SnajperTBG Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Masochizm level master!!! Przepięknie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Piękna rzecz tu powstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia A już się bałem, że model wylądował na szafie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Jak wy to robicie, że nie widać śladów kleju itp. U mnie to zawsze jeden wielki bałagan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia Cieszę się, że się Wam podoba i dzięki za to. 14 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: A już się bałem, że model wylądował na szafie ... na pewien czas niestety kurzył się na półce bo zawsze było coś ważniejszego. Jednak w tym roku chciałbym go skończyć może nawet w H1 jak dobrze pójdzie... 39 minut temu, WPR napisał: Jak wy to robicie, że nie widać śladów kleju itp. U mnie to zawsze jeden wielki bałagan... z tym to niestety nie ma tak dobrze, że się idealnie nałoży... Zawsze coś tam wylezie. Ja zwykle usuwam nadmiar (skalpel, igła) no i nakładam też igłą, im mniej do nałożenia tym mniejsza. Polecam igły różnej grubości do przepychania dysz drukarek 3d można je kupić na aliexpress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia zbieram szczękę z podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia No i drgnęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Rewelacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano Środa o 10:09 Share Napisano Środa o 10:09 Ja mam pytanie o formowanie tych najlmniejszych blaszek w tuleje. Zaznaczyłem je w czerwonych kółkach - docelowo tak jak u Ciebie powinny one byc w formie tuleji z uchwytem przełożonym przez ich sodek. Jak ty formujesz tak małe tuleje - jakim narzędziem jakim procesem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano Środa o 13:07 Share Napisano Środa o 13:07 Łooo panie miodek , miód malina . Pięknie , mam nadzieję że na następną aktualizację poczekam trochę krócej jak teraz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano Środa o 16:20 Autor Share Napisano Środa o 16:20 6 godzin temu, Stojkovic napisał: Ja mam pytanie o formowanie tych najlmniejszych blaszek w tuleje. Zaznaczyłem je w czerwonych kółkach - docelowo tak jak u Ciebie powinny one byc w formie tuleji z uchwytem przełożonym przez ich sodek. Jak ty formujesz tak małe tuleje - jakim narzędziem jakim procesem? Jasne. Ogólnie wszystko robione łapkami. Najpierw robię odpowiedniego kształtu (trójkąt prostokąt) rączkę z drutu. Później owijam wąskim paskiem (blacha mosiężna) o szerokości docelowej tulei rączkę w miejscu gdzie ta tuleja się ma znaleźć. Dociskam płaskim ostrzem szerokim (https://allegro.pl/oferta/10szt-ostrza-do-skalpeli-cukierniczych-bsd4-12277490271) lub węższym, na twardej podkładce, przy samym drucie by posłużył on jako swego rodzaju kopyto i nadał kształt tulei by uzyskała średnicę drutu i odcinam i to w sumie tyle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano Czwartek o 15:36 Share Napisano Czwartek o 15:36 Dzięki za odpowiedź - zakładałem, że to Voyagerowa blaszka z zestawu walorazycyjnego. Mosiężna rozumiem jest łatwiejsza w obróbce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi