barszczo Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Tak, wiem, Foka w lesie, a tu wjeżdża Złośnica. Dołączyłem po prostu do konkursu u sąsiadów, a tutaj obowiązkowo relacja. Maszyna będzie w barwach PFT, ale nie ZX-6 taka jak na pudełku, a ZX-1. Jest bardzo fajne, kolorowe zdjęcie tego samolotu na lotnisku w Gabes, na które dociągnął Dziubek Horbaczewski po swojej niefortunnej przygodzie nad Sfaxem 6 kwietnia 1943 roku. No i sama postać Dziubka jest dla mnie wyjątkowa. Budowa prosto z pudła, jedyny dodatek to kalki Techmodu: Poniżej zdjęcie o którym wspominałem: No i sam Dziubek Horbaczewski w Afryce: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Zaczynam się przyglądać, bo mam też ten model, ale w skali 1:72. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Czerwca Autor Share Napisano 16 Czerwca No to jedziem, wnętrze gotowe na grunta: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Czerwca Autor Share Napisano 18 Czerwca No to wnętrze zagruntowane: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca Super , będę zaglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Czerwca Autor Share Napisano 24 Czerwca Poskładane i dołożone kilka charakterystycznych przewodów. Można malować : 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Lipca Autor Share Napisano 7 Lipca (edytowane) No to szarozielony na miejscu: Edytowane 7 Lipca przez barszczo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 Lipca Share Napisano 7 Lipca Jak się nie ma czego czepić w budowie, to można poszukać obok. Wprawdzie intencja przekazu jest raczej jasna, ale literalnie IG (Interior Green) to kolor, którym malowano wnętrza kabin amerykańskich samolotów po ustaleniach JAC. Gdyby mówić uniwersalnie, to zielonym do wnętrz kabin będzie interior green. MAPowski kolor do wnętrz kabin to Grey Green. Soreczki, taki mój konik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Lipca Autor Share Napisano 7 Lipca 2 minuty temu, greatgonzo napisał: Soreczki, taki mój konik. Wiem , IG poszło z rozpędu. Już poprawione, u sąsiadów też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 Lipca Share Napisano 7 Lipca (edytowane) Ja wiem, że wiesz :). Edytowane 7 Lipca przez greatgonzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Lipca Autor Share Napisano 8 Lipca (edytowane) No to drugi kolor w kokpicie położony. Pierwszy raz użyłem metalizera MRP i jak na razie jestem z niego średnio zadowolony. Dużo większą kontrolę daje mi klasyczne C8 od Gunze. Na plus - schnie błyskawicznie i można go palcować do woli, nic nie schodzi: Edytowane 19 Sierpnia przez barszczo 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca Początki bajzlu w kokpicie: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Sierpnia Autor Share Napisano 18 Sierpnia Zaczynamy składanie kokpitu: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Śliczności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Sierpnia Autor Share Napisano 25 Sierpnia Można zamykać kadłub: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Pasy bym przykleił do oparcia fotela, zastanawia mnie kolor fotela , czy w IX robili inny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Sierpnia Autor Share Napisano 25 Sierpnia 6 minut temu, Marek K napisał: zastanawia mnie kolor fotela , czy w IX robili inny odcień Bardziej kwestia oświetlenia niż odcienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Sierpnia Share Napisano 26 Sierpnia 11 godzin temu, barszczo napisał: Można zamykać kadłub: Dorób jeszcze przewód tlenowy dla pana pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Sierpnia Autor Share Napisano 27 Sierpnia Kadłub poskładany i obrobiony, skrzydła i ster kierunku poskładane do zdjęcia na sucho. Wszystko pasuje wzorcowo: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia Może nie do końca w temacie,ale ....w tym roku będąc we Francji odwiedzilem miejsca pamieci i cmentarz właśnie między innymi Dziubka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 28 Sierpnia Share Napisano 28 Sierpnia 22 godziny temu, barszczo napisał: Kadłub poskładany i obrobiony, skrzydła i ster kierunku poskładane do zdjęcia na sucho. Wszystko pasuje wzorcowo: To teraz do pudełka i następnego rozgrzebać 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Sierpnia Autor Share Napisano 28 Sierpnia Teraz, mirage3 napisał: To teraz do pudełka i następnego rozgrzebać I to jest słuszna koncepcja . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Września Autor Share Napisano 26 Września Zbliżamy się do etapu czernienia: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Października Autor Share Napisano 12 Października Ostatecznie gotowy na podkład: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi