PUSH-UPEK Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Z fakturą pancerza przesadziłeś no i te sieci nie wiem co mają przedstawiać. Całość prezentuje się efektownie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUSH-UPEK Napisano 28 Września 2008 Autor Share Napisano 28 Września 2008 Siatki były uzywane do kamuflarzu mozna to sprawdzić w książce- STUG W AKCJI, A. Majewskiego str.155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Piękna robota... Może zrobisz jakąś relację na warsztacie? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Fajne, acz faktycznie, faktura pancerza przesadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Z fakturą pancerza przesadziłeś Racja, pierwszy raz widzę odlewanego Stuga. Świetnie pomalowałeś figurki, ale ich oporządzenie ma miejscami dość dziwne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Figurki mi się nie podobają za to sam pancerniak bardzo ładnie wykonany. Ta faktura dodaje mu smaczku choć trochę nierealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Figurki mi się nie podobają Mi też musisz poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 wszystko jest bardzo efektowne podoba mi się chodź jak wyżej wspomniał kolega Dumo faktura nierealna aczkolwiek robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 widzialem gdzies ten model ;D jak to zrobiles ze tam panzerfausta niesie Zygmunt Hajzer ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson9 Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Model i figurki bardzo ładne, ale powiedz mi jak wykonałeś taka fajną trawke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUSH-UPEK Napisano 28 Września 2008 Autor Share Napisano 28 Września 2008 Zgadza się, model był wystawiany na konkursie multimedialnym w miesięczniku Supermodel. A trawa to zwykła STATIC GRAS, krótka podklejona na vikol, albo na lakier bezbarwny, nastepnie pomalowana na zielono gesą farba olejną, równomiernie wtartą. Po wyschnięciu poprzecieraną na jaśniejszy kolor.(biały lub jasna zieleń) POZDRO!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 jak to zrobiles ze tam panzerfausta niesie Zygmunt Hajzer ;) hehe nieźłe. powiedz mi jak wykonałeś taka fajną trawke? Dołączam do pytania. Jakim kolorem malowałeś mundury? Z czego trawka i podłoże? Ogólnie bardzo mi się podoba twoja kompozycja. Mam jedno ale, ten żołnierz przy stugu wskazujący na niego palcem mi tam nie pasuje bo głowe ma obróconą i patrzy na nie wiadomo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Świetna praca, moja gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Wszystko fajnie Ale czy nie przesadziłeś ze zwisami gąsienic? Z tego co widziałem na filmach archiwalnych wszystko jest ładnie ponapinane. Pozdrawiam i mimo uwag - gratuluje warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Możesz przedstawić parametry jakimi wykonałeś te zdjęcia ,chodzi mi o rodzaj światła (żarówka czy jarzeniówka),czułość itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Cały model bardzo ładnie się prezentuje. Co do figurek to koniecznie potraktuj je matem, bo błyszczą jak psu...wiadomo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Z tego co widziałem na filmach archiwalnych wszystko jest ładnie ponapinane To zależy czy czołg walczy w miastach itp. czy w terenie bo kiedy walczy w terenie gąski muszą być poluzowane, żeby się zbędnie nie naciągały a kiedy walczy w mieście itp. to trzeba gąski napiąć, żeby nie spadały i nie "przepracowywać" koła napędowego a w dodatku jak gąsienice są napięte to czołg ruszy "z kopyta" a nie będzie się rozpędzał nie wiadomo ile czasu. Co do modelu to jest całkiem niezły ale podwozie odznacza się od nadwozia taką czystością. Mógłbyś go jeszcze trochę zakurzyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Super scenka jest na czym oko zawiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 To zależy czy... Modelik jak najbardziej fajny ale czy rzeczywiście zwisy były aż takie... To w końcu, jakby nie patrzeć, skala 1:35... Jeśli ktoś ma fotki fotki - zwracam honor ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 wow,superasny!!!jest taki jakis soczysty az chce sie go ugryzc.gratuluje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 To Ty jadasz modele? Ja się tylko ograniczam do klejenia i oglądania... Modelik jak i figurki są superaśne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 powiedz mi jakich farb użyłeś do malowania i jak osiągnąłeś ten odcień żółtego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Modelik bardzo fajny, nie podoba mi się jedynie że wygląda jak odlewany i zwisy gąsek. Panzer III i IV nie maiły czegoś takiego jak zwisy, na tej fotce: to maksimum tego co jest dopuszczalne w tych czołach. Wynika to ze względu na ich konstrukcje. Jak kierowca ruszyłby tego StuGa to koło napędowe pociągnęłoby cały nadmiar gąsienicy i przed sobą StuG miałby kapcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Właśnie to mówi ten piechociarz z MP-40: "daleko tak nie zajedziecie, kameraden..." Pojazd i figurki ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi