Juffre Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 (edytowane) Witajcie, oto po kilku miesiącach udało się zakończyć epopeję Tomcata. Model przyjemny w budowie aczkolwiek ze względu na wielkość i zaawansowanie samej konstrukcji wymagający sporo czasu Malowanie to oklepane i mocno sztampowe "Jolly Rogers". Uznałem, że wypada je mieć w kolekcji Kolejny Tomcat będzie już w low-vis i będzie to raczej wersja D. Do kolorowania użyłem głownie farb od Mr. Hobby posiłkując się dodatkowo MRP, Tamką. Detale malowane pędzlem to głównie farby Vallejo Model Color. Dołożyłem kilka dodatków: - lusterka Quickboost - żywiczne rakiety Eduarda: AIM-54A, AIM-7, AIM-9 - żywiczne golenie podwozia wraz z kołami od ResKit - żywiczne fotele Eduarda - kalkomanie 3D do kokpitu od Quinta Studio - rurkę pitota od Mastera - zawieszki Remove before flight od Eduarda Moje zmagania i walkę z materią można zobaczyć w tym wątku: Zapraszam do oglądania i komentowania Edytowane 17 Grudnia 2023 przez Juffre 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 Fajny! Chciałbym mieć cierpliwość żeby sobie takiego sprawić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 17 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2023 Dzięki! No trzeba trochę cierpliwości. Miałem rok przerwy między położeniem preshadingu a malowaniem Modelarstwo to nie wyścigi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 25 minut temu, Juffre napisał: Modelarstwo to nie wyścigi TAK, popieram w całej rozciągłości . A Kocur piękny, super robota. Podobają mi się też ResKitowe golenie podwozia, świetny wynalazek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 To wiem, ale ja nie mogę skończyć tak prostego modelu jak MQ-1 Predator z BRONCO... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 Mój kocur zapudełkowany jeszcze woła mnie bardziej jak widzę takie modele. Super wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 Ładnie wyszedł, bardzo się podoba, gratuluję. Co do wyścigów w modelarstwie moja F-16 leży prawie w całości sklejona w kartonie już chyba piąty rok i czeka na malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 Bardzo ładny I do tego w jedynym słusznym wariancie uzbrojenia czyli z AIM-54. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 17 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2023 Dzięki wszystkim za miłe słowa Cieszę, że kocur się podoba 7 godzin temu, barszczo napisał: TAK, popieram w całej rozciągłości . A Kocur piękny, super robota. Podobają mi się też ResKitowe golenie podwozia, świetny wynalazek . Reskitowe golenie podwozia są świetne. Nie kosztuja majątku, całkiem łatwo się je składa no i ten detal. Malowanie tego przewodów jest nieco upierdliwe ale odwzajemnia się piękną szczegółowością. 7 godzin temu, Jery napisał: To wiem, ale ja nie mogę skończyć tak prostego modelu jak MQ-1 Predator z BRONCO... Jak ja dałem radę skończyć Tomcata to Tobie uda się zrobić predatora W sumie dobry pomysł na szybki projekt w ramach odpoczynku od bardziej skomplikowanych miniatur Załóż warsztat to Cię będziemy mobilizować 6 godzin temu, kozborn napisał: Mój kocur zapudełkowany jeszcze woła mnie bardziej jak widzę takie modele. Super wyszedł. Kończ to co tam budujesz i startuj z kocurem 5 godzin temu, Polosss napisał: Ładnie wyszedł, bardzo się podoba, gratuluję. Co do wyścigów w modelarstwie moja F-16 leży prawie w całości sklejona w kartonie już chyba piąty rok i czeka na malowanie Mam HMS Victory zaczętego gdzieś w 2019... no bardziej mnie jety wciągneły. Obiecuję sobie, że kiedyś go skończę 4 godziny temu, mig napisał: Bardzo ładny I do tego w jedynym słusznym wariancie uzbrojenia czyli z AIM-54. Phoenixy są wymagane! Wybór mógł być tylko jeden. Niesamowicie podobają mi się takie Tomcaty wyobwieszane w rakiety jak choinka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Juffre napisał: Kończ to co tam budujesz i startuj z kocurem Niestety F-14 nie ma śmigła. Chwilowo na mój warsztat trafiają wyłącznie maszyny że śmigłem. Kwestia czasu zapewne. Edytowane 17 Grudnia 2023 przez kozborn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 Bardzo ładny model, stateczniki poziome tylko sobie zamień stronami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 Bardzo ładny, gratuluję kolejnego ukończonego modelu. Pytanie o malowanie górnej powierzchni. Trochę mi tam brakuje tych charakterystycznych dla tych maszyn przebarwień, podmalówek itp. Taka była twoja konwencja, czy akurat ten egzemplarz tak miał? Nie zmienia to mojego zdania, że bardzo ładny W dniu 17.12.2023 o 10:51, Juffre napisał: Malowanie to oklepane i mocno sztampowe "Jolly Rogers". Oklepane ale podoba się też muszę sobie w takim zrobić bo co prawda kilka tomcatów już mam ale tego sztampowego malowania brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 22 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2023 4 minuty temu, burzatg napisał: Bardzo ładny, gratuluję kolejnego ukończonego modelu. Pytanie o malowanie górnej powierzchni. Trochę mi tam brakuje tych charakterystycznych dla tych maszyn przebarwień, podmalówek itp. Taka była twoja konwencja, czy akurat ten egzemplarz tak miał? Nie zmienia to mojego zdania, że bardzo ładny Oklepane ale podoba się też muszę sobie w takim zrobić bo co prawda kilka tomcatów już mam ale tego sztampowego malowania brak. Dzięki! Wiem, że brakuje tych podmalówek Po prostu uznałem, że ich nie robię. Model ma prezentować mniej styranego kocura. Kolejny Tomcat będzie bardziej styrany i z podmalówkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Cześć @Juffre su-27 budowaliśmy prawie razem, Ty mnie trochę wyprzedziłeś a u mnie po nim tez wjechał F-14 i też mnie wyprzedzasz mój jutro bedzie się malował. Twoj model wyszedł świetnie, mi akurat się podoba,że nie jest mocno styrany, zapominamy często, że samolot po opuszczeniu fabryki też nie odrazu się zużył i nie każdy model musi przedstawiać mocno wysłużony samolot na lotniskowcach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 30 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2023 Hej, podglądam twoje postępy na fb Cieszę się że się podoba Masz już plany na kolejny model? XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia Wyglada bardzo ok. Jest to bardzo ładny model :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi