Skocz do zawartości

Projekt grupowy- Niemieckie Schnellboot'y 1/350

Szydercza Gała

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, chudyhunter napisał:

Zamówiłem pokład z mojehobby 3 tygodnie temu i co?

MWIME4E.jpg

Wysyłka 10 grudnia i to pewnie jak dobrze pójdzie, tak więc postanowiłem sam sobie zrobić pokład :D

nNPCZ05.jpg

No, no. Zjawił się Czarny Koń. Jeszcze tylko CZech członków drużyny pierścienia brakuje:wink:

• Haha 4

29 minut temu, chudyhunter napisał:

:haha:

Chciałbym poinformować, że prace nad projektem będą częściowo utajnione, aż do zaprezentowania galerii :D:haha:

No to się doskonale składa bo już mam kilka dobrych porad w zanadrzu:wink:

• Haha 2

10 minut temu, Lipa napisał:

No to się doskonale składa bo już mam kilka dobrych porad w zanadrzu:wink:

Hahaha ok :D Dodam tylko, że przed naszym szanownym klubowy. Gronem też będzie to udajnione :D Jedyne osoby wtajemniczone to moja żona i wiewiórka, która przygląda się pracy :haha:

Edytowane przez chudyhunter

Dodam tylko, że na całe szczęście jest wśród nas taki osobnik, jakaś Gała czy coś :haha:który hamuje mnie w moich znakomitych pomyslach z dioramami, bo nie wiem co by sie dzialo! Na cale szczescie nie slucham go i robie tak jak ja chcę :haha: Więc zdradzę tylko tyle: krowy, psy, łąki, drzewa, budynki :D

3 minuty temu, chudyhunter napisał:

Dodam tylko, że na całe szczęście jest wśród nas taki osobnik, jakaś Gała czy coś :haha:który hamuje mnie w moich znakomitych pomyslach z dioramami, bo nie wiem co by sie dzialo! Na cale szczescie nie slucham go i robie tak jak ja chcę :haha: Więc zdradzę tylko tyle: krowy, psy, łąki, drzewa, budynki :D

Te łajby były jakoś transportowane nad Morze Czarne przez kontynent. Tu jest pole do popisu z podstawką 😉

Wychodzi na to, że łódka choć mała to projekt się ciekawy już teraz robi  :D

2 godziny temu, chudyhunter napisał:

Relację będę prowadził, ale cześć prac związanych z podstawką będzie utajniona 🤪🤣

po prostu Mariusz schodzi do podziemia i podstawka to będzie bunkier  :haha:

7.thumb.jpg.8b14aa623853c816b15f946ec79617c0.jpg

@Szydercza Gała - pośpieszyłeś się z podstawką a znalazłem fajny materiał żebyś mógł się wykazać   :szczerbol:

( no i wykorzystać dużo pacynek z ION co je tak lubisz )

6.jpg.375c8536189c1a04c9ffbdbd215a176f.jpg

• Like 1

Eee nic mi nie trza, jest piękne zdjęcie lotnicze prującego sznelbota, którego szturmowiki okładają rakietami, niezbyt skutecznie :haha:

Ładnie za to widać jak się te fale układają, bo te wszystkie filmiki i inne zdjecia ktore widzialem sa z poziomu wody, ewentualne z innego statka.

A tak na poważnie, to iedyną osobą, która zna w pełni plan i przygląda się jego realizacji jest Stich. Przynajmniej mam pewność, że zachowa wszystko dla siebie i nikomu nie wygada :D

Jedynie jego spojrzenie może coś zdradzać, a dokładnie "Matko Bosko, Mariusz! To miałbym szybki projekcik, a ty znowu odwalasz" :haha:

hcajCOa.jpg

• Like 2
  • Haha 1

bomba stwór  :szczerbol:   tylko żeby ci torped nie zeżarł   :haha:

EDIT   -------------------------

jeszcze mała ciekawostka "współczesna" ---->  w XXI wieku przypadkiem zlokalizowano wrak S-31 który zatonął 10 maja 1942 koło Malty

70.thumb.jpg.f6b50562ce73ba7568aa1f747981cbfd.jpg

72.thumb.jpg.374cae35c2f73573adebd364be99a7e1.jpg

71.thumb.jpg.a6919eb0037878449e61512bb170f8b8.jpg

dla ciekawskich penetratorów szczegółowa lokalizacja :   35*34'N , 14*31'E   :haha: 

jest jeszcze filmik :  

https://underwatermalta.org/wp-content/uploads/2020/04/schnellboot-video.mp4

Edytowane przez M.A.V.
  • Like 1
  • Haha 1

2 godziny temu, M.A.V. napisał:

dla ciekawskich penetratorów szczegółowa lokalizacja :   35*34'N , 14*31'E 

Nawet nie zdajesz sobie sprawy, że właśnie podsunąłeś mi znakomity pomysł na dioramę! 

Byla juz diorama z ubotem, a właściwie tylko wysuniętym peryskopem, więc czemu nie diorama przedstawiająca miejsce zatonięcia?! :haha:

ocean-plus-chaud.jpg

• Haha 5

29 minut temu, chudyhunter napisał:

Własnie dotarł zestaw do uboota, wiec mam już lufy 20stki i kilka innych NIEZBĘDNYCH dodatków (latarnie, psy, dużo krów :haha:) do zrobienia schnellboota  :D

ycAZtNh.jpg

To to są te słynne "mleczne krowy" z Atlantyku 😜

• Haha 2