Skocz do zawartości

M88, Wersja IDF(Tachlatz) z plotem i buda dla psa.

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 152
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Tak mnie teraz zastanawia czy tej budy nie lepiej było robić po pomalowaniu , zwashowaniu , rainsowaniu itp. całego modelu .

Przez te bude mozesz mieć spore problemy z wykończeniem modelu po bokach i z przodu . Ale co sie stało już się nie odstanie

Ogólnie bardzo ciekawie to wygląda.

Pzd|2

Tak mnie teraz zastanawia czy tej budy nie lepiej było robić po pomalowaniu , zwashowaniu , rainsowaniu itp. całego modelu .

Przez te bude mozesz mieć spore problemy z wykończeniem modelu po bokach i z przodu . Ale co sie stało już się nie odstanie

Ogólnie bardzo ciekawie to wygląda.

Taki tez byl zamysl, ale jak doszlo do przymierzania gotowych elementow to gdybym ich nie przykleil, to by bylo ciezko po malowaniu. Bede musial sie nameczyc bardziej, ale nie jest to niemozliwe.

Kolejne pare godzin zabawy z loszem. Pierwsze i byc moze ostatnie obicia. Dostal kolka. Zastanawiam sie czy moge dodac wiecej tych czerwonych elementow, zeby przelamac troche monotonie tego koloru. Teraz pora na gaski, musze je wszystkie oszlifowac i zlozyc w calosc.

P1060857.jpg

P1060858.jpg

P1060859.jpg

P1060860.jpg

P1060861.jpg

P1060862.jpg

P1060863.jpg

P1060864.jpg

Oglądam relację nieustannie. Samo malowanie nie wymaga komentarza, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Na prawym boku nadbudówki, z tył jest jakiś panel inspekcyjny (nie obudowany "kratą"). Na nim - uchwyt, który wyglada jak zalany plasitkiem. Wymieniłeś wszystkie inne uchwyty (choćby na włazach) na druciane, więc dlaczemu ten jest "zestawowy" (to taki mały detal, który odciąga uwagę od atrakcyjnej całości).

Oglądam relację nieustannie. Samo malowanie nie wymaga komentarza, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Na prawym boku nadbudówki, z tył jest jakiś panel inspekcyjny (nie obudowany "kratą"). Na nim - uchwyt, który wyglada jak zalany plasitkiem. Wymieniłeś wszystkie inne uchwyty (choćby na włazach) na druciane, więc dlaczemu ten jest "zestawowy" (to taki mały detal, który odciąga uwagę od atrakcyjnej całości).

Jezeli mowa o tym z prawej strony, zaraz za kratka, tuz przed skrzynka, to tam jest cos w rodzaju klamki, zamiast uchwytu ktory by mozna wymienic na dricuany. Pewnie gdybym mial jakis z fototrawien to byl wymienil, a tak juz zostawilem.

Malowanie jednak pozostawia troche do zyczenia, urwalem dysze w aero (3 w tym roku), probowalem naprawic, ale nie da rady, wiec nie moglem dokonczyc cieniowania. No coz bede musial z tym zyc, ale model traci na wygladzie.

Malowanie jednak pozostawia troche do zyczenia, urwalem dysze w aero (3 w tym roku), probowalem naprawic, ale nie da rady, wiec nie moglem dokonczyc cieniowania. No coz bede musial z tym zyc, ale model traci na wygladzie.

No to witaj w klubie - ja ukręciłem w tym roku dwie dysze Na szczęście Erni ma zapas, hehehe. Mówię o dyszach do pIwaty oczywiście, bo te najłatwiej zniszczyć

No to witaj w klubie - ja ukręciłem w tym roku dwie dysze Smile Na szczęście Erni ma zapas, hehehe. Mówię o dyszach do pIwaty oczywiście, bo te najłatwiej zniszczyć Smile

Te same, niestety nie mam w okolicy zadnego sklepu z nimi, musze zamawiac w necie. Niedlugo gwiazdka wiec moze kupie jakis lepszy aero, albo worek czesci zamiennych.

Juz zdradzam, to niestety nie farbka, a kolorowe konfetti ktore kupilem w tesco.

Dzięki . Będe musiał zakupić jak natrafie ( sylwester w sumie niedługo )Faktycznie jakoś na początku wątku była kwestia z konfetti. Tak myśle że jak się pokusiłeś o taką bude , to po tym modelu możesz się pobawić w bude dla strykera hehe A całość modelu prezentuje się świetnie !

Pzd|2

Dzięki . Będe musiał zakupić jak natrafie ( sylwester w sumie niedługo Smile )Faktycznie jakoś na początku wątku była kwestia z konfetti. Tak myśle że jak się pokusiłeś o taką bude , to po tym modelu możesz się pobawić w bude dla strykera hehe Very Happy A całość modelu prezentuje się świetnie !

Minie troche czasu zanim znowu zrobie jakis scratch-build, za duzo nerwow. Poza tym o ile sie nie myle, stryker ma "plot" z plaskich profili, a nie okraglych wiec byloby duzo ciezej go wykonac. Poza tym Eduard robi juz taki dodatek.

Avi, Barthass mam pytanie czy byloby merytorycznie niepoprawne aby dodac wiecej tych czerwonych dodatkow. Model bez "plotu" ma ich sporo, za to juz z "plotem" znalazlem tylko jeden z przodu.

Avi, Barthass mam pytanie czy byloby merytorycznie niepoprawne aby dodac wiecej tych czerwonych dodatkow. Model bez "plotu" ma ich sporo, za to juz z "plotem" znalazlem tylko jeden z przodu.

Hah, na fotkach to ja widzę, że i ten element z przodu jest w kolorze kamuflażu Ale na zdjęciach widziałem, że te elementy, które zaznaczyłem strzałkami są czerwone, po drugiej stronie dźwigu również:

P1060862.jpg

Hmm, jeśli ten pojazd występowałby w większej ilości egzemplarzy , to wielce prawdopodobne by było, że któreś z nich mają więcej pomalowanych na czerwono elementów, ale z tego co wiem, to taki pojazd jest tylko jeden.

I jeśli chcesz go zrobić poprawnie merytorycznie, to należy robić to tak jak na zdjęciach, choć nie wykluczone, że później domalowano na czerwono inne elementy.

Tachlatz coraz ładniejszy robi się Widać włożoną w niego pracę.

Tylko brakuje mi jednej rzeczy a mianowicie anteny

Hah, na fotkach to ja widzę, że i ten element z przodu jest w kolorze kamuflażu Smile Ale na zdjęciach widziałem, że te elementy, które zaznaczyłem strzałkami są czerwone, po drugiej stronie dźwigu również:

Na jednej fotce jest ten element czerwony, a na innych juz nie. Ta drabinke na ramie dzwigu zrobie jak radzisz.

I jeśli chcesz go zrobić poprawnie merytorycznie, to należy robić to tak jak na zdjęciach, choć nie wykluczone, że później domalowano na czerwono inne elementy.

Tachlatz coraz ładniejszy robi się Smile Widać włożoną w niego pracę.

Tylko brakuje mi jednej rzeczy a mianowicie anteny Smile

Chodzi mi o przelamanie troszke tej monotoni jednego koloru. Jak na razie to jest gotowy na 90%, wiec jeszcze pare elementow oprocz oczywiscie anteny dojdzie.

Hehehe, wykonanie jest super, rewelka, ale sam model jest brzydki jak noc świętojańska, wygląda jak model z Mad Maxa lub innego sajens fikszyna Laughing

Ha caly ten bliski wschod jest jak dziki zachod, wiec i chlopaki pojazdy z Mad Maxa sobie robia.