Moses Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Za takiego cudaka się biorę, bo chwilowo robota nad Bronco mocno zwolniła. Model to typowe Italeri lat 80tych, wypukłe linie, w planach nie leżący, w wielu miejscach Wielka improwizacja. Także zbytnio nie będę przykładał się do poprawności. Linie zacząłem ryć, pierwotnie wg linii które dała italerii, ale.... Wziąłem Squadron Signala o Hornecie z.lat 90tych i na pelnym wintydzu po zaszpachlowaniu tego co zrobiłem zacząłem ryć na nowo. Na pokrywie tablicy przyrządów, była jakaś dziwna narośl, mająca udawać HUD, po zeszlifowanie zrobiłem coś co z dużego grubsza, wygląda, i co ważniejsze mieści się pod wiatrochronem. Fotel to wzięty z zapasów fotel z Horneta Fujimi, który choć z grupą za przypomina jakikolwiek fotel pilota. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia To istniało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Stycznia Autor Share Napisano 12 Stycznia (edytowane) Tak. Była jedna maszyna prototypowa. Marynarka planowała Photo Hornetami zastąpić RF-4 i RF-8, ale stwierdzili że wystarczy wyposażyć F-14 w zestawy TARPS, więc zarzucili temat. Ale korpus stracil swoje oczy i temat powrócił w latach 90tych aby wyewoluować w system ATARS dla F/A-18D Edytowane 12 Stycznia przez Moses 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Stycznia Autor Share Napisano 12 Stycznia Pokolorowane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Piękny, pamiętam go z katalogi Italerki z 1990 roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Stycznia Autor Share Napisano 12 Stycznia Po zabiegach upiekszająco-brudząco-brzydzących. 41 minut temu, barszczo napisał: Piękny, pamiętam go z katalogi Italerki z 1990 roku . Patrzylem dziś na opis modelu zamieszczonych w monografiach In Detail & Scale, i w tamtych czasach zestaw ten był oceniany bardzo wysoko, do momentu ukazania się zestawu Hasegawy, włoski zestaw uważany był za najlepszy w tamtych czasach w tej skali. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Stycznia Autor Share Napisano 16 Stycznia Ogarniam przednia część kadłuba. Spasowanie świetnie, trochę szpachli akrylowej póki co, łączenia połówek kadłuba też świetne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia Linie podziałowe masz zamiar nacinać ? Jeśli tak to jakich narzędzi do tego użyjesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Stycznia Autor Share Napisano 22 Stycznia W dniu 12.01.2024 o 14:21, Moses napisał: Linie zacząłem ryć, pierwotnie wg linii które dała italerii, ale.... Wziąłem Squadron Signala o Hornecie z.lat 90tych i na pelnym wintydzu po zaszpachlowaniu tego co zrobiłem zacząłem ryć na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Stycznia Autor Share Napisano 25 Stycznia Złożylem tylną część płatowca. Jako że maszyna będzie w konfiguracji czystej, aby jakoś ją urozmaicić, będę wychylał klapy i lotki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Stycznia Autor Share Napisano 29 Stycznia Ogarnąłem klapolotki i klapy. Wiem że przy następnym Hornecie nie będę mógł tak podchodzić na rympal z biegu do tego tematu, ale obmyślić lepiej jak się za to zabrać. Wyszło cytując klasyka I to było by na tyle. Znikam na dwa tygodnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Marca Autor Share Napisano 1 Marca Wróciłem z krainy bobrów i łosiów, wracam do szerszenia. Robal złożony do kupy, przygotowany do malowanek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Marca Autor Share Napisano 5 Marca Przyszedł kurier i powiedział że mam tego użyć do RF-18. Nie będę się kłócił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Do mnie takie mUndre kuriery nie chcOM przychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca (edytowane) 5 godzin temu, Moses napisał: Przyszedł kurier i powiedział że mam tego użyć do RF-18. Nie będę się kłócił. Oesuu!!! Ten zestaw jest starszy od węgla, Rodowicz i Górniak razem wziętych! Już nawet nie pamiętam kiedy go sklejałem. Tzn. same przyczepki, które jeszcze gdzieś mam schowane, a ludkowie nawet nie wycięci z ramek. Edytowane 5 Marca przez Baas ArK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Marca Autor Share Napisano 5 Marca 35 minut temu, Baas ArK napisał: Oesuu!!! Ten zestaw jest starszy od węgla, Rodowicz i Górniak razem wziętych! W końcu wintydz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca Zmaziany. MRP, Gunze C i H, Humbrole mi się pokończyły 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca W dniu 1.03.2024 o 18:22, Moses napisał: Wróciłem z krainy bobrów i łosiów, wracam do szerszenia. Robal złożony do kupy, przygotowany do malowanek. O budowie modelu wypowiadają się inni, ja zapytam o ustrojstwo na którym spoczywa model. Od jakiegoś czasu szukam czegoś takiego, ale jakoś nic fajnego nie znalazłem. Może Kolega zrobić i wstawić fotki ? A i może jakaś podpowiedź, gdzie to kupić ? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca Ależ nie ma problemu To ustrojstwo to to https://www.mojehobby.pl/products/Mini-Jig-1-72-46320504.html Ale nie polecam tego konkretnie modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Może coś takiego, drogie jak smok ale.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Gdyby publikowali .stl w cenie, powiedzmy, nawet kilkudziesięciu peelenów za komplet, można by się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia W dniu 7.03.2024 o 11:34, rudy0007 napisał: Może coś takiego, drogie jak smok ale.... Widziałem ten stojak na festiwalu w Bytomiu ale jaka jest jego cena ? Nie dowiedziałem się od sprzedawcy to może dowiem się od Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia 10 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Widziałem ten stojak na festiwalu w Bytomiu ale jaka jest jego cena ? Nie dowiedziałem się od sprzedawcy to może dowiem się od Ciebie ? Strona sprzedawcy: https://mkzobor.sk/index.php/sk/modelarsky-stojan Mój to Single Plane który na stronie kosztuje 56€, przy czym ja swój kupiłem od pewnej Pani za 100zł więc zrobiłem dobry deal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia a ten stojak to mozna w Action kupic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia Godzinę temu, BRAVO112 napisał: a ten stojak to mozna w Action kupic??? Raczej wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi