Woit Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Marku, tratwy są od North Stara. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października Żeby nie było, ze zajmuję się, rozumISZ, tylko gUpotami. Podoklejałem jakieś śmieci "cuzamen" SELGROS jak zwykle bezlitosne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Października Autor Share Napisano 18 Października To ten dziibowy flaczek ma być? Zamówiłem sobie ten zestaw do ubotka, ale lufę do 37 już mam także w oczekiwaniu zacznę od niego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października TAK. Trzeba uważać dwa rodzaje były. Jedno wygląda jak pospawane z drucianych wieszaków na ubrania a drugie jak wietrzenie portowych magazynów. Dodatkowo same armatki różniły się przyrządami celowniczymi. Nie wiem czy słusznie ale założyłem sobie, że samo działko jest identyczne jak te pojedyncze montowane na u-bootach i na takim też wzoruje budowę. De facto jest to na tyle małe, że jakie by nie zrobił to i tak gołym okiem nie będzie widać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Almirante Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października W dniu 16.10.2024 o 01:23, M.A.V. napisał: no i lekko spuchnięty Ale jak uroczo spuchnięty xD Podziękował! Swoją drogą, czego to na Wschodzie nie znajdziesz... @Lipa Wow! Bez porównania z wypraskowym flakiem Dobra, skoro approval SzefoSTFa jest, MO z planami też przyszło, to z pomocą braci Czechów zaczynam rzezać: I sztukować też, co by nie było: Na planach w tle Julia jest po przebudowie, a cytowanym od kolegi MAV przed (również obecne w MO). Jeszcze się waham jak ją ogarnąć, przed wyglądała stylowo, ale z drugiej strony, lenistwo i sentyment do Gdańska (jakoś do przebudowy służyła w szczecińskim Gryfie) przemawiają za wersją po... (fotka za Gedanopedią) Pozdrowienia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października Trochę się namordowałem z tym. Jak dobrze pójdzie to kat będzie za duży i nie wejdzie w dziuplę.Jeszcze spróbuje dodać kilka śmieci ale na szał bym nie liczył Kopytko dzięki temu nawet ćwierć modelarz jak ja może pogiąć dwa takie same, rozumISZ, druty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Października Autor Share Napisano 20 Października Nie mam jeszcze luf do 20 tek, więc zrobiłem sobie 37. Kilka fotogramUF stanu obecnego pralkOM. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Nie mam jeszcze luf do 20 tek, więc zrobiłem sobie 37. Kilka fotogramUF stanu obecnego pralkOM. Dziupla na dziobie jest za płytka. Mam nadzieję, że pomogłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października (edytowane) Godzinę temu, Lipa napisał: Dziupla na dziobie jest za płytka. Mam nadzieję, że pomogłem Która? Na działko czy ta od torpedy? 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Nie mam jeszcze luf do 20 tek, więc zrobiłem sobie 37. Kilka fotogramUF stanu obecnego pralkOM. To już prawie gotowy model a projekt oficjalnie się nie zaczął nawet Co tam będzie wyglądało z tej otwartej wyrzutni? Czy Wasze booty też mają tak duże zanurzenie? Hmm... Edytowane 20 Października przez Woit Uzupełnienie wpisu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Października Autor Share Napisano 20 Października Nie wiem, nie bawiłem się nim w wannie Do końca daleka droga, glina jeszcze nie wyschła, a prawdziwa zabawa nawet sie jeszcze nie zaczęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października 2 minuty temu, Szydercza Gała napisał: Nie wiem, nie bawiłem się nim w wannie To jest odpowiedź na moje pierwsze pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Października Autor Share Napisano 20 Października A cóż takiego może wypadać z wyrzutni torpedowej? Już wiem, to na pewno będzie pluszowy rekin w różowej czapce Woda sobie schnie, jeszcze w żaden sposób nie obrobiona. No i nie wytrzymałem, pogrzebalem trochę w 37-mce. Więcej jej nie tykam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października 4 godziny temu, Szydercza Gała napisał: 16 minut temu, Szydercza Gała napisał: A cóż takiego może wypadać z wyrzutni torpedowej? Już wiem, to na pewno będzie pluszowy rekin w różowej czapce Wcale bym się nie zdziwił OK, po wodzie widać, że raczej dynamiczna poza będzie. Mogło być coś takiego. Wspomogę się fotą ze świata samolotów (autor NN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października @Woit Ta na działko. Ci co mają kadłub gotowy niech uznają, że tego nie było Ja postaram się zapomnieć. Ewentualnie jeszcze w galerii napiszę, że przydałyby się drobne poprawki bo psuje odbiór Mniej więcej podłoga na wysokości spodniej krawędzi klapy wyrzutni torped czyli dołek jakieś 3-4 mm powinien być. Ja po chamsku wkleję obcięty fragment osłony igły lekarskiej bo nie chce mnie się takiej spłaszczonej butelki robić zwłaszcza, że i tak tego nie będzie za bardzo widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października 5 godzin temu, Lipa napisał: ....Kopytko..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października Teraz, M.A.V. napisał: Zapomniałem, że miałem to wkleić HAHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października 5 godzin temu, Lipa napisał: Ci co mają kadłub gotowy niech uznają, że tego nie było Ja postaram się zapomnieć. Ewentualnie jeszcze w galerii napiszę, że przydałyby się drobne poprawki bo psuje odbiór Mniej więcej podłoga na wysokości spodniej krawędzi klapy wyrzutni torped czyli dołek jakieś 3-4 mm powinien być. Ja po chamsku wkleję obcięty fragment osłony igły lekarskiej bo nie chce mnie się takiej spłaszczonej butelki robić zwłaszcza, że i tak tego nie będzie za bardzo widać Dzięki za ostrzeżenie. Kadłub zamknięty ale pla papier 0.1mm i patyczek do szaszłyków jako wzornik do owinięcia i jako dno tej "studni" załatwiły sprawę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Października Autor Share Napisano 21 Października Nie widzę potrzeby jej pogłębiania, ale każdemu wedle potrzeb... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października Taki filmik z ujęciami gdzie widać jak kadłub tej łajby pracuje na wodzie. https://youtu.be/4CDMyd_JTVY?si=Vn2mX0dsn4SR6bQF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października Zamówiłem pokład z mojehobby 3 tygodnie temu i co? Wysyłka 10 grudnia i to pewnie jak dobrze pójdzie, tak więc postanowiłem sam sobie zrobić pokład 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Października Autor Share Napisano 21 Października (edytowane) ZUCH, takich ludzi nam CZeba. Tym razem porobiłem trochę fotek w trakcie. Opiłowane, Zaramkowane. Ramka docieta i wypełniona. Teraz trzeba fuknac podkład i działać dalej. Edytowane 21 Października przez Szydercza Gała 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października 3 godziny temu, chudyhunter napisał: biorąc pod uwagę tematykę to tutaj bardziej pasuje ten jegomość : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października 6 godzin temu, chudyhunter napisał: ...tak więc postanowiłem sam sobie zrobić pokład Ja też. W tym celu zdewastowałem trochę (plastikowy pokład póki co tylko włożony na sucho). Pozdrawiam, Marek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Października Autor Share Napisano 22 Października Close shave ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi