Marudek Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca Hej, Przedstawiam mój nowy motocykl. Garaż w 1:9 zapełnia się coraz ciekawszymi jednośladami 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca Fantastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Czerwca Autor Share Napisano 5 Czerwca Dzięki Zrobię jeszcze takiego: Iż350 - czyli sowiecka kopia DeKaWki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca No mega to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca Model po prostu świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Czerwca Autor Share Napisano 5 Czerwca Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Jak żywy. Chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Naprawdę odjechany model. Zarówno 3D jak i wykonanie po wydruku. Gratuluje. Najbardziej podobają mi się tabliczki - na siodle, znamionowa, licznik oraz logo na akumulatorze. Nadają sporo realizmu. Szparunki są rewelacyjne! JAk je zrobiłeś od ręki ? Szacun... Silnik wygląda niesamowicie ! Do kilku rzeczy można się oczywiście przyczepić (do góry nogami nożna dźwignia zmiany biegów przez co nie ma miejsca by kickstarter był przyklejony bardzo blisko karteru, Kolanka wydechowe zaraz za cylindrem nie mają odcinka prostego lecz od razu "zakręcają" ostro promieniem w dół, czarny lakier na blachach powinien raczej mieć większy połysk, Latarnia przód za bardzo patrzy w górę widać kolizję z tablicą rejestracyjna na błotniku, Linka od napędu licznika powinna być znacznie grubsza i jako że jest sztywniejsza nie może mieć takich ostrych zakrętasów ) ale się nie będę czepiał . Jako model 3D po prostu rządzi. Jakiego oprogramowania używasz i jak długo siedzisz w 3D? Jakiej drukarki używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Czerwca Autor Share Napisano 7 Czerwca Hej, Dzięki za cenne uwagi, uwzględnię je przy kolejnych projektach, a co się da poprawię w gotowych DeKaWkach. Szparunki są malowane aero - maskowanie taśmą Aizu 0,4mm. Ale zastanawiam się czy na przyszłość nie używać do tego kalkomanii. Do projektowania używam Fusion 360, a uczę się jego obsługi od kilku lat. Korzystam z tutoriali na YT kiedy dochodzę do ściany i nie wiem jak coś wymodelować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek_Tysowia Napisano Poniedziałek o 22:04 Share Napisano Poniedziałek o 22:04 Piękna robota wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano Poniedziałek o 22:20 Share Napisano Poniedziałek o 22:20 (edytowane) Tylko dlaczego w 1:9 ?? Ani figurek, ani dodatkowego osprzętu... Nie mogło by to być w 1:6 ? Na zachodzie zainteresowanie by pewnie było Oni lubią tą skalę ... Ale i tak podziwiam jakość wykonania. Piękna robota. P.S. Na "Sokoła" 1000 w 1:6 może bym i nawet wyłożył jakieś pieniądze .... Edytowane Poniedziałek o 22:22 przez cieciwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano Poniedziałek o 23:32 Share Napisano Poniedziałek o 23:32 Godzinę temu, cieciwa napisał: Tylko dlaczego w 1:9 ?? Pamiętaj, że podstawową skalą dla modeli motocykli jest w zasadzie 1:9. A 1:6 zostawmy miłośnikom figurek-lalek-żołnierzyków i towarzyszącym im modelom-gigantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Wtorek o 06:28 Share Napisano Wtorek o 06:28 Umknął mi ten wątek gdzieś. Dziś dopiero go namierzyłem i widzę tylko jedno zdjęcie. Czy to tylko u mnie tak widać czy faktycznie fotki wysypały się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Wtorek o 09:02 Share Napisano Wtorek o 09:02 2 godziny temu, Endrju napisał: Umknął mi ten wątek gdzieś. Dziś dopiero go namierzyłem i widzę tylko jedno zdjęcie. Czy to tylko u mnie tak widać czy faktycznie fotki wysypały się? u mnie wyświetlają się wszystkie - więc to musi być jakiś problem przeglądarki na Twoim sprzęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Wtorek o 11:14 Share Napisano Wtorek o 11:14 2 godziny temu, M.A.V. napisał: u mnie wyświetlają się wszystkie - więc to musi być jakiś problem przeglądarki na Twoim sprzęcie Dziękuję za informację. Miałem chyba problem z zasięgiem. Teraz mogę już się popodziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Wtorek o 11:19 Share Napisano Wtorek o 11:19 Będę szczery. Gdybyś napisał, że to oryginał 1:1 to bym uwierzył. Niewiarygodnie piękny model. Szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano Wtorek o 11:21 Autor Share Napisano Wtorek o 11:21 Hej, Wielkie dzięki Tu na forum w dziale pojazdów wojskowych jest też galeria mojej Dekawki w wersji wojskowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi