bulik58 Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia (edytowane) 21 minut temu, robertmodelarz napisał: Ja dostałem właśnie 13 emeryturę!!!! 19 minut temu, Sasini napisał: O świetnie, to możesz mi ją oddać Robert i po co ci to było , pamiętaj zawsze o przysłowiu ,, gentlemani nie rozmawiają o pieniądzach ,,, przy kobietach Edytowane 8 Kwietnia przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sam100 Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia To na kiedy trzeba organizować pożyczkę z banku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 9 Kwietnia Autor Share Napisano 9 Kwietnia 27 minut temu, Sam100 napisał: To na kiedy trzeba organizować pożyczkę z banku ? Planowo na Babarybę. Mam nadzieję, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia Sasini, inne kalki w bieli też (za)projektujesz, a może i drukujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 10 Kwietnia Autor Share Napisano 10 Kwietnia 5 godzin temu, Lipstein napisał: Sasini, inne kalki w bieli też (za)projektujesz, a może i drukujesz? Zaprojektować mogę jak najbardziej, druk zlecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia Można wiedzieć, komu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 11 Kwietnia Autor Share Napisano 11 Kwietnia 25 minut temu, Lipstein napisał: Można wiedzieć, komu? Jeszcze nie mogę powiedzieć, ponieważ będę sama testować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia zerknij tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 16 Kwietnia Autor Share Napisano 16 Kwietnia Drobny detal wleciał, czyli panele antypoślizgowe przed dodaniem tekstury 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Explorer Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Dobry wieczór Taka ciekawostka do kalkomanii . Chyba potrzeba nowych oznaczeń Jeśli to nie jest ,,pożyczony'' czołg to wygląda na to ze Leopardy wróciły do Żagania. Więcej zdjęć na stronie fb Radia Żagań i WCR Żagań. Źródło zdjęcia WCR Zagań 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia W dniu 16.04.2024 o 20:11, Sasini napisał: Drobny detal wleciał, czyli panele antypoślizgowe przed dodaniem tekstury Wieża będzie w 100 % nowym elementem, bez wykorzystania elementów zestawowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia 8 godzin temu, mandrivecs napisał: Wieża będzie w 100 % nowym elementem, bez wykorzystania elementów zestawowych? Nie, sama wieża nie będzie elementem zestawu. Na skrinie pokazana tylko w celach wizualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia Panele antypoślizgowe oraz system łączenia elementów. Jutro dzień sądny, pierwsza próba druku 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia Fingers crossed! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia Chropowate i but się nie ślizga nawet na obrazku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia W dniu 22.04.2024 o 07:44, Sasini napisał: Nie, sama wieża nie będzie elementem zestawu. Na skrinie pokazana tylko w celach wizualizacji A lufa będzie w zestawie, czy też została dodana jako element wizualizacji? Wydruki wyszły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 24 Kwietnia Autor Share Napisano 24 Kwietnia 4 godziny temu, JanuszF napisał: A lufa będzie w zestawie, czy też została dodana jako element wizualizacji? Wydruki wyszły? Na tą chwilę armata nie będzie elementem zestawu konwersji. Głównym powodem jest to, że cena zestawu musiałaby znacznie wzrosnąć. Nie wykluczam jednak, że w przyszłości pojawi się jako osobny dodatek, gdyż model wykonałam, kwestia dopracowania i druku. Wydruki wyszły, spełniły podstawowe wymagania, wymiary się trzymają, detal jest na bardzo wysokim poziomie. Jedyne co to muszę dopracować technologicznie jakość, ponieważ wydruk testowy nie pokrywa się z moimi oczekiwaniami. Kolejne testy będą na dniach. Jeżeli uda mi się uzyskać wyczekiwany efekt to dodam fotorelacje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 6 godzin temu, Sasini napisał: Na tą chwilę armata nie będzie elementem zestawu konwersji. Głównym powodem jest to, że cena zestawu musiałaby znacznie wzrosnąć. Nie wykluczam jednak, że w przyszłości pojawi się jako osobny dodatek, gdyż model wykonałam, kwestia dopracowania i druku. Wydruki wyszły, spełniły podstawowe wymagania, wymiary się trzymają, detal jest na bardzo wysokim poziomie. Jedyne co to muszę dopracować technologicznie jakość, ponieważ wydruk testowy nie pokrywa się z moimi oczekiwaniami. Kolejne testy będą na dniach. Jeżeli uda mi się uzyskać wyczekiwany efekt to dodam fotorelacje. Domyślam się, że podniosłoby to cenę. Ponieważ wielu modelarzy i tak wymienia lufę na aftermarketową, to myślę, że wariant z lufą znalazł by nabywców. Już nie mogę się doczekać i zacząłem robić podwozie do Leoparda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 26 Kwietnia Autor Share Napisano 26 Kwietnia Mamy to, pierwsze zaczynające spełniać moje wyobrażenia wydruki. Wybaczcie tło, przy fotografowaniu całego zestawu postaram się to zrobić profesjonalnie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Z radością przyznaję, że wygląda to obiecująco! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Antyslip wyszedł rewelacyjnie, ale podpory stawiasz zbyt gęsto, szkoda żywicy i czasu na odcinanie i piłowanie. Zapisuję się na konwersję do A4 Hobbybosa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Pod zestaw jakiego producenta wymiarujesz swoją konwersję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 26 Kwietnia Autor Share Napisano 26 Kwietnia 7 minut temu, mandrivecs napisał: Pod zestaw jakiego producenta wymiarujesz swoją konwersję? Jak tytuł głosi pod firmę Meng, oraz w późniejszym etapie będzie HobbyBoss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja Czy antyslip nie jest zbyt wysoki ? W realu to jest cienka warstwa, tutaj widać wyraźny uskok. Co prawda na zdjęciu element jest kilka razy większy niż rzeczywisty wydruk ale jakoś dziwnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 2 Maja Autor Share Napisano 2 Maja 6 godzin temu, Witek Cisłak napisał: Czy antyslip nie jest zbyt wysoki ? W realu to jest cienka warstwa, tutaj widać wyraźny uskok. Co prawda na zdjęciu element jest kilka razy większy niż rzeczywisty wydruk ale jakoś dziwnie to wygląda. Jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie. Pierwszy test był z niższym antyslipem, po czym po porównaniu z tym co jest na wieży firmy Meng uznałam, że należy go podwyższyć by utrzymać spójność konwersji z zestawem pod który jest robiona. W mojej ocenie po porównaniu ze zdjęciami nie odbiega od rzeczywistego odbioru. Pasuje do zestawu co jest dla mnie najważniejsze. Jeśli ktoś uważa inaczej, trudno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi