do wieczora może zdążę. Następne w kolejce czeka podwozie. Bez melisy go nie pokonam  

IMG_5731.jpeg

IMG_5730.jpeg

Napisano
11 minut temu, jacek napisał:

Od rana walczę z dajnikami, sondami i innymi tego typu pierdoletami. Niestety producent chyba pomylił skale i niektóre rzeczy jak na nosie trzeba będzie pomniejszyć, czyli do wieczora może zdążę. Następne w kolejce czeka podwozie. Bez melisy go nie pokonam  

IMG_5731.jpeg

IMG_5730.jpeg

Jeden zrobiony, zastanawiam się czy nadal nie jest za duży ale na zdjęciu wygląda gorzej niż w realu więc chyba zostawię jak jest ?   

IMG_5732.jpeg

Napisano
2 godziny temu, jacek napisał:

czy nadal nie jest za duży ale na zdjęciu wygląda gorzej niż w realu więc chyba zostawię jak jest ?   

Moim zdaniem do zmniejszenia.

Zerknij na oryginał:

image.thumb.png.33ac98a77a1af4a78fde398032b770a0.png

image.thumb.png.f69a9c07917b98521abee87b6055355f.png

• Thanks 1
Napisano

Wkleiłem tę nieszczęsną owiewkę, klapy i usterzenie poziome. Jak okleję szyby i wyszlifuję te dzyndzle z przodu do normalnej wielkości to spróbuje to prysnąć podkładem. Wyjdzie ile poprawek prze de mną.

IMG_5733.jpeg

IMG_5735.jpeg

Napisano
28 minut temu, Grzes napisał:

Moim zdaniem do zmniejszenia.

Zerknij na oryginał:

image.thumb.png.33ac98a77a1af4a78fde398032b770a0.png

image.thumb.png.f69a9c07917b98521abee87b6055355f.png

Dobra, wywaliłem całkiem te poprzednie dzyndzle bo były okropnie wielkie i wstawiłem nowe ciut mniejsze. Myśle ze teraz będzie w miarę odpowiadać to rzeczywistości.

IMG_5737.jpeg

• Like 1
Napisano

Już był tu taki jegomość co walczył ze starymi buraczanymi wypustami FROG/Novo. Tutaj widzę u kolegi podobny poziom mydlarskiego masochizmu... Podziwiam :super:

• Haha 1
Napisano

Okleiłem co trzeba. Dzień się kończy to trzeba rozrobić trochę podkładu i powdychać rozpuszczalnika a żywot stanie się piękniejszy. Ciekawe ile wylezie baboli na tym moim potworku? 

IMG_5738.jpeg

Napisano

Po pierwszym wytrysku.

Szału nie ma ale tragedii też. Wyklepie się i będzie. Na dziś wystarczy.

IMG_5740.jpeg

IMG_5739.jpeg

• Like 2
Napisano (edytowane)
16 minut temu, jacek napisał:

Na dziś wystarczy.

Ta yhy

Przed malowaniem, zdoktoryzuj się jeszcze w układzie plam kamuflarzu. Coś gdzieś mi się obiło, że schematy w książkach, monografiach BRki są źle, bo przedstawiają samolot muzealny, który został przemalowany. 

Edytowane przez Moses
Napisano (edytowane)

Dla mnie masochizm, ale co kto lubi :)edit: aaaaa teraz widzę, że kolega sam pisze, że już po pierwszym wytrysku :D

Edytowane przez kozborn
Napisano
19 minut temu, Moses napisał:

samolot muzealny, który został przemalowany

Korespondowałem ostatnio w roku 2017 z kierownikiem działu lotnictwa w muzeum w Drzonowie, gdzie stoi Iskra 200BR i do tamtego czasu samolot nie był przemalowywany.

Napisano
50 minut temu, Moses napisał:

Ta yhy

Przed malowaniem, zdoktoryzuj się jeszcze w układzie plam kamuflarzu. Coś gdzieś mi się obiło, że schematy w książkach, monografiach BRki są źle, bo przedstawiają samolot muzealny, który został przemalowany. 

Pamietam. Mam to wydrukowane. Do malowania jednaj jeszcze daleka droga. Muszę poprawić niedociągnięcia i psiknąć jeszcze raz. Potem uzbrojenie a na samą myśl o podwoziu dostaje migotania przedsionków.

Napisano

To teraz wisienka na torcie, creme de la creme tego producenta czyli podwozie.

IMG_5752.jpeg

IMG_5753.jpeg

• Like 1
  • Sad 1