Jump to content

9P110 z muzeum na warszawskiej Sadybie / Trumpeter 1:35

_unknown_
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich zainteresowanych tematem. Długo nosiłem się z zamiarem wykonania w skali któregoś z eksponatów plenerowej wystawy MPTW na warszawskiej Sadybie. Jest w czym wybierać, na pierwszy ogień coś niedużego - 9P110 - samobieżna wyrzutnia rakietowych pocisków kierowanych na podwoziu samochodu pancernego BRDM-1. Celem jest możliwie najwierniejsze odtworzenie egzemplarza o oznaczeniu UAK 5920 zaparkowanego na dobre przy forcie IX.

IMG_1149-min.thumb.JPG.58269df77a80900caae0e84a53bab0ac.JPG

Zestaw to typowy trampek, bez wnętrza. Konieczna będzie modyfikacja tylnej części nadwozia, a potem wszystko sprowadzi się do weatheringu. Zabieram się do roboty...

IMG_0218.JPG

IMG_0217.JPG

• Like 4

• 2 weeks later...
W dniu 12.04.2024 o 21:20, Gerd napisał:

to dobry model, fajnie się go robi. Będzie trochę screchu..... A teraz pytanie: dlaczego akurat TEN?

Do muzeum mam przysłowiowy rzut beretem, więc od dawna chciałem zrobić coś z tamtejszej ekspozycji. Ten konkretny dlatego, że zrobię go szybciej niż stację AGATA 😉

W dniu 26.04.2024 o 21:07, Gerd napisał:

Rozumiem.  Tak... "dziewczyny" Agata, Bożena i koleżanki są wymagające. Ja tam zawsze - jak jeszcze stało w Alejach - śliniłem się do ASU (tego co teraz w remoncie).  Powodzenia w projekcie. 

Bordowy beret zobowiązuje.....  po polowej czapce rogatywce taki nosiłem.

Edited by robertmodelarz
  • Like 2

• 2 weeks later...
W dniu 26.04.2024 o 21:20, robertmodelarz napisał:

Dokładnie z Marsa 80  i z godziny 23,05, ale to już historia.....zakończona 75% happy end.

A dla młodszych, niewtajemniczonych?😉

W dniu 8.05.2024 o 08:17, Lipstein napisał:

A dla młodszych, niewtajemniczonych?😉

Jak się przejdzie tą bramą, to nogi trochę bolą.....i odbija się oranżada z pierwszej komunii.

Edited by robertmodelarz

• 3 weeks later...

Jeżeli nadal to dłubiesz, a jesteś zainteresowany, to moge podeslać opis i plany pzreróbki brdm-1 na wersje p-panc z historycznego egz. czeskiego Modelarza.

3 godziny temu, chorąży napisał:

Jeżeli nadal to dłubiesz, a jesteś zainteresowany, to moge podeslać opis i plany pzreróbki brdm-1 na wersje p-panc z historycznego egz. czeskiego Modelarza.

Chorąży wrzuć na ogół, niech naród korzysta. 

• Thanks 1