Tomektr Posted March 29, 2024 Share Posted March 29, 2024 Czy podkład Mr.Hobby SF288 - Podkład czarny Mr. Finishing Surfacer 1500 Black 40 ml jest wycofany? Bo jest niedostępny w każdym sklepie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smokepsv Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 Chemia płynie z Japonii, nikt nie chce się zatowarowac na zapas przy skaczących cenach, powstaje okienko między dostawami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 (edited) 2 godziny temu, Smokepsv napisał: Chemia płynie z Japonii, nikt nie chce się zatowarowac na zapas przy skaczących cenach, powstaje okienko między dostawami. Problem z dostępnością surfacerów (głównie czarnego 1500, ale innych częściowo też) występuje też w innych krajach, np UK i Niemczech. Więc przyczyna jest zapewne poważniejsza. Gdyby to były kwestie dostaw, to braki dotyczyłyby całej gamy produktów Gunze, a tak nie jest. Ja zamierzam zaopatrzyć się na zapas póki gdzieniegdzie jeszcze można tego surfacera kupić. Edited March 30, 2024 by HKK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 A może się z tego wycofują? Wszędzie jest tylko Aqueous Surfacer - nie wiem czym to się różni od tego „starego” znanego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 Możliwe, że jest to problem z dostępnością kontenerów, jak w 2021. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixer Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 Z alternatyw primery Bilmodel i Alclad są bardzo dobre. Ew. Black Primer and Microfiller AK-757. Tyle, że one są od razu rozcieńczone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oliardi Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 https://mrhobby.pl/sf-288-mr-finishing-surfacer-1500-black-1657.html Ciekawe czy dostępność jest podawana dokładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giberes Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 21 minut temu, oliardi napisał: https://mrhobby.pl/sf-288-mr-finishing-surfacer-1500-black-1657.html Ciekawe czy dostępność jest podawana dokładnie Wczoraj w nocy tu sprawdzałem, to było tymczasowo niedostępne, więc może zajączek przywiózł na święta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 Ja sprawdzałem o 12 i był chwilowo niedostępny. Możliwe, że ktoś do nich wysłał zapytanie i zrobili zamówienie z transportem lotniczym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomektr Posted March 30, 2024 Author Share Posted March 30, 2024 Ja dziś podzwoniłem i usłyszałem w paru sklepach że dostawa płynie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted March 30, 2024 Share Posted March 30, 2024 W MZONE mają niecałe 700ztuk tego czarnego.Można robić zapasy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giberes Posted March 31, 2024 Share Posted March 31, 2024 Mzone i Mr. Hobby to ten sam sklep. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts