patrykd Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia 20 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Jaka mieszanka xf'ów na barwę wnętrza cramweiBe Co to jest " xf'ów" ? Napisz po polsku to odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Mieszałeś xf 57 buff z xf2 białym. XF-seria tamki oh trudno się domyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia (edytowane) 6 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Mieszałeś xf 57 buff z xf2 białym. XF-seria tamki oh trudno się domyśleć Nie maluję w ogóle tamką. Odcień uzyskany za pomocą szarego podkładu akrylowego od vallejo, potem delikatny preshading z koloru nato black. Na coniec mgiełka delikatna po całości z koloru creamweiss od ammo. Na to poszła jeszcze biedronka lekka z olejnych. Edytowane 20 Stycznia przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia I właśnie takich wnętrz mi szkoda, żeby to potem było zakryte. Oby było widać jak najwięcej. Może zamiast ściąganego dachu pootwierasz wszystko i założysz w środku oświetlenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Wiem że mój model jest inny i w innej skali, ale też był przewidziany do stałego skręcenia i zakrycia częściowego wnętrza. Tak przerobiłem i buduję, aby była możliwiść zdjęcia elementu i ukazania wnętrza (jak na zdjęciu poniżej). Moze coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia Tak jak pisalem. Nie przyklejam nadbudówki i płyt silnikowej, więc duża część wnętrza będzie widoczna. Jedyniw podłoga wewnętrzna przykryje część wałków skrętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia Silnik wylądował na swoim miejscu. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia Jeszcze jedno pytanie. Ma ktoś zdjęcie radiostacji z tego modelu lub tygrysa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia https://tiger1.info/EN/AM-radios.html https://tigertank181.com/17_radio_equipment.htm https://tiger1.info/EN/Radio-wiring.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego Kolejny update. Zająłem się podłogą w przedziale bojowym, wózkiem pocisków, no i podgoniłem przedział silnikowy. Szkoda, że producent nie dodał orurowania do tego silnika. Aczkolwiek mam jeszcze dwa modele tygrysów w planie i tam już są. Powoli będę mógł zamontować pociski w dolnej części i zamontować radiostację. Mam zamiar dodać też w środku parę pierdółek by nie było tak pusto w okolicy kierowcy i radiooperatora. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego Małe pytanie. Mam kalki w postaci mapy. Jak tego użyć by zrobić pogiętą czy poskładaną mapę by wygkądało to jakoś przyzwoicie. Na co naniesc kalkę by mieć podkład pod nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego (edytowane) Kalkomiania nałożona na papier z opakowań, takich jak obuwie jest pakowane wydaje mi się dobrym pomysłem. Edytowane 24 Lutego przez enten 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego (edytowane) Godzinę temu, patrykd napisał: Małe pytanie. Mam kalki w postaci mapy. Jak tego użyć by zrobić pogiętą czy poskładaną mapę by wygkądało to jakoś przyzwoicie. Na co naniesc kalkę by mieć podkład pod nią. Próbowałbym folię aluminiową albo bibułki (bletki) do skręcania papierosów. I chyba ta druga opcja wydaje mi się najbardziej adekwatna. Kilka rzeczy dorabiałem z papieru z bletek w swoim modelu i to jest fajny materiał, bardzo cienki, po wyschnięciu powinien dobrze wyglądać jako pomięty papier, można lekko zabarwić też farbami. Z folią jest o tyle problem, że trzeba by ją pomalować i dopiero nanieść kalkomanię, bardzo łatwo też z folii odpryskuje farba, więc może być problem potem przy składaniu tej mapy… Edytowane 23 Lutego przez Albatros 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego So czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego 10 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: So czego? Mapa bedzie lezec obok radia jako element uzupelniajacy wnetrze pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego to co radzi enten lub bibułki papierosowe, ale bez prążków - będzie dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Nawet dwie leżą. Jak chcesz to możesz sobie spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca Dól prawie skończony. Brakuje jeszcze trochę elementów wyposażenia. Co do nadbudówki jej wnętrze prezentuje się następująco. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca Rewelacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Spawy z boku płyty czołowej bardzo fajne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca Dorobiłem ostatnie rzeczy do wnętrza wanny. Z tyłu dodane torby do mg34, radio otrzymało słuchawki i laryngofon. U kierowcy też dodałem parę rzeczy. Na srodku lornetka. Koniec biorę sie za zwnętrze teraz. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca Zimmerit zrobiony, ale na razie nie pokazuję bo nie ma co. Za to z tymi dwoma błotnikami było trochę zabawy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca Tył pojazdu uważam za skończony. Pogiąłem osłony wydechu by dodać trochę miejsca zainteresowania. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Bardzo dobrze to wszystko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi