MiloszKr Napisano 27 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Skromniutka aktualizacja. Rama w końcu została ukończona miejsca w których wcześniej były szpary zostały zaszpachlowane, teraz tylko pomalować.. Zderzak został już nastałe kabelki podczepione pod belke przednią. Każdy pręcik jest innej długości ale to się wyruwna. Zawieszenie pomalowane. Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Hej wydaje mi się, czy malujesz na żółto bez podkładu Kolor jest taki nierówny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Za taką kasę producent nawet nie dał wymiarowych pręcików Hej wydaje mi się, czy malujesz na żółto bez podkładu Kolor jest taki nierówny. Z tego co wiem, a wiem od Miłosza, to on malował najpierw białym podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 27 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Z tego cosię Andrzej orientuje to dobrze się orientuje, Kolor wygląda na nieruwnomierny bo w niektórych miejsach jest poprzecierany bo byly jakieś drobne syfki i od obrubki szpachli. Pręciki powiedzmy są podocinane wmiare ruwno ale miedzy niektórymi odchyłki są nawet o 3 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Pręciki powiedzmy są podocinane wmiare równo ale miedzy niektórymi odchyłki są nawet o 3 mm. Powiadasz 3 mm. moim zdaniem to bardzo duza różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 28 Sierpnia 2006 Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Te przewody, które wykonałeś robią niezłą robotę Trzymam kciuki za dalszy etap prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 28 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Niestety 3 osiowy wuzek przez ciotkę został deczko uszkodzony. A że ten element był zaraz po pomalowaniu to troszku remontu będzie potrzebował. Począwszy od zeskrobania farby po wyszlifowanie z szpachlowaniem i pomalowania jeszcze raz. Gdy 3 osiowy wuzek lerzał zabrałem się za ten dłuższy wszystko widać na zdjęciacj. Jak by się ktoś zastanawiał co to z przewód biegnie miedzy belkami powiem że w prawdziwym jest to linka stalowa gdzie podpina się instalacje nieskiego ciśnienia (pęk przewodów). Dość zanudzania Fotki: Kołyska do 3 osiowego wuzka i łącznik do 7 osiowego. Ah te elementy fototrawione. Mała przymiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Sierpnia 2006 Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Z remontem wózka dasz se radę, a ciotka pewniakiem dostała szlaban na wejście do Twojego pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 29 Sierpnia 2006 Share Napisano 29 Sierpnia 2006 Ehh różnie bywa z tymi przeciwnościami, ale widzę również postępy ;), powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Wkurzylem się i wuzek 3 osiowy poleciał w DOT-a do zmycia farby jak i reszty jego elementów. Zato popracowałem nad 7 osiowym wuzkiem i oto efekt z prac. fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Kurde, fajnie to wyglada... Szczegolnie mechanizm skrecania poszczegolnych osi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Widzę, że posłuchałś rady i robisz cieńsze przewody w drugim wózku będziesz je wymieniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Andrzeju drugi wuzek jest rozebrany na czynniki pierwsze i moczy się w DOT-cie. Będe robił instalacje z żyłki wędkarskiej 0,3 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 No i grejt ! Cieńsze przewody wyglądają znacznie lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Powolutku zaczynam kompletować instalacje w jedną całość ale widze że drogą będzie długa i kręta. Podpięte zostały 2 zbiorniki od magazynowania niskiego ciśnienia. A także 2 przewody elektryczne do obrysówek pojazdu. i Instalacja pneumatyczna do siłowników majacych za zadanie skręcania osiami. A teraz fotki: Tak wygląda w orginale: A tak w modelu: Oczywiście nieskończona. Tak wygląda w orginale: A tak w modelu: Instalacja doprowadzajaca cisnienie do siłowników skręcajacych osiami. Brak jednego przewodu zrobiony będzie z żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Niezła jazda :D A czy ja dobrze widze, że te części odpowiadające za skręcanie osi są skręcone śrubkami?? To twój patent, czy firma dała śrubki do zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 A ja mam jeszcze inne pytanie. Czy do malowania bedziesz to rozbieral na kawaliki, czy bedziesz malowal zlozone? Bo tam tyle zakamarow jest, ze farba nie wszedzie moze dojsc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Do Praetorian Patent ze srubkami i tego typu sprawami wymyśliła firma Mad Modell. Do Majek Wuzki czyli cały układ skrętny rozmontuje do lakierunku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 2 Września 2006 Autor Share Napisano 2 Września 2006 Zawieszenie 7 osiowego wuzka zostalo złorzone i umocowane do przymiarki do reszty ramy. Widać że Guido dobrze mi proponował rozwiązanie instalacji pnuematycznej do poduszke ze względu na dośc wysokie wysunięcie ostanich skrajnych wuzków w modelu. Dość ględzenia fotki: Przewody kabelki ijeszcze raz przewody. Dziś co zrobiłem to podpiołem jakieś 2 skrzynki rozdzielające Ciśnienie z wyskokiego na niskie. A także podłączyłem przewody nadzorujące niskim cisnieme do siłowników majacych za zadanie skręcania osiami. A także co zostało jeszcze zrobione to podpięty przewód wysokiego ciśnienia do poduszki majacej na zasadzie usztywniania całej ramy. Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Września 2006 Share Napisano 2 Września 2006 Milosz czy nie łatwiej byłoby Ci przed montażem najpierw pomalować elementy konstrukcji Obawiam się, że później nie wszystko da się rozebrać aby mieć dobry dostep do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 2 Września 2006 Autor Share Napisano 2 Września 2006 Andrzeju. Zawieszenie jak i obrotnice osi będą malowane z osobna. Narazie wszystko jest złorzone na sucho. Bez kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 3 Września 2006 Share Napisano 3 Września 2006 Robi wrażenie nawet na sucho, niemalowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 4 Września 2006 Autor Share Napisano 4 Września 2006 W modelu przybyło kilka kolejnych przewodów zostały podłączone zbiorniki do magistrali o wyższym ciśnieniu. I powolutku została przepleciona instalacja od niskiego ciśnienia od poduszek w zawieszeniu (nie skończona). Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 W modelu przybyło kilka kolejnych przewodów zostały podłączone zbiorniki do magistrali o wyższym ciśnieniu. I powolutku została przepleciona instalacja od niskiego ciśnienia od poduszek w zawieszeniu (nie skończona). Powiadasz powolutku moim zdaniem zasówasz z instalacją jak zając przez pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Ale jazda... Wygląda to super, ale roboty widzę jest od groma... Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi