Kon_Bar Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 Raczej z kronikarskiego obowiązku niż z zadowolenia - model był malowany kilka razy, co odbiło się na jakości pracy. Po malowaniu i zdjęciu masek okazało się, że wklejane wcześniej do wnętrza maski z Oramask zostawiły resztki kleju, które ujawniły się dopiero po położeniu farby, lakieru i zdjęciu masek . Musiałem rozcinać kokpit, wyrywać wnętrze, czyścić, sklejać, maskować i jeszcze raz malować oraz lakierować całość. Na koniec w czasie obróbki zdjęć zauważyłem, że w czasie sesji urwałem jedno z kół przedniego podwozia. Koło już odnalazłem i dokleiłem, ale serca do nowej galerii po prostu nie mam . Mimo wszystko - model wylądował w drugim rzędzie na półce a nie w koszu (a takie ryzyko istniało jeszcze wczoraj) więc zaliczam sobie 10-ty model w 2023 i chyba starczy 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 z Amodelami nigdy nie ma miętkiej gry wstydu nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 Też mam ten model rozgrzebany - ja sobie dodatkowo utrudniłem życie decydując się na malowanie wg konceptu Neuman Markus. Na razie leży w pudełku. Ale kiedyś się wezmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 Niezły wynalazek, a modelik bardzo fajny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 Ciekawy wynalazek, nie widać żeby model był po przejściach. Wyszedł fajnie. Amodel - wiadomo brak spasowania, bardzo ciężko jest coś z tego wystrugać na wysokim poziomie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 Ale wynalazek! Bardzo ładnie to coś wyszło Na niektórych ujęciach naprawdę trudno stwierdzić, gdzie to ma wlot, a gdzie wylot... 6 godzin temu, Kon_Bar napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 57 minut temu, mig napisał: Ciekawy wynalazek, nie widać żeby model był po przejściach. Tego może i nie, ale techniki lakierowania na wysoki połysk jeszcze nie wypracowałem Trzeba będzie jeszcze poćwiczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 Dochodzimy pomału do momentu gdzie trzeba już chyba dodawać opis gdzie jest przód, gdzie skrzydło itd. ;-) Ciekawa konstrukcja, sprawnie wykonany model. Gratuluję dyszki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 Sliczny!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi