Avi Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Bardzo dobrze to wszystko wygląda. Ambitny projekt. Mam tylko jedną uwagę natury technicznej. A właściwie pytanie - bo wszak każdy robi tak jak mu się podoba, tudzież bardziej pasuje. Zatem: - Czemu ubrudziłeś koła i w ogóle podwozie pigmentami itd, skoro jeszcze nie nałozyłeś nań 'budy' ? Nie byłoby wygodniej pomalować to wszystko potem? Tak tylko pytam, z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 - Czemu ubrudziłeś koła i w ogóle podwozie pigmentami itd, skoro jeszcze nie nałozyłeś nań 'budy' ? Nie byłoby wygodniej pomalować to wszystko potem? Tak tylko pytam, z ciekawości Smile No własnie bedzie duży problem. Ja tez właśnie sklejam ten model i od tygodnia (dosłownie ) nie mogę sobie poradzić ze szparami z przodu i z tyłu. Po tej operacji większość pigmentów zostanie na rekach. Co do reflektora to wygląda on tak z przodu: a tak z tyłu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 Dzięki za zdjęcia, w mojej wersji reflektory będą odsłonięte. Co do malowania kół to zrobiłem to bo nie miałem co robić , z łączeniem z budą jakoś sobie poradzę (przyszłych miejsc szpachlowania i klejenia nie malowałem, w Twardym jakoś się udało). Na wieczór jeszcze przykleiłem błotniki, górną płytę pancerza (do budy) i jakieś drobiazgi i uchwyty z drutu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Przeglądając po raz kolejny zdjęcia mojego wzorcowego egzemplarza dopatrzyłem się szczeliny obserwacyjnej w miejscu gdzie według instrukcji przykleiłem uchwyt, poprawiłem to korzystając z zestawowych części i szybki, dorobiłem także podstawę anteny: c.d.n... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Roobert chyba zostaniemy "Pogromcami Skifów"... Tym bardziej, że nikt inny nie robi MTLB z plastiku. Może napiszemy petycję do Trumpetera aby zrobili ten wóz? Na wiosnę zapowiadają T-62. Ze SKIFA mam T-64, nie jest taki straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Masz może jakieś zdjęcia górnej części kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Może napiszemy petycję do Trumpetera aby zrobili ten wóz? może lepiej żeby zrobili Rosomaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Z tego co pamiętam to kiedyś Trumpeter na swojej stronie www zamieścił ankietę w której każdy mógł wpisać swój typ w danej dziedzinie i skali. Może kiedyś to powtórzą bo wątpię żeby wypuścili model pod wpływem tylko jednej petycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 pod wpływem tylko jednej petycji podpisanej przez 3349 użytkowników naszego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Ale gdyby tak jednego dni przyszło 3349 e-mail z proźbą o rosomaka to kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Ale gdyby tak jednego dni przyszło 3349 e-mail z proźbą o rosomaka to kto wie... ja mam 3 konta mailowe więc może sie zgadamy i jednego dnia wyślemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Nareszcie przyszło (po miesiącu ): No to teraz powinno pójść szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Pierwsze próby: c.d.n.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Monologu ciąg dalszy (wiem post pod postem, zaśmiecam wątek, itp. ale to mój wątek ) Doszły jeszcze pasy bezpieczeństwa: Ma ktoś pomysł na jaki kolor je pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Monologu ciąg dalszy dech nam poprostu zaparło pasy chyba na khaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 I już wnętrze na biało (2 warstwy Pactry): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 W trakcie washowania: I po: Niestety z białej farby zrobił mi się proszek w niektórych miejscach i ciężko się washa ścierało ale jakoś się udało. Doszedłem do wniosku że patyczki do uszu nie nadają się do usuwania nadmiaru farby, najlepsze są według mnie takie gąbeczki na patyku które znalazłem u mamy w kosmetyczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Super wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Świetnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 podpatrzę te gąbeczki jeśli pozwolisz... extra wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 super wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 No i już z pasami: I jeszcze poobklejałem trochę górę blachami (najbardziej mi się podoba ta żaluzja ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Mógłbyś opisać po kolei wszystkie etapy robienia tego washa? Jeśli dobrze rozumuję i farba jest akrylowa a wash jest olejny? Nie ma tam żadnego sido ani podobnych wynalazków? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Niestety z białej farby zrobił mi się proszek w niektórych miejscach i ciężko się washa ścierało ale jakoś się udało. Jeżeli malujesz pactrą czyli akrylami to takie coś nie powinno mieć miejsca , w przypadku akryli wash nie wchodzi w reakcje z farbą jak ma to miejsce z olejnymi ( zwałaszcza z MM ) . Może za długo czekałeś z wyschnięciem i się wżarł wash w farbe ? Najlepiej zawsze pokryć model sido przed washowaniem , wtedy jest pewność że nic się nie wydarzy z farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi