czak45 Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 chyba dobrze ze dodales Przymiarka z drzewem, kilka opcji do wyboru 1. Duze 2.Male 3.Duze i male Pozatym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Podoba mi się ta dioramka bo taka jakaś dynamiczna Ja bym wybrał 3 czyli duże i małe :P Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Rzeczywiście super drzewka wychodzą z tej komosy A tak poza tym podoba mi się projekcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 drzewka super, dla modelarzy z 35, oregano także świetnie nadaje sie do wiekszej skali. Czarek, przewidujesz jakąś roślinność "średniego wzrostu" (krzaki, świetnie by wypełniły przestrzeń pomiędzy drzewkami) Bardzo podoba mi sie kompozycja, jest minimalizm - a model nie zlatuje z podstawki - perfect ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Zdecydowanie najlepiej wygląda projekt z dużym i małym drzewkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 ja glosuje za jedynie z duzym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Duże i małe hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 drzewka super, dla modelarzy z 35, oregano także świetnie nadaje sie do wiekszej skali. Czarek, przewidujesz jakąś roślinność "średniego wzrostu" (krzaki, świetnie by wypełniły przestrzeń pomiędzy drzewkami) Te liscie nawet bardziej pasuja pod 35, ale ze jest ich duzo to i w 72 robia dobre wrazenie. Roslinosc sredniego wzrostu bedzie, ale malo. Mam juz cala historyjke do scenki dorobiona, opowiem pozniej. Zdecydowanie najlepiej wygląda projekt z dużym i małym drzewkiem Z tego profilu tak, niestety male drzewo zaslania calkowicie przod PANTERY i dlatego zdecyduje sie zapewne na te jedno duze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 A Zimmerit (czy jak to się tam pisze0 to z czego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Z dużym i małym drzewkiem i projekt jak z Normandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Głupie pytanie: Posiadasz Czarek jakąś bardziej wyrafinowaną, finezyjną technikę wieszania liści, niż jestem w stanie sobie to wyobrazić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 A Zimmerit Odsylam do pierwszego zdjecia w tym watku Z dużym i małym drzewkiem i projekt jak z Normandii Z duzym bez malego jak z Normandii Choc fotka "inspiracyjna" przedstawia pojazd z Wloch. niż jestem w stanie sobie to wyobrazić Smoku nie jeestem w stanie sobie wyobrazic co ty sobie wyobrazasz Ale: Liscie przyklejone na wikol. Wikol (gesty) nakladany pedzelkiem na koncowki "galezi" Chyba wielkiego wyrafinowania tu nie ma. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Zasadniczo to chodziło i o to czy czepiasz pojedynczo, czy obwikolowane drzeffko tapiasz w lisicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 głosuję za jednym dużym drzewem. żeby zmieścić się w skali robię liście z majeranku który wymaga jeszcze pocięcia nożykiem. ale drzewka na szczęście nie muszą trzymać skali... pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Miałem czas jakis temu okazje wykonywania, tylko że krzaczków i niestety,trzeba stawiac pojedyncze kropeczki i doń wklejać listek..po liściu(przynajmniej ja tak robiłem).Nie wiem jak w przypadku drzewka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 balu napisał: Z tą listwą na boku to chyba czeka Cię trochę walki TZN? No miałem na myśli te listwy gdzie montuje się osłony boczne Ja też jestem za dużym drzewkiem I kończ szybko podłoże, żebym miał od kogo ściągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 chodziło i o to czy czepiasz pojedynczo czepiam ze tak powiem hurtowo, a i tak moze to sie to czepianie odbic na psychice A tak serio. 1. Pedzelek wkladam do kleju do drewna. 2. Smaruje nim koncowki galazek. 3. Sypie na to Oregano. 4. Czynosc wykonuje etapami. 5. Potem powtarzam te etapy, czyli daje tam listki gdzie ich brakuje. No miałem na myśli te listwy gdzie montuje się osłony boczne To nieporozumienie sie wkradlo, bo pomyslalem o listewkach od podstawki. A jesli chodzi o podloze to faktycznie mam na nie fajne patenty. Tyle tylko, ze chwilowo brak czasu. Ah te zyciowe zakrety. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 (edytowane) Zabralem sie troche za sama Pantere. Przedstawiam jej tyl (stasznie ciezki do spasowania). Lewy zasobnik bedzie fototrawiony-splaszczony. Prawego wcale nie bedzie A tutaj technika wykonywania spawow z rozciagnietych ramek. Mi posluzyla do zaszpachlowania szpar. Tradycyjna szpchla w polaczeniu z ZIMERITEM byla by dla mnie koszmarem. Efekty tej techniki widac rowniez na pierwszym zdjeciu. Pozdrawiam. Edytowane 30 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Fajna jest ta technika tylko jak dla mnie wymaga sporo wyczucia. Trzeba wiedzieć kiedy zacząć "nacinać" spaw, bo inaczej albo sie nie natnie jeszcze nic, albo jak już klej mocnej zadziała to sie wtopi całość w model. No przy nakładaniu kleju tez trzeba sie intelektem wykazać, bo może się napuścić to co powinno być całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Smoku nie jest tak zle. Do takiej roboty to nadaja sie tylko kleje typu EXTRA THIN TAMIYA. Nawet jesli gdzies z nim wyjedziesz to on szybko odparuje Albo pozostawi gladka powierzchnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Uh! Masz duże jasne za te "spawozimmerit-y" ;-) Potwierdzam: kleje extra thin radzą sobie rewelacyjnie w takich wypadkach. Jak mam podobny z wamod-u. Mozna kilka razy npuszczac w to samo miejsce a nadal niczego nie widać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Do takiej roboty to nadaja sie tylko kleje typu EXTRA THIN TAMIYA. A widzisz, ja używałem do tego tylko humbrolowskiego, ciężko było wyczuć moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 A widzisz, ja używałem do tego tylko humbrolowskiego, ciężko było wyczuć moment. Kup koniecznie cos w rodzaju EXTRA THIN To naprawde dla mnie duzy postep byl i wielka wygoda Przykladasz czesc do modelu, zapuszczasz i gotowe. A tak smarujesz gestym i szybko wklejasz, a jak sie nie przyklei lub zle trafisz to straszna lipa wychodzi:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 A widzisz, ja używałem do tego tylko humbrolowskiego, ciężko było wyczuć moment. Smoku, ta "ciagutkę" namaczaj na modelu tylko w ostatecznosci. Ja staram sie taki odcinek moczyć przed zetknieciem z plastikiem właściwym. Z celowaniem nie ma problemu, robie to szczypczykami.Im mniej maziamy klejem po modelu,tym lepiej dla niego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 Pierwszy raz przy pracy nad modelem uzylem zestawu blaszek. Zestaw to PART nie wiem jak inne, ale instrukcja montazu tego konkretnego zestawu to dla mnie tragedia. W szczegolnosci jak montuje sie tylko wybrane elementy. Sklejenie pokazanego zasobnika to juz na wstepie bylo wielkie wyzwanie. Potem zawiasy i zamki, czyli tragedii c. d., a i tak w koncu zdecydowalem sie na ich oderwanie (taka pusta dziura robi lepsze wrazenie). No a na to jeszcze ZIMERIT ze szpachli REVELLa:( Skasowanie zasobnika do takiej formy to tez flustrujace zajecie. Sorry ale musialem sobie ponazekac Efekt prawie koncowy, taki oto: Ps. Blaszki chyba nie dla mnie :( Zdecydowanie wiecej przyjemnosci sprawia mi malowanie i "brudzenie" No ale do malowania to jeszcze daleka droga :( Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi