bulik58 Napisano 1 Kwietnia 2024 Share Napisano 1 Kwietnia 2024 3 godziny temu, Grzegorz Grabowski napisał: Kapsle na środku każdego koła to w rzeczywistości wskaźniki poziomu oleju, gdzieś tam. W rzeczywistości są przezroczyste i we wszystkich, lepszych modelach Abramsa, producenci też robią je przezroczyste. Dla zaimitowania rzeczywistości, niektórzy modelarze, malują te kapsle, czarną farbką od środka, często gęsto, tylko do połowy. Amerykanie piszą o przejrzystym kolorze tego oleju Build looking good so far. Don’t forget to leave the center caps clear (you probably already know this). A little clear smoke in the center would look good to replicate the oil inside the hubs. Wynika z poniższego artykułu iż używają oleju zamiast smaru do smarowania łożysk M1-Series Tanks: Check Road Wheel Hub Oil Levels PS Magazine (.mil) https://www.psmagazine.army.mil › ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 1 Kwietnia 2024 Share Napisano 1 Kwietnia 2024 Jak kurzysz model może być tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 1 Kwietnia 2024 Share Napisano 1 Kwietnia 2024 Nie za ciemny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 5 Kwietnia 2024 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2024 W dniu 1.04.2024 o 23:08, WPR napisał: Nie za ciemny? Będzie oczywiście rozjaśniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 5 Kwietnia 2024 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2024 Plany znowu się zmieniły. Zdecydowałem się wrócić do pierwotnego malowania z pierwszego założenia czyli cały zielony. Trzeba będzie tylko zmienić crows na low profile ale na szczęście udało się zdobyć z zestawu rfm sepv3. Ale wracając, zacząłem cieniowanie. Oczywiście jeszcze nie skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 6 Kwietnia 2024 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2024 Skończyłem cieniowanie, nie jestem w 100% zadowolony z odcienia ale nie da się zawsze go odwzorować 1:1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 9 Kwietnia 2024 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2024 Mam takie pytanie, wy malujecie model lakierem przed nałożeniem kalek i washem oraz czy robicie model w całości czy tylko miejsca gdzie będą kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Kwietnia 2024 Share Napisano 9 Kwietnia 2024 (edytowane) Najbezpieczniej dać połysk pod kalki, bo już nie raz się później świeciły nie jednemu, a i kalki łatwiej się kładą , minusów nie widzę, po kalkach mat, ewentualnie satyna jak pod camo itd, eksperymentuj co Tobie pasi , tak najlepiej Edytowane 9 Kwietnia 2024 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 10 Kwietnia 2024 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2024 Abrams już po olejach i lakierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Kwietnia 2024 Share Napisano 10 Kwietnia 2024 (edytowane) To jest docelowy kolor kadłuba tego pojazdu? Edytowane 10 Kwietnia 2024 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 10 Kwietnia 2024 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2024 4 godziny temu, Lipstein napisał: To jest docelowy kolor kadłuba tego pojazdu? Tak, no niestety ciężko jest go odwzorować 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 12 Kwietnia 2024 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2024 Zacząłem weathering Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 13 Kwietnia 2024 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2024 Weathering kadłuba prawie skończony, muszę jeszcze poprawić w paru miejscach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Kwietnia 2024 Share Napisano 13 Kwietnia 2024 Może to wina światła, ale ta zieleń to jak sałata normalnie... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 13 Kwietnia 2024 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2024 Zdjęcia troche z innych kadrów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Kwietnia 2024 Share Napisano 14 Kwietnia 2024 Dalej sałata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 14 Kwietnia 2024 Share Napisano 14 Kwietnia 2024 18 minut temu, Lipstein napisał: Dalej sałata... Obraz rzeczywisty może być zupełnie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Kwietnia 2024 Share Napisano 15 Kwietnia 2024 Ja bym spróbował transparentnymi ten odcień jeszcze zmienić bo faktycznie dziwny ten kolor. Rob coś w rodzaju filtrów tylko z aero - jak chcesz oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 15 Kwietnia 2024 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2024 Mogę coś tam jeszcze spróbować zmienić chociaż w rzeczywistości jak patrzę na model to odcienia "sałaty" nie widzę. Zdjęcia na telefonie wyglądają normalnie ale po przesłaniu na komputer jakiś dziwny odcień się robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 15 Kwietnia 2024 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2024 (edytowane) Wstawiłem zdjęcia prosto z telefonu bez przesyłania ich na komputer, sałaty już trochę mniej widać, przynajmniej takie jest moje zdanie Edytowane 15 Kwietnia 2024 przez Kudacior 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 15 Kwietnia 2024 Share Napisano 15 Kwietnia 2024 4 godziny temu, Kudacior napisał: Mogę coś tam jeszcze spróbować zmienić chociaż w rzeczywistości jak patrzę na model to odcienia "sałaty" nie widzę. Zdjęcia na telefonie wyglądają normalnie ale po przesłaniu na komputer jakiś dziwny odcień się robi... Przyczyną może być niezgodność albo brak profilu zdjęcia. Jeżeli zdjęcie jest nieoprofilowane albo jest niezgodność profilu to efektem jest nieprawidłowe wyświetlanie kolorów na różnych urządzeniach, programach czy przeglądarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi