michal78 Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 (edytowane) Na wstępie muszę uprzedzić że jest to mój pierwszy model z pancerki więc nie bądźcie bardzo surowi. Dziękuję koledze bulik58 za pomoc merytoryczną i materiały zdjęciowe. Poza tym wspomagałem się dość starym tutejszym tematem "Rydwan Wilków" Zestaw to Meng + dodatki Legend'a Edytowane 15 Grudnia 2023 przez michal78 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 Pięknie się prezentuje, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 Naprawdę nieźle. Mało widać na tych ciemnych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 Jak na pierwszy model to masz b. dobry start , ja nie osiągnąłem podobnego nawet po paru modelach. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 15 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2023 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Jak na pierwszy model to masz b. dobry start , ja nie osiągnąłem podobnego nawet po paru modelach. Gratulacje Ale samolotów trochę jednak skleiłem w życiu Tytułem uzupełnienia dodam że największym wyzwaniem była dla mnie warstwa antypoślizgowa, z czym nigdy nie miałem do czynienia. Mikrołańcuszki od Legenda i ich łączenie z blaszkami fototrawionymi równiez łatwe nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 Kawał fajnego rydwanu, Ci wzszedł. Jak na pierwszy raz to rewelacja!!!! Gratulacje i czekamy na nowe projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 23 minuty temu, michal78 napisał: Miałeś ten zestaw gdzie łańcuszek to blaszka rozumiem ? Pisząc pierwszy model miałem na myśli właśnie iż jest to twój pierworodny czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 15 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2023 Teraz, bulik58 napisał: Miałeś ten zestaw gdzie łańcuszek to blaszka rozumiem ? Pisząc pierwszy model miałem na myśli właśnie iż jest to twój pierworodny czołg. W moim zestawie Legenda miałem do wyboru łańcuszki klasyczne i łańcuszki-blaszki, wybrałem te pierwsze jako bardziej realistyczne. Drugie były już fabrycznie połączone z blaszką a te łańcuszki klasyczne trzeba było z nią łączyć. Gorzej jednak było z tymi jeszcze cieńszymi łańcuszkami którymi przyczepia się linę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 3 minuty temu, michal78 napisał: Łańcuchy to jedna z tych rzeczy która daje się we znaki wielu modelarzom , ale wybrnąłeś wzorowo , z łańcuchami spotkasz się przy wielu pojazdach IDF. Kolejny model to znów latający czy zatrzymasz się przy kole i gąsienicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 15 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2023 Coś z IDF bym znów zrobił ale waham się co wybrać. Może M109 Doher... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 (edytowane) 24 minuty temu, michal78 napisał: Coś z IDF bym znów zrobił ale waham się co wybrać. Może M109 Doher... Mam Dohera z AFV , pomimo mojej sympatii do tej firmy to muszę powiedzięc iż plastyk nie jest najwyższych lotów , bardzo trzeba uważać na tylną ściankę wieży. Jest też drugi model Dohera , niedawno wypuszczony z Kinetica . Masz możliowość budowy Rocheva i Dohera. ten drugi nie wiem czy to wersja A1 czy podobna jak AFV A2 , czyli jak proszek Persil 2in1, Mam traki tej firmy do M109 amerykańskiego i nie narzekam. W razie czego daj znać to ci podeśle fotki tych trzech wersji (oryginalnych pojazdow) abyś widzial na czym polega różnica . A może Namer z Menga Edytowane 15 Grudnia 2023 przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 Trzecie zdjęcie od od dołu mógłbym pomylić z prawdziwym - antyslip wyszedł świetnie. Przy delikatnie brudzonych jednokolorowych modelach taki jak ten można by się pobawić w jakieś rozjaśnienia, które uplastyczniają bryłę pojazdu. Ale to w niczym nie umniejsza tej pracy bo wyszedł bardzo dobry model. No i witamy nowego pancerniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 Spoczko wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 Piękny antyslip, moim skromnym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 16 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2023 (edytowane) 14 godzin temu, TAW napisał: Trzecie zdjęcie od od dołu mógłbym pomylić z prawdziwym - antyslip wyszedł świetnie. Przy delikatnie brudzonych jednokolorowych modelach taki jak ten można by się pobawić w jakieś rozjaśnienia, które uplastyczniają bryłę pojazdu. Ale to w niczym nie umniejsza tej pracy bo wyszedł bardzo dobry model. No i witamy nowego pancerniaka Generalnie był taki plan chociaż nie poprzez rozjaśnienia ale przyciemnienia wokoło obszarów które miały być jaśniejsze, chciałem uzyskać to poprzez preshiding . I nawet to zrobiłem ale po malowaniu kolorem bazowym i całym brudzeniu niewiele już z tego widać. Na bocznych osłonach można to jeszcze zauważyć. Na foto poniżej jest właśnie mój preshiding w tym modelu. Edytowane 16 Grudnia 2023 przez michal78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 19 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2023 (edytowane) Dodałem trochę łuseczek 7,62 do karabinka FM MAG. Można też dokupić takie 12,7 do karabinu M2 który jest z przodu ale tam jest doczepiony worek na łuski więc nie wiem czy miałoby to sens. Edytowane 19 Grudnia 2023 przez michal78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 31 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2023 Musi być też z czego strzelać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 31 Grudnia 2023 Share Napisano 31 Grudnia 2023 2 godziny temu, michal78 napisał: To brakuje jeszcze podstawki nawet takiej prostej jak poniżej, a do tego jakiś serwisantów/tek magazyn amuncji w Merkavie Mk.! , II II , IV a do tego jakiś serwisantów/tek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Elegancki Rydwan, jak na pierwszy ogień to cacuszko. Z głową zrobiony, detale miodne. Czekam na kolejne pojazdy Chel ha Szirion (czyli sił pancernych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia Dziękuję wszystkim za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi