Erni Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Taki mały szybki projekt weekendowy . Chciałem się sam sprawdzić, czy dam radę takie kamo zmalować z reki bez plasteliny masek itp. I jakoś wyszło jestem zadowolony wiec sie pochwale. Linki ni ema celowo bo w transporcie sie urwie. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Bardzo mi się podoba. Mam w planach Bf 109 F Eduarda w 1/72., ale na razie kończę Bf 109 G6 od Tamki 1/72 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Bardzo fajny Bauerowy Friedrich. Zawsze podobały mi się malowania z tej jednostki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Pierwsze skojarzenie: przyjemny dla oka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 3 godziny temu, Erni napisał: Chciałem się sam sprawdzić, czy dam radę takie kamo zmalować z reki To masz pan fach w ręku Piękna miniatura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia zazdroszczę takich szybkich weekendowych wysokojakościowych projektów Piękna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Piaskowy ma zły odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 22 Stycznia Autor Share Napisano 22 Stycznia (edytowane) 8 godzin temu, Marek K napisał: Piaskowy ma zły odcień. Ok wywalę go rano do hasioka Używałem farb do Niemców AK RC 283, ale po pierwsze kolor został rozjaśniony przy cieniowaniu , po drugie foty zmieniają kolor . A po trzecie to ostatnia rzecz, jaka się przejmuję w modelarstwie, czyli odcieniami kolorów. Edytowane 23 Stycznia przez Erni 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia 10 godzin temu, Erni napisał: Ok wywalę go rano do hasioka Używałem farb do Niemców AK RC 283, ale po pierwsze kolor został rozjaśniony przy cieniowaniu , po drugie foty zmieniają kolor . A po trzecie to ostatnia rzecz, jaka się przejmuję w modelarstwie, czyli odcieniami kolorów. Te po 3 mi wystarczy, parę galerii dalej może być 109 zielona zamiast szara to tu zamieniony 1 kolor to pikuś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia 1 minutę temu, Marek K napisał: Te po 3 mi wystarczy, parę galerii dalej może być 109 zielona zamiast szara to tu zamieniony 1 kolor to pikuś . Malowanie z instrukcji eduarda. Kocham takie lakoniczne wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia To będzie moja ostatnia wypowiedź w tym temacie. Przypuszczam że niechcąco zamieniłeś słoiczki z farbą i ciężko jest się przyznać. Jakbyś nie rozjaśniał ten ciemniejszy kolor to nie uzyskasz takiego odcienia. Tez maluję tymi farbami i wiem co piszę. https://www.mojehobby.pl/szukaj.php?search_keywords=rlm+79&search_producer[2405588]=t Strona eduarda w tym przypadku daje dobry kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Marek K napisał: Przypuszczam że niechcąco zamieniłeś słoiczki z farbą i ciężko jest się przyznać. Brzmi jak Modelarska Komisja Śledcza Edytowane 23 Stycznia przez lord_karton 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia Fajny model i fajnie wygląda. A odcieniami kolorów bym się też zbytnio nie przejmował. Jak samolot był garażowany pod chmurką, to szybciej płowiał, jak w hangarze - to wolniej. poza tym co dostawa, to mógł być inny odcień. poza tym jeśli kolor nakładany był w warunkach polowych, to wystarczyło żeby wiatr jakimś kurzem zawiał i był już inny odcień. Nie ma co być ortodoksem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia Panowie to jest model w skali 72, jak nałożyłem kolory bazowe z puszki wyglądał strasznie,rlm 74 i 70 się zlewały a niebieski walił po oczach. Dla mnie model ma być miły w odbiorze dlatego kolory są rozjaśnione moze przesadnie ale wygląda fajnie. Ja jestem od pancerki lotnictwo robię sobie z do skoku,stąd moja je podejście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi