Skaidrus Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Przmierzałem się do Apacza z Takoma, ale postanowiłem poczekać, gdy Meng zapowiedział swój produkt. Internetowe recenzje i porównania jednoznacznie wskazywały bliźniacze wręcz podobieństwo obu modeli, więc wolałem Menga z racji na znakomite doświadczenia z innymi modelami tego producenta. Opracowanie jest wspaniałe – nity i ogólna szczegółowość modelu zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Samo sklejanie było bezproblemowe – wszystko pasowało jak Lego. Minimalna interwencja pilnikiem była wymagana tylko przy osłonie kabiny. Przyjęta przeze mnie kolejność klejenia i malowania sprawiła trochę problemów przy rotorze, ale to była kwestia mojego wyboru, który miał ułatwić malowanie. Kalkomanie Cartograf znakomicie ułożyły się na modelu z wyjątkiem czarnego paska na lewej osłonie silnika. Ale to raczej moje niedopatrzenie, które zauważyłem dopiero na zdjęciach. Użyłem BIG Ed’a 3315. Wprawdzie jest on dedykowany do Takoma AH-64E, ale większość elementów nadawała się do wersji D. Oprócz tego użyłem zestaw z lufą działka, sondami i anteną Master AM-35-002. Przez chwilę rozważałem zakup kompletnego działka z Reskit, ale uznałem, że to para w gwizdek przy otwartych klapach zasobników z awioniką – owe klapy zasłaniają działko. Wspominane zasobniki wzbogaciłem okablowaniem z Quinta QD35117. To bardzo przydatna rzecz jeśli dla tych, którym drży ręka przy malowaniu detali pędzlem. Na koniec dodałem „zrywki przedlotne” z HGW. Model malowałem lakierami Hataki mieszanymi wedle uznania. Do weatheringu użyłem Oilbrusherów Ammo, olejnych washy Modeller’s World i płynnych pigmentów Lifecolor. Miłego oglądania 31 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Robi wrażenie, kawał dobrej roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2 godziny temu, barszczo napisał: Robi wrażenie, kawał dobrej roboty . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia Jest świetny, zrobiłbym to coś z tymi uszczelkami białymi dookoła szyb... to w rzeczywistości wygląda troszkę inaczej, obejrzyj trochę zdjęć. Gratuluję bardzo udanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Świetny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 26 Kwietnia Autor Share Napisano 26 Kwietnia 14 godzin temu, Mitrandir napisał: Jest świetny, zrobiłbym to coś z tymi uszczelkami białymi dookoła szyb... to w rzeczywistości wygląda troszkę inaczej, obejrzyj trochę zdjęć. Gratuluję bardzo udanego modelu Dzięki. Próbowałem zrobić coś we własnym zakresie z tymi uszczelkami, ale nie wyszło to za dobrze. Dlatego ostatecznie przykryłem to zestawową kalkomanią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Świetna robota, podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja (edytowane) Skąd masz kalke do not grab w kabinie. W zestawie jej nie ma. Jedyny minus to parę kalek nie siadlo jak należy i nie wtopiłeś ich lakierem. Edytowane 1 Maja przez patrykd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 6 Maja Autor Share Napisano 6 Maja W dniu 1.05.2024 o 15:57, patrykd napisał: Skąd masz kalke do not grab w kabinie. W zestawie jej nie ma. Jedyny minus to parę kalek nie siadlo jak należy i nie wtopiłeś ich lakierem. Miałem do not grab w zestawie Menga. Kilka kalek faktycznie nie siadło, lekcja na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yachieku Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Piękna robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja W dniu 1.05.2024 o 15:57, patrykd napisał: Skąd masz kalke do not grab w kabinie. W zestawie jej nie ma. Jedyny minus to parę kalek nie siadlo jak należy i nie wtopiłeś ich lakierem. Dolaczam się do gratulacji dla modelu a moge spytac co znaczy wtopic kalki lakierem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja Świetne wykonanie! Szkolne 6!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi