Skocz do zawartości

Projekt grupowy- Niemieckie Schnellboot'y 1/350

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

gLcRTZQ.jpg

Hp7OLUH.jpg

Schnellboot! Może na razie nie wygląda, jak łódka, ale przecież liczy się efekt końcowy :) Tak informacyjnie, gdyby ktoś miał glupie pytania i pytał co to? :haha:

Edytowane przez chudyhunter
  • Like 2
  • Haha 1
Napisano
1 godzinę temu, chudyhunter napisał:

Hp7OLUH.jpg

Schnellboot! Może na razie nie wygląda, jak łódka, ale przecież liczy się efekt końcowy :) Tak informacyjnie, gdyby ktoś miał glupie pytania i pytał co to? :haha:

A ja sobie wyobrażałem, że ta skorupka będzie schowana w jakiejś jamie/jaskini w tej skale. Ale tak też się ciekawie zapowiada.

Napisano
10 minut temu, Woit napisał:

Ale tak też się ciekawie zapowiada.

Wiesz dlaczego zapowiada się ciekawie?

"Jest rok 1945. Naziści uciekli na księżyc. W 1952 odkryli planetę podobną do ziemi i puścili tam schnellboota na zwiad" :haha:

• Haha 4
Napisano (edytowane)

No to jak Solaris, to weź ta wodę w jakimś fajnym kolorze zrob i do tego daj ze dwa haunebeu osłaniające go z powietrza.

Edytowane przez Szydercza Gała
  • Haha 1
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, M.A.V. napisał:

port w dover też będzie ?   :haha: 

Przykro mi Zbychu, ale tym razem, to Michał zmierza w dobrą stronę :haha:

cPjhsnr.jpg

rd24Z25.jpg

7KYNIaT.jpg

Edytowane przez chudyhunter
  • Haha 3
Napisano

Duże te ufoludki. Jasiu chomika taśmą owijał... Biedne te niemce... a zresztą dobrze im tak🤪

Napisano
47 minut temu, Szydercza Gała napisał:

A jak w innych miastach?

A spoko. Dzisiaj w Gdańsku był bardzo ładny dzień, słonecznie, całkiem ciepło, tylko korki masakryczne. Byłem na zakupach, zrobiłem obiad, poszedłem do fryzjera i jakoś dzień zleciał :haha:

Się robi się 

9PXOxod.jpg

Tak, ta kratka to utajniona część 😜

• Haha 3
Napisano
Godzinę temu, Szydercza Gała napisał:

Obrazek

Zacna Dwururka Milordzie  !    :szczerbol:

Godzinę temu, Szydercza Gała napisał:

A jak w innych miastach?

w Kraku ciepło, słonecznie i wisła podejrzenie czysta   :szczerbol:

24 minuty temu, chudyhunter napisał:

....ta kratka to utajniona część 😜

zniknęła latarnia...   czyżby planowany był jednak pensjonat  :haha:

Napisano
1 godzinę temu, Szydercza Gała napisał:

No i sznelbocik gotowy do malowanek, dalsze etapy wody juz po zainstalowaniu kadłuba.

(...)

A jak w innych miastach?

1 listopada to data rozpoczęcia czy zakończenia projektu? 🤣

Działka wymiatają, dziobowe mi się z jakimś predatorem kojarzy 😉 Cygara pierwsza klasa, woda - mucha nie siada.

Co do malowanka...Przez galerię zdjęć z tegorocznego SCM (link) trafiłem na opis autochtonów jak schnellbooty miałyby być malowane: link do malunków 

Zamierzacie podążać tą drogą? Jeśli nie to jaką?

Napisano
54 minuty temu, Woit napisał:

...

Zamierzacie podążać tą drogą? Jeśli nie to jaką?

Ale że o co pytasz w sensie?

Ja osobiście włoską drogą podążam :haha: sznelbotwajs czerwone dno i czarna linia wodna, nic specjalnego. Sam sznelbotwajs taki do końca wajs też nie był, to raczej taki ciepły baaardzojasnoszary kolor.

Napisano
5 minut temu, Szydercza Gała napisał:

Ale że o co pytasz w sensie?

Ja osobiście włoską drogą podążam :haha: sznelbotwajs czerwone dno i czarna linia wodna, nic specjalnego. Sam sznelbotwajs taki do końca wajs też nie był, to raczej taki ciepły baaardzojasnoszary kolor.

O, to, o to właśnie mi chodzi. Dzięki.

Napisano

Panowie, znacie mnie, czasem lekko szalony, lekko zwariowany, nieprzewidywalny. Nastąpiła zmiana koncepcji. Nie będzie schnellboota, ale za to będzie schnelspinne :haha:

Xj8GIbz.jpg

uM0oLf2.jpg

A tak na serio, to żona poprosiła o zrobienie pajOnków na halloween i oczekiwała pajOnków na odwal z tektury... Trzeba uważać o co się prosi modelarza :D PajOnk przetestowany na żoniene. PajOnk vs żona 1:0 :haha:

Zostawiasz pająka na przedpokoju. Żona wraca po pracy do domu. Zapala swiatlo na przedpokoju i nagle słyszysz krzyk, a ty sobie leżysz na łóżku i myślisz sobie "dobry pajOnk, przyjął się" :D

B2Z58SF.jpg

SevlldC.jpg

MNc0DN2.jpg

JPt7jIg.jpg

8ijyDWU.jpg

8wEfHtk.jpg

• Like 3
  • Haha 4