_unknown_ Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Witam wszystkich zainteresowanych tematem. Długo nosiłem się z zamiarem wykonania w skali któregoś z eksponatów plenerowej wystawy MPTW na warszawskiej Sadybie. Jest w czym wybierać, na pierwszy ogień coś niedużego - 9P110 - samobieżna wyrzutnia rakietowych pocisków kierowanych na podwoziu samochodu pancernego BRDM-1. Celem jest możliwie najwierniejsze odtworzenie egzemplarza o oznaczeniu UAK 5920 zaparkowanego na dobre przy forcie IX. Zestaw to typowy trampek, bez wnętrza. Konieczna będzie modyfikacja tylnej części nadwozia, a potem wszystko sprowadzi się do weatheringu. Zabieram się do roboty... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Zacnie! Będę obserwował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Kolor muzealnego BRDM jest po prostu piękny. Kilogram rdzy i model gotowy. Zestawowe opony ułatwiają nieco robotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia 7 godzin temu, _unknown_ napisał: Konieczna będzie modyfikacja tylnej części nadwozia, a potem wszystko sprowadzi się do weatheringu. Zapowiada się ciekawie, chętnie poobserwuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Jak byś potrzebował pomocy to pisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia ciekawe jakie będą efekty końcowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Kolejny ciekawy model ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 10 Kwietnia Autor Share Napisano 10 Kwietnia Raport z pierwszego etapu. Podwozie z nadwoziem sklejone, praca na dwa wieczory. Spasowanie więcej niż przyzwoite, co nie dziwi, niemniej szpachelka zaraz pójdzie w ruch. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia to dobry model, fajnie się go robi. Będzie trochę screchu..... A teraz pytanie: dlaczego akurat TEN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 25 Kwietnia Autor Share Napisano 25 Kwietnia W dniu 12.04.2024 o 21:20, Gerd napisał: to dobry model, fajnie się go robi. Będzie trochę screchu..... A teraz pytanie: dlaczego akurat TEN? Do muzeum mam przysłowiowy rzut beretem, więc od dawna chciałem zrobić coś z tamtejszej ekspozycji. Ten konkretny dlatego, że zrobię go szybciej niż stację AGATA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Rozumiem. Tak... "dziewczyny" Agata, Bożena i koleżanki są wymagające. Ja tam zawsze - jak jeszcze stało w Alejach - śliniłem się do ASU (tego co teraz w remoncie). Powodzenia w projekcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia (edytowane) W dniu 26.04.2024 o 21:07, Gerd napisał: Rozumiem. Tak... "dziewczyny" Agata, Bożena i koleżanki są wymagające. Ja tam zawsze - jak jeszcze stało w Alejach - śliniłem się do ASU (tego co teraz w remoncie). Powodzenia w projekcie. Bordowy beret zobowiązuje..... po polowej czapce rogatywce taki nosiłem. Edytowane 29 Maja przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Marsjanin znaczy się,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia dokładnie z Marsa 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia 5 minut temu, Gerd napisał: Marsjanin znaczy się,,,,, Dokładnie z Marsa 80 i z godziny 23,05, ale to już historia.....zakończona 75% happy end. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja W dniu 26.04.2024 o 21:20, robertmodelarz napisał: Dokładnie z Marsa 80 i z godziny 23,05, ale to już historia.....zakończona 75% happy end. A dla młodszych, niewtajemniczonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Marsa 80 to adres w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja (edytowane) W dniu 8.05.2024 o 08:17, Lipstein napisał: A dla młodszych, niewtajemniczonych? Jak się przejdzie tą bramą, to nogi trochę bolą.....i odbija się oranżada z pierwszej komunii. Edytowane 29 Maja przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Wszystko jasne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja Jeżeli nadal to dłubiesz, a jesteś zainteresowany, to moge podeslać opis i plany pzreróbki brdm-1 na wersje p-panc z historycznego egz. czeskiego Modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja (edytowane) Jak nie kolega to są inni zainteresowani. Edytowane 29 Maja przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja 3 godziny temu, chorąży napisał: Jeżeli nadal to dłubiesz, a jesteś zainteresowany, to moge podeslać opis i plany pzreróbki brdm-1 na wersje p-panc z historycznego egz. czeskiego Modelarza. Chorąży wrzuć na ogół, niech naród korzysta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 13 godzin temu, FAHR napisał: Chorąży wrzuć na ogół, niech naród korzysta. Nie mam zgody autora jedynie w celu dyskusji na privat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 4 godziny temu, chorąży napisał: Nie mam zgody autora jedynie w celu dyskusji na privat Również mam w planach ten model, poproszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi