Skocz do zawartości

Projekt grupowy- Niemieckie Schnellboot'y 1/350

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
22 godziny temu, chudyhunter napisał:

"dobry pajOnk, przyjął się" :D

zajebiaszcze te stFory chociaż za mało włoHatę  :haha: 

z czego ta masa? to jakiś styrodur ? 

Napisano
2 godziny temu, M.A.V. napisał:

to jakiś styrodur ? 

Tak, dokładnie 10cm. Znakomicie nadaje się do budowania dioram. 😉po opaleniu palnikiem fajnie się kurczy nadając ciekawą fakturę i twardnieje dzięki czemu można stosować na nim farbę w sprayu, która już go nie topi 

4779030930187_01c?$MOB_PREV$&$width=380&

• Thanks 1
  • Super Moderator
Napisano

Witam.

Pierwsze koty za płoty.

Szybka motorówka tylko sklejona i podstawka do niej.

Na razie szukam inspiracji poprzez przeglądanie fotografii i jeszcze nie wiem co i jak.

5iEI0Si.jpeg

• Like 4
Napisano
2 godziny temu, chudyhunter napisał:

GMosAQl.jpg

oUZHu38.jpg

Litery poczęły mu skakać do oczu; w piersi coś urwało się i szło na kształt fali od serca wyżej i wyżej, tłumiąc głos, ściskając za gardło… Chwila jeszcze, opanował się i ... modelował dalej 😂

Cytat za Heniem S. Podstawka bajera 😁

• Haha 1
Napisano

Wróciłem z wywczasu, myślę sobie: to już pewnie galerie gotowych  poogladam,  a tu panie posucha :haha:

Tym bardziej ze projekt nawet oficjalnie sie juz zaczal...

FstyT.

• Super Moderator
Napisano
20 godzin temu, chudyhunter napisał:

Przynajmniej u mnie już "jakieś światełko w tunelu widać" :haha:

Kurka, u ciebie widać światełko w tunelu, a ja to już byłem w ogródku, już witałem się z gąską.
Ale brak czasu robi swoje.

Zamówiłem lufy i w Dzień Niepodległości coś postaram się porobić.:super:

Napisano

O cholera, trochę mnie nie było, a Wy tak śmigacie. Co by nie powiedzieć, jak sznelboty  :haha:

Zmotywowaliście mnie podstawkami, wybrałem i ja - będzie DanCING. Konkretnie Targ Rybny (niestety nie pamiętam źródła):

motlawae_205.jpg.601b6f7a283a7978ac7e3bfdc1ef15f6.jpg

Oczywiście zamiast Karola będzie Julia. I tak, będzie zima, i śnieg, i kra... A co! :D 

Co prawda zdjęcie jest na oko z lat 60-tych, gdy Julia była już w odstawce (Karola przebudowano na motorowiec z końcem lat 50tych, gdy wycofywano Julię, wcześniej miał taki pieroński komin). Ale dopóki nie robię kamienic w tle (nie, NIE robię), to nabrzeże w takim klimacie będzie chyba spoko, żeby oddać Targ rybny lat 50-tych (jakby coś, Gdańszczanie, poprawcie mnie:)). Ciekawe, mimo, że Karol został zbudowany przed wielką wojną, to przeżył Julię o prawie 20 lat :wow:

Zacząłem więc strugać nabrzeże, i zapokładowałem Julkę:

IMG_20241103_155257384.thumb.jpg.f3c88ded2389e7dd535c7ae7a4b1437d.jpg

Wpadła mi jedna deska... No szczYŃście Julka ma tam nadburcie i schodki, to się zasłoni. A jak nie, to ludzika jeszcze wrzucę :mrgreen:

IMG_20241103_155221623.thumb.jpg.98b8ef031d63a8b73c758e5824f13225.jpg

Z wodą poszedłem na łatwiznę - papier akwarelowy, gramatura 250. Po pociągnięciu błyszczącym, ew. cienko wikolem, będzie git. 

IMG_20241109_181038795.thumb.jpg.b2b319ace66d8f5d451cf54f976689ce.jpg

Blitz z niko tylko tak na razie dla ożywienia pustki. Pomyślę czy wrzucić tam jakąś stonkę z wycieczką, ew. przerobię coś z LArsenalu na Warszawę czy jakąś inkszą bagażówkę, co to poranne zaopatrzenie na Julkę przywiozła... 

Pozdrowienia

• Like 6
Napisano
3 godziny temu, Almirante napisał:

Oczywiście zamiast Karola będzie Julia. I tak, będzie zima, i śnieg, i kra... A co! :D 

Popieram w 100%! To jest to co mi się marzy, by kiedyś zrobić w takim klimacie, więc nie spier... tego :D Dzialaj, a ja bacznie obserwuję 😉

• Like 1
Napisano
W dniu 12.11.2024 o 19:27, Szydercza Gała napisał:

Kilka pralkowych fotogramUF szyPkiejUTki, na etapie #smutnanaviga :haha:

IMG_20241112_182042.jpg

Już mi się podoba :)  Tę boazerię to kładłeś prosto z koperty 😜 czy coś pocieniałeś?

Napisano

Klej był bardziej uparty niz woodhunterowy, nie chciał się oddzielić po namoczeniu sido, trza było zmyc acetonem, ale dało się. Słowem odpowiadając na Twoje pytanie: TAK odchudzałem :haha:

Cośtam jeszcze się poczaruje jak będę całą resztę szmacił. Teraz sobie schnie, następna sesja w piątek.

• Thanks 1
Napisano
17 godzin temu, Szydercza Gała napisał:

Jak tam ślimaki ? :jezyk:

Kompresor kaput, więc będę sobie kleić trawkę na podstawce motylka.

Nic nadzwyczajnego ten Twój sznelbot, taki jak pozostałe modele, zajebisty :D

• Like 1
  • Haha 2
Napisano
2 godziny temu, chudyhunter napisał:

Kompresor kaput, więc będę sobie kleić trawkę na podstawce motylka.

Nic nadzwyczajnego ten Twój sznelbot, taki jak pozostałe modele, zajebisty :D

Nic dodać, nic ująć.

Może tylko tyle, że to jest koszmar navigowca i, że w LOK-u chyba tego nie lubią 😛