Skocz do zawartości

Sturmtiger 1/35 - RFM

patrykd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
6 minut temu, MayonesEXG7 napisał:

Mieszałeś xf 57 buff z xf2 białym. XF-seria tamki oh trudno się domyśleć😃

Nie maluję w ogóle tamką. Odcień uzyskany za pomocą szarego podkładu akrylowego od vallejo, potem  delikatny preshading z koloru nato black. Na coniec mgiełka delikatna po całości z koloru creamweiss od ammo. Na to poszła jeszcze biedronka lekka z olejnych.

Edytowane przez patrykd

I właśnie takich wnętrz mi szkoda, żeby to potem było zakryte. Oby było widać jak najwięcej. Może zamiast ściąganego dachu pootwierasz wszystko i założysz w środku oświetlenie?

• Like 1

Wiem że mój model jest inny i w innej skali, ale też był przewidziany do stałego skręcenia i zakrycia częściowego wnętrza. Tak przerobiłem i buduję, aby była możliwiść zdjęcia elementu i ukazania wnętrza (jak na zdjęciu poniżej). Moze coś takiego?

20250121_065937.jpg

• 3 weeks later...

Kolejny update. Zająłem się podłogą w przedziale bojowym, wózkiem pocisków, no i podgoniłem   przedział silnikowy. Szkoda, że producent nie dodał orurowania do tego silnika. Aczkolwiek mam jeszcze dwa modele tygrysów w planie i tam już są.  Powoli będę mógł zamontować pociski w dolnej części  i zamontować radiostację. Mam zamiar dodać też w środku parę pierdółek by nie było tak pusto w okolicy kierowcy i radiooperatora.

752016670_Silnikkoniec.thumb.jpg.9c04fb07884ee01df54e55ea6b0232e0.jpg1780056187_Silnikkoniec1.thumb.jpg.ef8aca000371c20a4da2d75f9b6b4de6.jpg553033128_Podogawprzedziale.thumb.jpg.819b3712fe8ba5e471473a337212de55.jpg

• Like 9

Małe pytanie. Mam kalki w postaci mapy. Jak tego użyć by zrobić pogiętą czy poskładaną mapę by wygkądało to jakoś przyzwoicie. Na co naniesc kalkę by mieć podkład pod nią. 

Godzinę temu, patrykd napisał:

Małe pytanie. Mam kalki w postaci mapy. Jak tego użyć by zrobić pogiętą czy poskładaną mapę by wygkądało to jakoś przyzwoicie. Na co naniesc kalkę by mieć podkład pod nią. 

Próbowałbym folię aluminiową albo bibułki (bletki) do skręcania papierosów. I chyba ta druga opcja wydaje mi się najbardziej adekwatna. Kilka rzeczy dorabiałem z papieru z bletek w swoim modelu i to jest fajny materiał, bardzo cienki, po wyschnięciu powinien dobrze wyglądać jako pomięty papier, można lekko zabarwić też farbami. Z folią jest o tyle problem, że trzeba by ją pomalować i dopiero nanieść kalkomanię, bardzo łatwo też z folii odpryskuje farba, więc może być problem potem przy składaniu tej mapy… 

Edytowane przez Albatros
  • Thanks 1

• 2 weeks later...

Dorobiłem ostatnie rzeczy do wnętrza wanny. Z tyłu dodane torby do mg34, radio otrzymało słuchawki i laryngofon. U kierowcy też dodałem parę rzeczy. Na srodku lornetka. Koniec biorę sie za zwnętrze teraz.

717620568_Wntrze.thumb.jpg.4b0311f22bbaee02bf9f39c4963fd116.jpg1810174136_Wntrze2.thumb.jpg.b355993dc09957859f25b3e628b67388.jpg1803528859_Wntrze3.thumb.jpg.84ec4482f6d17f01d0d8be89e06d1729.jpg

• Like 8