Przemek R Napisano 14 Października 2024 Share Napisano 14 Października 2024 Mogłeś spróbować wyciągnąć ramkę i miałbyś średnice jaka jest Ci potrzebna Chyba ze obły kształt nic nie da ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 14 Października 2024 Autor Share Napisano 14 Października 2024 13 minut temu, Przemek R napisał: Chyba ze obły kształt nic nie da ... Nieszczególnie. Prostokątny będzie lepszy, tak, sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 14 Października 2024 Autor Share Napisano 14 Października 2024 Prawa burta po zainstalowaniu drugiej części wnętrzności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia Czołem Koledzy, po dłuższej przerwie melduję się ponownie. Wróciłem do kocurka, ale obawiam się, że wszystkie komponenty, które do niego mam - zarówno żywice jak i blachy - są przeznaczone dla nowszej wersji tegoż modelu od Academy (pewnie puking dogs). No cóż, zarówno Edek jak i Black Dog stwierdzają lakonicznie, że to f-14 od Academy i CZEŚĆ. Oznacza to, że mam sporo kombinowania, sporo szpachli, sporo szlifowania... Nie cieszą mnie te bebechy, a i Was pewnie by nie ucieszyły. Stąd podjąłem decyzję, że raczej nie będę Was męczył tą wiwisekcją na warsztacie i po prostu pokażę za jakiś czas gotową galeryjkę. Modelem jestem rozczarowany. Detale praktycznie żadne. Jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Spasowanie wręcz złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Wg Scalemates blachy są do zestawu z 2019 roku, ale żywica, do starszego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia W dniu 8.09.2024 o 10:09, Woit napisał: Jak dla mnie szkoda roboty z wstawianiem żywic do tego zestawu jeśli za 140 PLN możesz mieć coś ZNACZNIE lepszego. Zerknij sobie tu, naprawdę warto zainwestować w ten (nowy) model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) 13 minut temu, socjo1 napisał: Tak wiem, ten argument padł. Ale ja już nie inwestuje w 1:72. Dokańczam co mam. Edytowane 21 Kwietnia przez kozborn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja Ja tylko sprawozdawczo. Melduję, że temat żyje. Pracujemy nad stosownym cellulitem tudzież marmurkiem. Sprężarka bardzo szczęśliwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Osobiście zamiast po całości, robił bym panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja @Moses na panele tu i ówdzie pójdzie delikatny filtr. Tam jaśniejszy, tu ciemniejszy... Miejmy nadzieję że styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja 17 minut temu, Moses napisał: Osobiście zamiast po całości, robił bym panelami. Ale wybiórczo, żadnej symetrii i powtarzalności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja @barszczo dokładnie tak zamierzam. Przy okazji: czy jak sprężarka parzy, to sygnał że przestać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Będzie Ci wdzięczna i po służy jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja Marmurek i panelowanie generalnie zmierzają w takim oto kierunku. Powoli ale codziennie jakiś drobiazg. Trza to mieć za sobą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja No, dobra baza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja O to chodziło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 24 Maja Autor Share Napisano 24 Maja Niestety, nie będę kończył tego modelu. Model jest wg mnie tak zły, że skutecznie może zniechęcić do modelarstwa. Spasowanie części jest fatalne i szczerze mówiąc mam dość a nie jestem z tych zapaleńców, którzy kupują beznadziejne modele, by potem robić z nich cacka. @Woit wspominał, że te stare wypraski składa się "całkiem, całkiem". Dla mnie całkiem całkiem to good enough. Cóż okazało się to dużo poniżej good enough . Jestem sfrustrowany i nie jest to dobra, motywująca frustracja, tylko wręcz przeciwnie. Wracam do rzeczy od Tamiyi i Edka. @Administrator proszę o usunięcie wątku, bo nie zostanie ukończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja 34 minuty temu, kozborn napisał: proszę o usunięcie wątku, bo nie zostanie ukończony. Zostaw wątek ku przestrodze dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 25 Maja Share Napisano 25 Maja Hej! @kozborn masz już sklejoną całą bryłę, pootwierałeś luki, wsadziłeś waloryzację, rozpocząłeś malowanie... To naprawdę już dużo. Co Cię złamało? Też jestem za tym aby ten warsztat zostawić bo ciekawe rzeczy tu pokazałeś. Poniżej wklejam jedyna fotkę mojej academki z tych/takich wyprasek. Model sklejony wieki temu, malowany pędzlem, pojęcia nie miałem o takich rzeczach jak szpachla... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 25 Maja Share Napisano 25 Maja 8 minut temu, Woit napisał: Też jestem za tym aby ten warsztat zostawić Ktoś widział, żeby jakikolwiek wątek został usunięty na prośbę autora? Pomijając, że to kompletnie bez sensu, to nie wyobrażam sobie administratorów zainteresowanych taką robotą. W ogóle dziwię się, że ludzie w ogóle biorą się za pisanie takich próśb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Maja Share Napisano 25 Maja Zawsze można jeszcze napisać że za 5 minut kasuje się zdjęcia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 25 Maja Autor Share Napisano 25 Maja 7 godzin temu, Woit napisał: Hej! @kozborn masz już sklejoną całą bryłę, pootwierałeś luki, wsadziłeś waloryzację, rozpocząłeś malowanie... To naprawdę już dużo. Co Cię złamało? Stateczniki pionowe okazały się kompletnie niemontowalne. Tragiczne szpary. Podobnie gdy zabrałem się za montaż elementów mocowania rakiet na spodzie - jak nie z tego zestawu. Model zachowywał się jakby faktycznie leżał 30 lat i plastik odksztalcil się jak kropla paku w najdłuższym eksperymencie w historii.. @greatgonzo no zobacz a ja się wziąłem za napisanie takiej prośby... Może dlatego że kiedyś admin usunął wątek gdy go poprosiłem? Albo dlatego, ze dla mnie kompletnie bez sensu jest trzymanie wątków na warsztacie, których autor nie zamierza kończyć. Ale spoko zaglądaj tu kiedy chcesz, teraz to faktycznie nie mój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 25 Maja Share Napisano 25 Maja 1 godzinę temu, kozborn napisał: kiedyś admin usunął wątek gdy go poprosiłem? Tu mnie zaskoczyłeś. Rozumiem zamknięcie i czyszczenie wątku, ale usuwanie go jest gwałtem na tych co się w nim wypowiadali i tych co go czytali co najmniej. Jeśli nie jest, to ja kompletnie nie rozumiem idei tematycznego forum internetowego. Idei niezamykania wątków broniłbym tak jak idei wolności słowa, także, a nawet głównie, w sytuacji gdy kompletnie miałbym w dupie to, co ma do powiedzenia osoba. której taką wolność próbowano by ograniczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi