Gościu Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 w tym zestawie to i nawet każde ogniwo trzeba także szlifować, przynajmniej ja tak miałem,a zagladając w kolejne pudełko tego zestawu , mam - dzieki za FRIULE A żeby tak jeszcze poskładane sprzedawali...oj,oj,ojjjjjjj miodnie byłoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 Model już pomalowany zdjęcia niebawem. Teraz pytanie: czy biedronke sie robi od razu na farbe czy po sidoluxie? Chciałbym to przetestować. Ktoś tu jakiegoś linka dawał z dokładnym opisem biedronki prosze o jego wklejenie ;D Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Patrz i ucz się: http://www.planetarmor.com/forums/showthread.php?t=4418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 Dzięki Seb. Kontynłując wątek... Średnio mi się to teraz podoba ale trzeba to obrabiać dalej. Mam nadzieje, że po washu i innych czynnościach nabierze to "lepszego smaku". Komentarze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Ładnie, czysto, jedziesz z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 A kół napędowych nie "wycierałeś" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 Ładnie, czysto, jedziesz z nim. Dzięki. A kół napędowych nie "wycierałeś" ? Napędowe czy napinające? W każdym razem zrobie to Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Bardzo prawidłowo, ze nie wycierałes kół, zrób to na samym końcu, po usyfieniu czołgu.To samo ze szpadlami,narzędziami itp. Model elegancko zlepiony i maznięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 Witam. Model już tak nie świeci. Dostał washa czarnego, a później brązem van dyka. Niedostatecznie zabezpieczyłem farbe bo już chciała zejść przy wycieraniu washa (na przyszłość będe już o tym wiedział). Najbardziej rażą mnie te nieszczęsne "odpryski" na przednim i tylnym błotniku. Jak sie ich pozbyć, ewentualnie poprawić? Ogólnie jeszcze musze kilka rzeczy poprawić/przerobić. Reszcze oceńcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Świetny wash i to brąz Van Dycka... To są oleje ?? Jakiej firmy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 To są oleje ?? Jakiej firmy ?? Chyba oleje Wygląda jak glinka taka do rysowania. Krusze ją i zalewam Wamodu żeby rozpuścić. Firma Gallery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Jak sie ich pozbyć Nie ma sensu sie ich pozbywać, wykorzystaj to jako element weatheringu - obtarcia naturalne;) Metalizerem, czy czym tam bedziesz go obstukiwał potraktuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Witam. Mam wreszcie swój aparat więc moge troche częściej was "gnębić" fotkami. Najpierw oczywiście musze go odpowiadnio ustawić, chociaż już widze, że te fotki są lepsze od poprzednich. Trzy zdjęcia na dobry początek, więcej jutro. Powiedzcie mi czy taki zaschnięty kurz/błoto może być, mieszałem 3 pigmenty. Zrobiłem na razie z jednej strony. Oczywiście jeszcze musze trochę go wytrzeć. a tu figurka... i albo wymaga cieniowania albo po prostu kreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 No rewelka, ten łosz, kurz itd, daleka droga jeszcze u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 bardzo fajnie Ci to idzie - oglądam twoją relację od dłuższego czasu i z zdjęcia na zdjęcie jst coraz lepiej. Pigmentów nie ma co się bac - na twoim miejscu wszedł bym jeszcze jako kurz na błotniki i górę kadłuba. Zdaje się zę było kilka watkó jak to robić tak żesobie poradzisz. I stara zasada z pigmentami - jak schną to ich nie tykaj. Jak chcesz poprawić - white spiryt i dalej jazda - jeśli coś jest nie tak. Przyspieszaczem schnięcia pigmentów jest suszarka - patent niejakiego Rafała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 No rewelka, ten łosz, kurz itd, daleka droga jeszcze u mnie. Dzięki. Pigmentów nie ma co się bac - na twoim miejscu wszedł bym jeszcze jako kurz na błotniki i górę kadłuba. Zdaje się zę było kilka watkó jak to robić tak żesobie poradzisz. I stara zasada z pigmentami - jak schną to ich nie tykaj. Jak chcesz poprawić - white spiryt i dalej jazda - jeśli coś jest nie tak. Przyspieszaczem schnięcia pigmentów jest suszarka - patent niejakiego Rafała Dzięki i postaram się zastowosac do ww. rad Postaram się też zmienić troche kolor tego kurzu, co by nie przypominał rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Na wannie,z przodu obic nie dasz? Rozjaśnij bardziej do żółtawego koloru, a tam gdzie grubiej daj mokro i mocno brązowo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Na wannie,z przodu obic nie dasz? Być może dam... ale nie chce przedobrzyć jak z tymi na błotnikach... Wreszcie te fotki jakoś wyglądają... przynajmniej mi się tak wydaje... Tu troszke przód... jeszcze to będe rozjaśniał i wycierał (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 swietnie to wszystko idzie do przodu.wydaje mi sie ze figurka jest spoko tylko jeszcze cieniowanie wlasnie ps. jakim aparatem robiles zdjecia,przy jakich ustawieniach i swietle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 ps. jakim aparatem robiles zdjecia,przy jakich ustawieniach i swietle? Panasonic DMC LZ10 ... światło dzienne, przysłona jak największa u mnie F8.0, ISO jak najmniejsze u mnie 100. pozatym reguluje ręcznie migawke. Jeślij chcesz wiedzieć coś więcej polecam: viewtopic.php?t=1190&start=0 lub poszukaj na innych forach/stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Świetnie to wygląda. Olbrzymia progresja Bardzo ładnie 'usyfiłeś' go - bez przegięć w którąkolwiek ze stron. Gratularum ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Bardzo ładnie 'usyfiłeś' go - bez przegięć w którąkolwiek ze stron Polemizuje - Bozzy nie słuchaj go, odważniej z tymi pigmentami - nałóż beach sand + europan dust i ciut russian earth na dole i wejdż z white spirytem - rozprowadz go pędzlem bez stresu. Suszara i jak wyschnie wystaw zdjęcia to Avi wtedy się zdziwi jak ładnie. Co on się zna lepca szmatopłatów -)))) i pijok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 hehe a już chciałem zakończyć to pigmentowanie... dobra coś pokombinuje Troche sie boje, że spierdziele to co już uzyskałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 oj to spróbuj na czymkolwiek plastikowym - zabawce, pudełku czymkolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Na razie wygląda to tak: Sory za fotke ale przy sztucznym świetle dopiero musze sie nauczyć od zera robić zdjęcia. Kolory troszke przekłamane ale widać gdzie ciemniejsze. Być może już na tym zakończe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi