x_bandit Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego (edytowane) 54 minuty temu, Barthass napisał: Łączę się z Tobą w bólu, mam dokładnie takie samo wytłumaczenie na moją niechęć do malowania paradoksalnie jak ktoś jeszcze mówi- nie wyglądają źle niepomalowane- co jest oczywiście bardzo miłe to jeszcze jeszcze bardziej się usprawiedliwiam, że ich nie maluję Edytowane 23 Lutego przez x_bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego (edytowane) 35 minut temu, x_bandit napisał: paradoksalnie jak ktoś jeszcze mówi- nie wyglądają źle niepomalowane- co jest oczywiście bardzo miłe to jeszcze jeszcze bardziej się usprawiedliwiam, że ich nie maluję Dokładnie! Zresztą Twój model tak właśnie wygląda, ale nie czytaj tego żeby nie było, że i ja się do tej sytuacji przyczyniłem! No i ostatnio padł mi aerograf, więc mam kolejną wymówkę do póki nie kupię nowego XD Edytowane 23 Lutego przez Barthass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 3 Maja Autor Share Napisano 3 Maja (edytowane) Mały update, tylko wieżyczka dowódcy. Kolejny mikroetap skończony. Edytowane 3 Maja przez x_bandit 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja Na ten karabin to chyba potrzebne jest pozwolenie na broń. Z takim detalem to może on strzelać bojową amunicją. Szkoda, że na BABARYBA 2025 nie będzie kategorii najlepszy karabin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 4 Maja Autor Share Napisano 4 Maja W dniu 3.05.2025 o 11:21, robertmodelarz napisał: Na ten karabin to chyba potrzebne jest pozwolenie na broń. Z takim detalem to może on strzelać bojową amunicją. Szkoda, że na BABARYBA 2025 nie będzie kategorii najlepszy karabin. no na takiego 12.7mm peacemakera to raczej trzeba mieć jakieś pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 21 Maja Autor Share Napisano 21 Maja (edytowane) A teraz czas na snorkel. Ta element we wszystkich zestawach Trumpetera ma zakryte mechanizmy mocujące snorkel do czołgu. W ramach dalszego rozwoju myśli modelarskiej zdecydowałem się sam to wyskrobać . Na szczęście miałem trochę zdjęć referencyjnych. Poniżej efekt zabawy i referencja. Edytowane 21 Maja przez x_bandit 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja U ciebie jak zwykle więcej blachy jak plastyku , podziwiam twoje zamiłowanie do tej sztukaterii P.S. Czy to będzie taka 80 tka , oba pojazdy opisane jako wersja UD ale na 2 fotce widać ,, T80 RWD ,, (chyba) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 21 Maja Autor Share Napisano 21 Maja Zdjęcia, które wrzuciłeś przedstawiają 2 różne wersje. Drugie zdjęcie to jest tak jak piszesz T-80RWD i właśnie to jest dokładnie ta wersja, którą teraz buduję. W nomenklaturze sowieckiej ten czołg miał oznaczenie T-80BVD i de facto był to T-80BV z silnikiem diesla. Jego produkcja była tylko w zakładach w Charkowie. Pozostałe zdjęcia to wczesna wersja T-80UD z Kontaktem-1. Zasadnicza róźnica pomiędzy T-80BVD(RVD) i T-80UD to zupełnie inna konstrukcja wieży a przez to i inny jej kształt oraz ułożenie kostek na niej. Na marginesie wersję wczesną T-80UD, która tu jest na zdjęciach już zbudowałem wcześniej, ale niestety nadal czeka na kolor... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi