Skocz do zawartości

VII WŁOCŁAWSKI FESTIWAL MODELARSKI 19-20.10.2024r

Tomek75

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem święcie przekonany, że rejestracja do czwartku lub piątku (jak zazwyczaj przy tego typu imprezach) wszedłem, żeby znaleźć link, a tu niespodzianka...

Zaplanowałem weekend we Włocławku i doszlifowałem modele, wobec tego proste pytanie, czy będzie możliwa rejestracja na miejscu? Dzięki za odpowiedź.

Teraz widzę, że organizator postanowił komunikować się tylko za pośrednictwem fb. Szkoda... Na przyszłość moglibyście wziąć przykład z innych organizatorów imprez, którzy również tutaj wklejają informacje np. takie o zbliżającym się końcu rejestracji.  Osobiście wolę sobie wejść na czytelne forum i zobaczyć, czy pojawiła się jakaś nowa wiadomość niż przekopywać przez tony "treści" na fejsbuku.

10 minut temu, _unknown_ napisał:

Teraz widzę, że organizator postanowił komunikować się tylko za pośrednictwem fb. Szkoda... Na przyszłość moglibyście wziąć przykład z innych organizatorów imprez, którzy również tutaj wklejają informacje np. takie o zbliżającym się końcu rejestracji.  Osobiście wolę sobie wejść na czytelne forum i zobaczyć, czy pojawiła się jakaś nowa wiadomość niż przekopywać przez tony "treści" na fejsbuku.

Parę tygodni temu organizator z żalem informował, że nie ma możliwości wpisywania informacji na tym forum - nie wiadomo czemu. 

• Thanks 1

2 godziny temu, imek46 napisał:

Od 01.09 wisi tu informacja o konkursie na forum a wy macie pretensję nie wiadomo do kogo

Owszem, wisi

W dniu 1.09.2024 o 22:02, Tomek75 napisał:

Sobota 19.10.2024 r.

8:00-13:00 - weryfikacja, rejestracja  modeli

Bardziej trafny byłby opis PRZYJMOWANIE ZAREJESTROWANYCH modeli. Oprócz tego nie pojawiła się informacja, że rejestracja jest TYLKO internetowa. Mnie jedynie zależy na jasnym, czytelnym komunikacie, żebym wiedział na czym stoję i czy jest sens się wybierać. Nie korzystając z fb byłem w tym wypadku odcięty od informacji, ale jak napisał PrzemoLPP organizator ma jakiś problem z dostępem do tego forum. Przyjmuję do wiadomości, zdarza się i tyle.

Edytowane przez _unknown_

@_unknown_ Jeden mądrala już wydalił z siebie mądrości..."trzeba było miesiąc wcześniej się rejestrować i najwyżej zawyżyć statystyki"

Ja też się zastanawiałem do ostatniego momentu, ale o jeden dzień przegapiłem termin. No ale nikomu się nic nie stanie jak mnie nie będzie, zwłaszcza mi 😉

Swoją drogą to rejestracja tylko internetowa to chyba jedna z najdziwniejszych zagrań przy tego typu imprezach. Jest to wykluczenie tych, którzy w internetach nie siedzą cały czas a chcieliby nawet dla zabawy uczestniczyć w tego typu imprezie.

• Like 2
  • Haha 2

A ja mam pytanie, czy ktokolwiek z dziwiących się, że jest tylko internetowa rejestracja, był kiedykolwiek na jakiejś imprezie i rejestrował się na miejscu? Bo ja raz... Stałem w kolejce za kimś kto się właśnie tak rejestrował z prawie godzinę, bo dużo trzeba mu było tłumaczyć o kategoriach i innych cudach takiej imprezy - i wtedy pomyślałem sobie „nigdy więcej” w ten sposób :)  Totalna strata czasu.

I tyle w temacie tego tematu :lol:

• Like 1

40 minut temu, Thalgonis napisał:

I tyle w temacie tego tematu :lol:

To strasznie mało masz do powiedzenia. 

Ja byłem na kilku imprezach gdzie wypełniałem karty ręcznie. Mówiłem ile chcę kart, brałem długopis, odchodziłem na bok, wypełniałem karty, oddawałem i jak to powiedziałeś...tyle w temacie. Może powinieneś nauczyć się bardziej ogarniać podstawowe sprawy logistyczne skoro masz z nimi problem? 
O ile dobrze pamiętam nawet przy rezerwacji elektronicznej musisz stanąć w kolejce by te karty odebrać.

Edytowane przez Peter_D
  • Haha 3

10 godzin temu, Peter_D napisał:

Może powinieneś nauczyć się bardziej ogarniać podstawowe sprawy logistyczne skoro masz z nimi problem? 

A  którego fragmentu postu kolegi @Thalgonis powyższy fragment dotyczy?

Najlepsze w ręcznych wypełnianiu kart jak taka "sierotka" podchodzi po kilka razy i pyta jak to wypełnić.:haha:

Osobiście uważam, że imprezach większych rejestracja internetowa to najlepsze rozwiązanie. I tak są kolejki po odbiór kart w dniu zawodów, a rejestracja na miejscu generowałaby kolejne kolejki. Co innego imprezy lokalne gdzie jest mniej ludzi 

37 minut temu, Doberman napisał:

Nie krępujcie się wstawiajcie fotki co jest. Jakieś fajne stoiska z modelami też są?

Pewnie z 80% modeli się powtarza z innych imprez.

23 godziny temu, Doberman napisał:

Nie krępujcie się wstawiajcie fotki co jest. Jakieś fajne stoiska z modelami też są?

Po 17.00 wrzuce troche fotek. Wybieram sie dzisiaj na przeglad trendow modelarskich we Wlocławku.

..........

20241020_105848.thumb.jpg.0f6a96b000ae7ab790eb497eff5b0ee3.jpg

20241020_105703.thumb.jpg.907d98d87a2cb2e7f5511cb8bc0e7c08.jpg

20241020_105630.thumb.jpg.e96c17ff6dba1789ed925b4a09834e80.jpg

20241020_105642.thumb.jpg.b69ddc04be9be6e0692ca4d82cd89102.jpg

20241020_105635.thumb.jpg.8593b4893fce7186e017471b59ea9bae.jpg

Stado Ptaszkow:

20241020_105251.thumb.jpg.dcafacefa3a94a7c652f14916fa5635e.jpg

I ławica Śledzi

20241020_105245.thumb.jpg.fa0fd669f1cb38365a95d97dd035ec0f.jpg

Na przekaske wafelki😁

20241020_104908.thumb.jpg.4fd28accf2f94df22a2cf25cf114eba3.jpg

i rozne takie osobniki

20241020_105032.thumb.jpg.ac0c130c96e151f1b2d0146ae329ab0b.jpg20241020_105017.thumb.jpg.ada0fa809b26fa09f92372eaae03e466.jpg

Edytowane przez boberm1
dodanie zdjeć
  • Like 3
  • Thanks 1

Duże brawa dla organizatorów, impreza się rozwija i to naprawdę cieszy. Moje delikatne sugestie na przyszłość - dobrze byłoby pomyśleć o oddzielnych stołach dla młodzików, juniorów i seniorów, wystawa jest wtedy bardziej przejrzysta i pewnie też łatwiejsza do oceny. Nazwa kategorii "Inne (w tym kolekcje)" jest nietrafiona, w ten sposób w tej samej kategorii znalazły się zarówno kolekcje, jak i pojedyncze modele z różnych bardzo bajek. I na koniec - wyczytując wyróżnienia, proszę o podawanie, za jaki model jest wyróżnienie, to naprawdę ważne. Samo nazwisko i ilość wyróżnień to jeszcze nie wszystko. Zazdroszczę super miejscówki, w której jeszcze jest potencjał do wykorzystania. No i zapraszam do Olsztyna w przyszłym roku. Pozdrawiam.

W dniu 20.10.2024 o 06:53, boberm1 napisał:

I ławica Śledzi

Była jak najbardziej :mrgreen:

8BAkQsH.jpg

mXo76HQ.jpg

Wicher:

AJh1uLo.jpg

i inne wydruki z 3D:

6dBEocd.jpg

Nie do końca jestem przekonany do geometrii podwozia w tej Wildze ale może się nie znam  :hmmm:

Z tego co słyszałem - lada chwila ma pojawić się Iskra :wink:

Ogólnie impreza bardzo fajna, miejscówka super :super:

• Like 1

47 minut temu, abtb napisał:

AJh1uLo.jpg

Drobnym błędem na modelu jest widoczny znaczek LOT, który powinien być odwrócony w drugą stronę.

Na drugiej burcie jest ok.

Ale to szczegół widoczny dla niektórych :)

Edytowane przez Grzes