Stojkovic Napisano 28 Listopada 2024 Share Napisano 28 Listopada 2024 Dawno mnie tu nie było... oj dawno... Rozpoczynam budowe KT z Dragona. Postanowiłem, że będę wrzucał info z postępu prac. Docelowo Tygrys będzie na 80-tonowym wagonie kolejowym od T Models https://www.scalemates.com/kits/t-model-tk3501a-80-ton-type-ssyms-flatcar-schwerer-platformwagen--1324123 Model bazowy to będzie Dragon 6303 https://www.scalemates.com/kits/dragon-6303-kingtiger--108359 Z dodatków na pewno trzeba będzie zakupić gęsi transportowe do KT. Pozdrowienia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Listopada 2024 Autor Share Napisano 29 Listopada 2024 Na razie spokojnie. Kadłub sklejony, lufa MG wymieniona na Master. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Listopada 2024 Share Napisano 29 Listopada 2024 35 minut temu, Stojkovic napisał: Na razie spokojnie. Kadłub sklejony, lufa MG wymieniona na Master. I nie miałeś problemu z umocowaniem jej w jarzmie? Bo w porównaniu z lufami Abera czy plastikami Dragona, RFM i Takoma te lufy Mastera mają mniejszą średnicę i za cholerę nie trzymają sie w jarzmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Listopada 2024 Autor Share Napisano 30 Listopada 2024 Nie miałem jakichś większych problemów bo lufy Mastera maja ten trzpień, który się wkleja w wywiercony wiertełkiem otwór w plastiku. Trzyma się elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2024 Dorzucam mały update prac 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Grudnia 2024 Share Napisano 15 Grudnia 2024 Podoba mnie sie ;-)ale gdybyś chciał zrobić jeszcze z wieżą Porsche ,to się odezwij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 15 Grudnia 2024 Share Napisano 15 Grudnia 2024 Gąski z jakiego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2024 Hej, Wieża będzie Henschla i raczej tego będę się trzymał. Co do gąsek to są to transportówki od T-rex. Na foto przyłożone tylko by sprawdzić jak się układają. Docelowo Tiger będzie stał na 80 tonowym wagonie kolejowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Coraz bliżej Święta, co sprzyja pracom nad modelem. Niestety coś nie chce mi dodawać zdjęć Edytowane 19 Grudnia 2024 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2024 Nie wiem o co chodzi, ale każde foto dodaje mi jako czarną plame... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2024 (edytowane) Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi grafikami... nagle przestały się dobrze ładować. Ktoś też tak miał? Edytowane 20 Grudnia 2024 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 20 Grudnia 2024 Share Napisano 20 Grudnia 2024 3 godziny temu, Stojkovic napisał: Nie wiem o co chodzi, ale każde foto dodaje mi jako czarną plame... Fajny taki nie za czarny To tylko taki czarny humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 Nocne kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 Nachtjäger 1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 (edytowane) Taaak, Łukasz idzie w Panzerwaffe '46 Edytowane 21 Grudnia 2024 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2024 Coś tam się odblokowało i można już obejrzeć moje postępy: Pytanie, czy ktoś dysponuje zdjęciami z transportu KT innymi niż te poniżej które znalazłem? Chodzi mi wyłącznie o transport kolejowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 22 Grudnia 2024 Share Napisano 22 Grudnia 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 22 Grudnia 2024 Share Napisano 22 Grudnia 2024 Podziwiam za cierpliwość ze składaniem zapinek na narzędzia z blaszek. Ja po godzinie się poddałem i poszedłem w druk 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Dzięki za dodatkowe fotki. Co do zapinek to wyłącznie kwestia wprawy. - dotychczas korzystałem z jednoczęściowych zapinek Eduarda które są bardzo fajne jeśli wybierasz blaszki zamiast druku 3D. W międzyczasie zmontowałem całośc do kupy i mogę zabierać się za wagon. Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Stojkovic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Skoro zapinki z blaszek nie przerażają i bardzo dobrze to co się za tym kryje że liny z nitki, przy dobrej waloryzacji to pierwsza rzecz do kosza z zestawu z pudła Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 Liny z nitki w wykonaniu Stojkovica wyglądają całkiem dobrze. Zawsze można je wymienić na plecione metalowe np. firmy Eureka XXL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 Linka ze sznurka to nie w moim stylu. Ta linka jest aluminiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 No to luz, nie afiszujesz się ze zdjęciami z bliska to nie do końca widać, a kolory mylą, z daleka wygląda jak nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 Pojazd na wagonie to porty strzeleckie powinny być zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 3 minuty temu, patrykd napisał: Pojazd na wagonie to porty strzeleckie powinny być zamknięte. Może załogant peta chciał wyrzucić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi