abtb Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja (edytowane) Miałem już nic nie "otwierać", ale w związku z tym że walczę na sąsiednim forum o kolejnego ogrodowego krasnala, to postanowiłem i tu pokazać transmisję z budowy tego, hmm , paździerza. Model wiekowy i pewnie z tysiącem wad, ale jakoś mi to wcale nie przeszkadza. Detal ździebko mydlany, ale stosując metodę "tumiwisizmu" jestem wstanie sobie psychicznie z tym poradzić Będę robił prosto z pudła, jak stwierdzę, że nawet całkiem dobrze mi ten model wychodzi (pewnie po sklejeniu całości ) to zainwestuję w maski i toczonki Mastera, w celu potrojenia wartości tego zestawu. Malowanie oczywiście jedynie słuszne czyli polskie (no nie mogłem sobie odmówić tego szelestu banknotów rzucanych na tacę w Katedrze w Drohiczynie przez młodzieńca z Siedlec ) A teraz kilka fotek zapowiadających warsztat (z biało czerwonym fantem regulaminowym (chciałem dać coś biało-czerwonego z garderoby żony, ale zaraz by forumowi dewoci larum by podnieśli )) Bohater nr 1: oraz pierwsze ciachy zrobione jakieś sto lat temu: oraz bohater nr 2: Warsztat będzie trochę się ślimaczył i nie przewiduję tu żadnych wodotrysków - termin popularnie zwany detlajnem - 30 listopad 2024 Edytowane 20 Maja przez abtb 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 13 minut temu, abtb napisał: Malowanie oczywiście jedynie słuszne czyli polskie Boże święty.Świat się kończy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Model wyzwanie, patrzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Maja Autor Share Napisano 17 Maja Teraz, Xmen napisał: Świat się kończy. Przecież wszyscy politycy na około potwierdzają ten fakt i obiecują że za dwa -trzy lata będzie totalna rozpierducha ogólnoświatowa. Ja po prostu wpisuję się w obowiązujące trendy 2 minuty temu, barszczo napisał: Model wyzwanie, Bo ja wiem - to nie Amodel. Połówki kadłuba nawet do siebie pasują więc tragedii nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 29 minut temu, abtb napisał: (chciałem dać coś biało-czerwonego z garderoby żony, ale zaraz by forumowi dewoci larum by podnieśli )) Dawaj bez tego warsztat się nie liczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Aleś mi z rana zrobił niespodziewajkę. Limek w polskich barwach będzie. Też się dorzucę jak ten młodzieniec z Siedlec. Ale do Drohiczyna nie pojadę. Mieszkam w połowie drogi między dwoma katedrami to gdzieś się dorzucę. Jeszcze jak mi powiesz że robisz 101-kę to będę w siódmym niebie i w lokalnym parafialnym też się dorzucę. No normalnie nie mogę wyjść z szoku. Chciałem jeszcze uprzejmie poinformować, że pracując 5 lat na tym sprzęcie instalacji wodotrysków nie stwierdziłem. Nie musisz ich robić. Ale rakietnicę to już mógłbyś zrobić. A cysterna z gazem rozumiem, że ma być pod ręką tak na wszelki wypadek. Dołączam oczywiście do zacnego grona obserwatorów, Ciasno się to zrobiło od samego rana ale jakieś miejsce przy ścianie jeszcze wyszarpałem. Tak w ogóle to nie rozumiem co oni tu wszyscy robią. W pracy nie są? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 30 minut temu, abtb napisał: Malowanie oczywiście jedynie słuszne czyli polskie Ale nie srebrne to nie wiem Dobra dobra jest charaszo 37 minut temu, abtb napisał: biało czerwonym fantem regulaminowym Cysterna z orlenowskiego demobilu 39 minut temu, abtb napisał: biało-czerwonego z garderoby żony stój Marusi? Dawaj będzie +100 do prestiżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Maja Autor Share Napisano 17 Maja 17 minut temu, Endrju napisał: Jeszcze jak mi powiesz że robisz 101-kę Robię to co na rysunku czyli chyba "101" 17 minut temu, Endrju napisał: Ale rakietnicę to już mógłbyś zrobić. Melduję, że jest owy element dość dobrze i wyraźnie odwzorowany na usterzeniu 18 minut temu, Endrju napisał: Ciasno Podpowiem, że należy już rezerwować miejsce w kolejnym odcinku - lada dzień wrzucę też Lim-a 6M z nrb "418" 19 minut temu, Artek82 napisał: Ale nie srebrne Ileż można robić w tym bezpłciowym kolorze?! Dla mnie Lim-y to tylko prawilny trójkolorowy kamuflaż 32 minuty temu, rudy0007 napisał: Dawaj bez tego warsztat się nie liczy 21 minut temu, Artek82 napisał: stój Marusi? Dawaj będzie +100 do prestiżu Ale z was psy na damskie ciuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 18 minut temu, abtb napisał: Podpowiem, że należy już rezerwować miejsce w kolejnym odcinku - lada dzień wrzucę też Lim-a 6M z nrb "418" Nooo, grubo sie dzieje. Bardzo mocno zazdraszczam, pozytywnie oczywiście czasu i samozaparcia 20 minut temu, abtb napisał: Dla mnie Lim-y to tylko prawilny trójkolorowy kamuflaż Ku chwale na kwartale 21 minut temu, abtb napisał: Ale z was psy na damskie ciuszki Ale tylko ino w pozytywnym tego sensie Bez "drag mi ałtów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Godzinę temu, abtb napisał: Połówki kadłuba nawet do siebie pasują więc tragedii nie ma Kształt, wymiary, proporcje. Ale Lima będzie przypominał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Tomku jak wesz nie znosze ruskiej techniki i ruskie samoloty uważam za mniej lub bardziej odstające od samolotów zachodnich, każdego zachodenigo państwa i dlatego zawsze będę wolał Twoje Starfightery bo zachodnie ale... Masz u mnie wielki plus za to, że nie wziąłeś na warsztat jakiegoś najnowszego Eduarda czy jakaś Tamkę ale starego Smera i podejmujesz się wyzwania zbudowania z takiego zestawu modelu co ja sobie bardzo cenię. Takie zestawy właśnie pokazują kunszt modelarza i albo się wygra i zbuduje fajny model albo polegnie i będzie narzekało, żę to nie pasuje albo tamto i owamto. Tomku będę wpadał popatrzeć na Twoje zmagania z tym zestawem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Maja Autor Share Napisano 17 Maja Godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Tomku będę wpadał popatrzeć na Twoje zmagania z tym zestawem. Zapraszam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 2 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: ruskie samoloty uważam za mniej lub bardziej odstające od samolotów zachodnich, a ja bym Su 27 / 35 nie wymienil na zadne F-16 / F35 i cala reszte - z modelarskiego punktu widzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 6 godzin temu, abtb napisał: Chciałem dać coś biało-czerwonego z garderoby żony... 4 godziny temu, barszczo napisał: Kształt, wymiary, proporcje... takie pytania to chyba po 22:00 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: a ja bym Su 27 / 35 nie wymienil na zadne F-16 / F35 i cala reszte - z modelarskiego punktu widzenia To kwestia gustu co się komu podoba. Ja patrzę jeszcze na walory techniczne jak awionika, technologia stealth czy resurs silników. Uroda samolotu nie zawsze przelicza się na jego skuteczność w akcjach czego przykładem są F-117A czy A-10. Brzydactwa jakich mało a skuteczne jak diabli ! Ale to jedna para kaloszy andrusa jest to, że z przyjemnością będę oglądał zmagania Tomasza z materią dostarczoną przez Šmera :). Zapowiada się ciekawa relacja z prac nad tym zestawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 5 godzin temu, barszczo napisał: Kształt, wymiary, proporcje. Ale Lima będzie przypominał . Tomasz da sobie radę przecież to nie jest jeszcze tak zły zestaw - są zdecydowanie gorsze :). Tomek do dzieła !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 3 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: To kwestia gustu co się komu podoba oczywiscie ! mam zrobionego A-10 i F-117 A Su-27 jeszcze nie... ale tutaj -Lim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Kurcze aż cała cysterna szpachli będzie potrzebna ....a tak na poważnie Tomku będę zaglądał może się czegoś douczę; trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 10 godzin temu, abtb napisał: Malowanie oczywiście jedynie słuszne czyli polskie Normalnie popłakałem się ze szczęścia 10 godzin temu, abtb napisał: no nie mogłem sobie odmówić tego szelestu banknotów rzucanych na tacę w Katedrze w Drohiczynie przez młodzieńca z Siedlec A za tego "młodzieńca" stawiam kolejkę Dwie... Ewentualnie dziesięć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Maja Autor Share Napisano 20 Maja Witam Zaktualizowałem post startowy (więc reszta też niech aktualizuje ) Postępy niewielkie - wręcz symboliczne. Skleiłem i pomalowałem fotele: Oczywiście będzie je trzeba odrobinkę uszlachetnić i dodać pasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja Czekaj, zara, ale oba będą polskie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Maja Autor Share Napisano 20 Maja 2 minuty temu, Grzes napisał: oba będą polskie? OCZYWIŚCIE! Ale weź na wstrzymanie z tym wydawaniem pieniędzy na tacę - zostaw trochę ( może więcej niż trochę ) dla ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja 55 minut temu, abtb napisał: OCZYWIŚCIE! Fspaniale Az zajrzałem na sąsiednie forum co tam będą lepić... Tylu cudnych tematów w jednym miejscu to dawno nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Maja Autor Share Napisano 20 Maja 8 minut temu, Grzes napisał: Tylu cudnych tematów w jednym miejscu to dawno nie widziałem. Naciesz oko i duszę, bo powtórki takiej okazji już w tym stuleciu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi