Erni Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego GMC AFWXK 353 6x4 tak brzydka, że aż śliczna amerykańska ciężarówka Model z druku 3D z Dogfight Workshop w skali 1/35. Składalność perfekcyjna, model doskonale przemyślany. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Całość bardzo mi się podoba, ale plandeka jest wybitna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 28 Lutego Autor Share Napisano 28 Lutego Porównanie z Marderem I , to naprawdę duży pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego Też zwróciłem na to uwagę, jest to dość niszowy, ale bardzo ciekawy pojazd. Na wikipedii piszą, że wersję z blaszaną kabiną zbudowano tylko w 50 egzemplarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 29 Lutego Autor Share Napisano 29 Lutego Z blaszaną kabiną też jest dostępny. Model oferowany jest w skalach 1/72,1/48 oraz 1/35. https://www.facebook.com/profile.php?id=100086457468520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego W "Bazie ludzi umarłych" jeździł taki ciągnik siodłowy o ile mnie wzrok nie mylił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego tak brzydki że aż fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca (edytowane) Pięknie się to ogląda, a to bardzo rzadki pojazd. Podobny ciągnik siodłowy z blaszaną kabiną widziałem na własne oczy, z dwuosiową przyczepą załadowaną tylko 20l kanistrami na paliwo, wtedy mnie dziwiło, że US Army miała ciężarówki z kabiną nad silnikiem. Edytowane 5 Marca przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Czy dobrze poznaję, że odmiana tej ciężarówki zagrała w filmie "Baza ludzi umarłych" z 1958r? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 5 Marca Autor Share Napisano 5 Marca Też tak słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Ten ciągnik się nazywa Federal 94x43, jednak trochę inny wóz od innego producenta (chociaż też powiązanego z koncernem GM). Jego model też można z żywicy zbudować: https://www.scalemates.com/kits/real-model-rm35076-federal-94x43-tractor-open-cab--945448 Wyklepali tego około 10 000 sztuk, więc też o wiele mniej niż dżemsów, ale jednak całkiem sporo. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca 10 godzin temu, pmroczko napisał: Ten ciągnik się nazywa Federal 94x43, jednak trochę inny wóz od innego producenta (chociaż też powiązanego z koncernem GM) Ciągnik Federal 94x43 oraz kolejny jakim był White 444T nie były powiązane z koncernem GM, tylko z firmą Autocar Company. Oba te pojazdy wywodziły się z opracowanej przez tę firmę konstrukcji o nazwie Autocar U8144-T, a konkretnie jej krótszej wersji Autocar model U7144-T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Świetny, bardzo się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi