Erni Napisano 22 Stycznia 2024 Napisano 22 Stycznia 2024 Taki mały szybki projekt weekendowy . Chciałem się sam sprawdzić, czy dam radę takie kamo zmalować z reki bez plasteliny masek itp. I jakoś wyszło jestem zadowolony wiec sie pochwale. Linki ni ema celowo bo w transporcie sie urwie. 23 Cytuj
kowal76 Napisano 22 Stycznia 2024 Napisano 22 Stycznia 2024 Bardzo mi się podoba. Mam w planach Bf 109 F Eduarda w 1/72., ale na razie kończę Bf 109 G6 od Tamki 1/72 . 1 Cytuj
barszczo Napisano 22 Stycznia 2024 Napisano 22 Stycznia 2024 Bardzo fajny Bauerowy Friedrich. Zawsze podobały mi się malowania z tej jednostki . 1 Cytuj
kozborn Napisano 22 Stycznia 2024 Napisano 22 Stycznia 2024 Pierwsze skojarzenie: przyjemny dla oka 1 Cytuj
abtb Napisano 22 Stycznia 2024 Napisano 22 Stycznia 2024 3 godziny temu, Erni napisał: Chciałem się sam sprawdzić, czy dam radę takie kamo zmalować z reki To masz pan fach w ręku Piękna miniatura 1 Cytuj
Dzejo Napisano 22 Stycznia 2024 Napisano 22 Stycznia 2024 zazdroszczę takich szybkich weekendowych wysokojakościowych projektów Piękna robota 1 Cytuj
Erni Napisano 22 Stycznia 2024 Autor Napisano 22 Stycznia 2024 (edytowane) 8 godzin temu, Marek K napisał: Piaskowy ma zły odcień. Ok wywalę go rano do hasioka Używałem farb do Niemców AK RC 283, ale po pierwsze kolor został rozjaśniony przy cieniowaniu , po drugie foty zmieniają kolor . A po trzecie to ostatnia rzecz, jaka się przejmuję w modelarstwie, czyli odcieniami kolorów. Edytowane 23 Stycznia 2024 przez Erni 3 Cytuj
Marek K Napisano 23 Stycznia 2024 Napisano 23 Stycznia 2024 10 godzin temu, Erni napisał: Ok wywalę go rano do hasioka Używałem farb do Niemców AK RC 283, ale po pierwsze kolor został rozjaśniony przy cieniowaniu , po drugie foty zmieniają kolor . A po trzecie to ostatnia rzecz, jaka się przejmuję w modelarstwie, czyli odcieniami kolorów. Te po 3 mi wystarczy, parę galerii dalej może być 109 zielona zamiast szara to tu zamieniony 1 kolor to pikuś . Cytuj
Erni Napisano 23 Stycznia 2024 Autor Napisano 23 Stycznia 2024 1 minutę temu, Marek K napisał: Te po 3 mi wystarczy, parę galerii dalej może być 109 zielona zamiast szara to tu zamieniony 1 kolor to pikuś . Malowanie z instrukcji eduarda. Kocham takie lakoniczne wypowiedzi. Cytuj
Marek K Napisano 23 Stycznia 2024 Napisano 23 Stycznia 2024 To będzie moja ostatnia wypowiedź w tym temacie. Przypuszczam że niechcąco zamieniłeś słoiczki z farbą i ciężko jest się przyznać. Jakbyś nie rozjaśniał ten ciemniejszy kolor to nie uzyskasz takiego odcienia. Tez maluję tymi farbami i wiem co piszę. https://www.mojehobby.pl/szukaj.php?search_keywords=rlm+79&search_producer[2405588]=t Strona eduarda w tym przypadku daje dobry kolor. Cytuj
lord_karton Napisano 23 Stycznia 2024 Napisano 23 Stycznia 2024 (edytowane) Godzinę temu, Marek K napisał: Przypuszczam że niechcąco zamieniłeś słoiczki z farbą i ciężko jest się przyznać. Brzmi jak Modelarska Komisja Śledcza Edytowane 23 Stycznia 2024 przez lord_karton 1 Cytuj
WujekAlice Napisano 23 Stycznia 2024 Napisano 23 Stycznia 2024 Fajny model i fajnie wygląda. A odcieniami kolorów bym się też zbytnio nie przejmował. Jak samolot był garażowany pod chmurką, to szybciej płowiał, jak w hangarze - to wolniej. poza tym co dostawa, to mógł być inny odcień. poza tym jeśli kolor nakładany był w warunkach polowych, to wystarczyło żeby wiatr jakimś kurzem zawiał i był już inny odcień. Nie ma co być ortodoksem 1 Cytuj
Erni Napisano 23 Stycznia 2024 Autor Napisano 23 Stycznia 2024 Panowie to jest model w skali 72, jak nałożyłem kolory bazowe z puszki wyglądał strasznie,rlm 74 i 70 się zlewały a niebieski walił po oczach. Dla mnie model ma być miły w odbiorze dlatego kolory są rozjaśnione moze przesadnie ale wygląda fajnie. Ja jestem od pancerki lotnictwo robię sobie z do skoku,stąd moja je podejście. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi