jacek Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 Trochę szlifowania i może w końcu dopasuje a jak nerwy pozwolą to do końca roku uporam się drugą częścią owiewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 (edytowane) Kurczę, coś chyba przez przypadek włączyłem bo nie mogę dopisywać komentarzy do swoich postępów. Edytowane 27 Grudnia 2023 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 19 minut temu, jacek napisał: jak nerwy pozwolą Świetnie i szybko Ci idzie jak na ten zestaw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 Cały K..wa dzień poświęcony na osłonę którą powinienem przygotować w 10min. Ale zrobiłem. A co się posypało przy tym? Dużo kalorii spaliłem. Przy okazji poprostowałem usterzenie poziome bo też łódkowało. Na dziś starczy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 Rama git, ale szkło jakieś mleczne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 1 minutę temu, Moses napisał: Rama git, ale szkło jakieś mleczne..... Trochę zapylone od szlifowania, a i tak jeszcze strzelę polerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 ledwo pochwaliłem jedno, a tu już kolejne gotowe! W tym tempie to jutro wieczorem malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 Jestem pełen podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 4 godziny temu, jacek napisał: Cały K..wa dzień poświęcony na osłonę którą powinienem przygotować w 10min. Ale zrobiłem. I wygląda świetnie . Generalnie szacun za całą robotę, czekam z niecierpliwością na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2023 Od rana walczę z dajnikami, sondami i innymi tego typu pierdoletami. Niestety producent chyba pomylił skale i niektóre rzeczy jak na nosie trzeba będzie pomniejszyć, czyli do wieczora może zdążę. Następne w kolejce czeka podwozie. Bez melisy go nie pokonam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2023 11 minut temu, jacek napisał: Od rana walczę z dajnikami, sondami i innymi tego typu pierdoletami. Niestety producent chyba pomylił skale i niektóre rzeczy jak na nosie trzeba będzie pomniejszyć, czyli do wieczora może zdążę. Następne w kolejce czeka podwozie. Bez melisy go nie pokonam Jeden zrobiony, zastanawiam się czy nadal nie jest za duży ale na zdjęciu wygląda gorzej niż w realu więc chyba zostawię jak jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 2 godziny temu, jacek napisał: czy nadal nie jest za duży ale na zdjęciu wygląda gorzej niż w realu więc chyba zostawię jak jest ? Moim zdaniem do zmniejszenia. Zerknij na oryginał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2023 Wkleiłem tę nieszczęsną owiewkę, klapy i usterzenie poziome. Jak okleję szyby i wyszlifuję te dzyndzle z przodu do normalnej wielkości to spróbuje to prysnąć podkładem. Wyjdzie ile poprawek prze de mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2023 28 minut temu, Grzes napisał: Moim zdaniem do zmniejszenia. Zerknij na oryginał: Dobra, wywaliłem całkiem te poprzednie dzyndzle bo były okropnie wielkie i wstawiłem nowe ciut mniejsze. Myśle ze teraz będzie w miarę odpowiadać to rzeczywistości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoxsc Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 Nie sądziłem, ze z takiego badziewia da się zrobić model i szacun za cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 Już był tu taki jegomość co walczył ze starymi buraczanymi wypustami FROG/Novo. Tutaj widzę u kolegi podobny poziom mydlarskiego masochizmu... Podziwiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2023 Okleiłem co trzeba. Dzień się kończy to trzeba rozrobić trochę podkładu i powdychać rozpuszczalnika a żywot stanie się piękniejszy. Ciekawe ile wylezie baboli na tym moim potworku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2023 Po pierwszym wytrysku. Szału nie ma ale tragedii też. Wyklepie się i będzie. Na dziś wystarczy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 (edytowane) 16 minut temu, jacek napisał: Na dziś wystarczy. Ta yhy Przed malowaniem, zdoktoryzuj się jeszcze w układzie plam kamuflarzu. Coś gdzieś mi się obiło, że schematy w książkach, monografiach BRki są źle, bo przedstawiają samolot muzealny, który został przemalowany. Edytowane 28 Grudnia 2023 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 (edytowane) Dla mnie masochizm, ale co kto lubi edit: aaaaa teraz widzę, że kolega sam pisze, że już po pierwszym wytrysku Edytowane 28 Grudnia 2023 przez kozborn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 19 minut temu, Moses napisał: samolot muzealny, który został przemalowany Korespondowałem ostatnio w roku 2017 z kierownikiem działu lotnictwa w muzeum w Drzonowie, gdzie stoi Iskra 200BR i do tamtego czasu samolot nie był przemalowywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 https://minireplika.pl/index.php/55-aktualnosci/uzupelnienia-korekty/220-ts-11-iskra-200-br O to mi chodziło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2023 50 minut temu, Moses napisał: Ta yhy Przed malowaniem, zdoktoryzuj się jeszcze w układzie plam kamuflarzu. Coś gdzieś mi się obiło, że schematy w książkach, monografiach BRki są źle, bo przedstawiają samolot muzealny, który został przemalowany. Pamietam. Mam to wydrukowane. Do malowania jednaj jeszcze daleka droga. Muszę poprawić niedociągnięcia i psiknąć jeszcze raz. Potem uzbrojenie a na samą myśl o podwoziu dostaje migotania przedsionków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2023 Po porannym podtarciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2023 To teraz wisienka na torcie, creme de la creme tego producenta czyli podwozie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi